mypo Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Васко Първановски (надявам се знаете кой е) свири с въпросната китара :guitar: Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Хора, чак и на мен ми стана смешно..... имаше една приказка за нероден петко......май приличаме на нея. истината е че всеки си харесва някакъв звук и си търси подходящото дърво да твори музика чрез него.....в крайна сметка има ли значение каква е китарата? както се казваше в една реклама......но това ли е най-важното? Цитирай
metalmaniak Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Напоследък и Сашо Мариновски от Сигнал свири на Les Paul. Ебати дзверската работа Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Сашо си сменя китарите през месец(така да се каже) Самата конструкция на Гибсъна докарва по-агресивен и дълъг тон и въобще за дисторшън тепа Стратокастера отсекъде. Естествено и дървото има значение,но съм свирил с правен ЛП,от ясен ако не се лъжа,и пак къртеше злобно.. Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Като дизайн тва ми е любимата китара!!! :guitar: Цитирай
kiki vai Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 аз имам такава китара няма какво да се коментира тя сама си свири толкова е удобна Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Имат доста неудобен дебел гриф(това е субективно де) и качеството на изработката им не отговаря на цените,но саунда им наистина е добър Цитирай
kiki vai Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 ами дебел гриф хаха на мен ми е като детска играчка може и да е от класическата на която свиря 99 процента Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Няма такова нещо като с еди-си-каква китара не може да се свири еди-си-какво-си! С мерак и малко умение всичко става. Относно самите Лес Пол-ове мога само да отбележа че това е може би най-масово популярния модел китара в рок-музиката изобщо. А кой каквото иска да свири с него! 1 Цитирай
docc Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Относно грифа на Gibson Les Paul: - '59 Les Paul - '59 Rounded - '59 Rounded Les Paul - '59 Slim Taper - '59 Asymmetrical Slim Taper - 1960 Slim Тапер - Rounded - 50s Rounded - Classic 50s Les Paul - Classic - Compound Radius Това са наименования на различни варианти грифове,на разните модели Gibson Les Paul,за последните 10г. Много е вероятно и да пропускам някой. Цитирай
X_eNeMy Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Няма такова нещо като с еди-си-каква китара не може да се свири еди-си-какво-си!С мерак и малко умение всичко става. Относно самите Лес Пол-ове мога само да отбележа че това е може би най-масово популярния модел китара в рок-музиката изобщо. А кой каквото иска да свири с него! Съгласен съм. Между другото за най-тежката група за която се сещам дето свирят и записват с Лес Пол са Dimmu Borgir. Така че, наистина с малко чалъм всичко може да се изсвири с тази китара Цитирай
kirk-hammett Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Май идеше реч за каркас или Напалм не помня, но! Зак Уайлд и Блек лебъл сосайъти са баси нежната бандичка Определено са като "Сребърни Звънчета" Гибсинчето си става за всякакъв стил Цитирай
chlen Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Значи от скоро имам такава китара (Gibson Les Paul Studio) и смея да твърдя, че става и за лека и за много тежка музика. Вади бая плътен и мазен звук. Грифа наистина е дебел в сравнение с други китари на които съм свирил, но е супер удобен. Като цяло китарата е много удобна за свирене, независимо прав или седнал. Като изклю4им факта, 4е тежи двеста кила мама и де.. Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Значи, за мен лично китарите са няколко основни типа, които се определят от вида адаптери, тяло и технология. Сиреч на всички 3 сингъла им викам страт, на всички 2 хъма им викам гибсъм, според фасона (днес фешън) и окабеляванетоги деля на ЕсГе и ЛП. После са полуакустичните и сите кухарки накрая. Си'а има ЛП ала Джими Пейдж дето със щрак-щрак потенциометри се делят всички намотки по една по две секви комбинации. Има ЛП ала Джо Пери със Активна електроника, ма пак со гибсънски адаптери. Има и Къстъм Зак Уайлд с активни ИЕМДЖИ-та. Има и с по 3 хъма ЛП-та. Ама не мога да разбера що един лес пол с 2 двойни адаптера не става за ДЕТ, Пък един Джаксън (същия) става. И общо взето затова хората произвеждат толкова много адаптери: с различен брой намотки, с различни магнити, дебели, тънки (забравих да спомена телетата), с капачки, без капачки, активни и т.н. Моята крайна цел е: 1. Страт - стандрт 2. Лес Пол -стандарт и Дийн - въпреки, че технологията си остава ЛП, 'ма ме кефи. Или ПРС - пак ЛП база. Има хиляди дреболийки които правят една китара, китара. Чеквай, гледай, слушай и си избери ве да го ... Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 25, 2006 Отговорено Октомври 25, 2006 Едно нещо наистина не ми ясно.Какво прави звука на Гибсън леспола толкова специфичен.Свирил съм на страшно много хъмбъкър китари(Ибанец артист,ПРСове,моделите на Вай и Сатраиани,различни пауър стратове и тн,) и все пак Гибсън Леспол е има различен саунд.Мислил съм,че е от мензурата,но например Звука на Пи АР ЕС е коренно различен(не по лош в никакъв случай),а би трябвало да е подобен.Явно има друго обяснение и се чудя какво е Цитирай
Recommended Posts