Jump to content
Българският форум за музиканти

Синтезатор


Bleu

Recommended Posts

Здравейте,

 

Тук съм за съвет.От известно време съм решил да си купя синтезатор.

За да не ме обвините ,че не съм ползвал търсачката - ще ви кажа че днес прочетох всички теми в форума по въпроса.Освен това попрочетох и малко в чужди сайтове.

Знам ,че ще започнете с въпроса за какво ще го ползваш - а именно -купувам го за мен и за дъщеря ми която е на 5 . Идеята ми е да го ползвам като пиано и орган за свирене на класическа музика.

На почитателите на акустичните пиана ще кажа - самият аз свиря на акустична китара но нямам място и нерви да пренасям истинско пиано насам-натам,акустичното не може на слушалки , а и не бих се отказал от звука на органите.

 

-По въпроса за употребяваното - не мисля че дъщеря ми ще му се зарадва като на новото а това е все пак главно подарък за нея, а и настаро няма как да го взема на изплащане.

 

Максималната - цена която бих платил е около 700-750лв

 

Та така поразгледах какво се продава по родните магазини и първо останах неприятно изненадан от разликата в цената спрямо САЩ.

за да не празнословя - пример:

Yamaha DGX 205 ~ 260$ с адаптера в САЩ

Yamaha DGX 205 ~ 490$ с адаптера в България от "официалния" дистрибутор което си е малко под 100% надценка - Срамота!!!

 

Та направо по темата - от това което видях да се продава при Yamaha наи много ми допадна Yamaha DGX-205.

Мислите ли че някои от PSR- серията(А300,295,Е303) си струва повече?

Има ли модел на Casio който е сходен на DGX-205 ?

И последно ,според вас на тази цена има ли нещо по-добро (ново!!!)

 

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си се насочил към моделите-самосвирки. Особено 205 модела има 76 клавиша, а е достатъчно евтин (особено на старо...скоро гледах обява за 500 лв.). Там ще имаш и пиано, и орган, и др. екстри, които дъщеря ти ще може да ползва за в бъдеще. Не съм имал възможността да посвиря на живо с него (въпреки това имам 4 други подобни модела на Yamaha, а и съм имал досег с поне още 10 модела от PSR серията)....но нека те предупредя, че дори клавиатурите на специализираните електронни пиана с хамър механика се различават доста от клавиатурите на акустичните (а и между самите акустични пиана дори разликите са достатъчно големи), а свиренето на DGX 205, който е само с динамична лека клавиатура ще се различава страшно много от 'пипането' на истинска клавиатура. С др. думи...ако смяташ дъщеря ти в бъдеще да учи сериозно пиано (в муз. училище напр.), DGX 205 ще й свърши работа само в началото, да речем 2-3 години. После тази огромна разлика само ще й пречи и ще доведе до обратен ефект за нея. В този случай ако държиш на екстрите на електрониката ще бъде принуден да й потърсиш нещо с 88 клавиша + хамър. Но ако цялата приказка иде за обща музикална култура и свирене най-вече за удоволствие - взимай смело нещо от този клас....а колегите вероятно ще ти препоръчат и други удачни модели в този диапазон. :o

 

П.П. Но каквото и да вземеш....ако е за забавление...и 5 октави са достатъчни, но ако е за обучение - минимум 76 клавиша, които в един момент пак може да не стигнат при свирене на някоя класическа творба. :)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си написал колко е важна клавиатурата за теб... Казал си за обучение...и си мисля, че е по-добре да си вземеш нещо с тежка клавиатура, защото иначе ученето е ужас...

Според мен се огледай за някой от моделите дигитални пиана на Касио...вярно - струват повече, но пък е по-добро според мен! А ако намериш на старо някое такова, няма да ти струва много повече от парите, които ти си казал... Вариант е и някой от ниските модели дигитални пиана на Ямаха.

Ако все пак държиш на синтезатор... огледай се за нещо на старо! Дори такива сравнително нови модели като DGX могат да се намерят :)

Редактирано от Yiwigi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще учи сериозно, само нещо с хамър-клавиши. Иначе DGX са единственото за тези пари, което горе-долу става. Но клавиатурата е мека и не става за сериозно свирене на класическа музика. Най-евтините хамър клавиатури с приличен звук са Casio Privia, но цените са от 1100 лева нагоре нови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хора това което ме съветвате е така - за твърдата клавиатура съм съгласен но,... към 700лв е максимума който мога да отделя - няма да изкарвам пари с този инструмент - само за удоволствие е ,

Колкото до старото - малките деца(и не само те) се радват на ново - няма да я лиша от това удоволствие.Ново с твърда клавиатура е над 1500 а това е много над бюджета за музикални инструменти за тази година :metalist:

 

Въпроса ми трябваше да го формулирам по-другояче а именно за 730лв може ли да се вземе нещо по добро от Ямаха ДГХ-205 . :bravo:

Има ли модели на Касио с 6-октави за тези пари ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6 октави...предполагам имаш предвид 76 клавиша...

Касио нямат такива нови модели...поне доколкото аз знам! За тия пари и да е ново...не знам какво друго може да има... Със сигурност по-добре е тази Ямаха пред някой от "детските"модели на Касио.

И все пак помисли над варианта дигитално пиано на Касио...1100 лв. не е твърде много повече, пък ще ти служи вярно много време:metalist: Пък иначе...ще се мине немине време...и след година примерно ще се убедиш, че ти трябва тежката клавиатура - лично мнение...аз поне бях така!

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимай Ямахата. За тези пари по-добро няма да намериш. Щом е само за удоволствие... Пък там има точно като за деца свирчици, пищялчици и игрички, така че ще се радва. Но отново казвам, че с DGX става трудно, почти невъзможно развитието на детето като постановка от пианистична гледна точка. Но ако е малката е музикална, и на тази играчка ще си проличи дарбата и, и тогава вече ще имаш сериозно основание да отделиш и повече пари от бюджета за музика :metalist: Успех с избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам DGX-205, цената е 730 без адаптер и педал - адаптера беше 60 лв. а педалът 38 лв... малко над 800 лв излиза цялата работа и то ако не е на изплащане :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мнениятя .

 

Доста разсъждавах и се зверих над параметрите.

Ювиги ми помогна наи нмого да взема решение, а именно истината е в пинистичната клавиатура.

Сравних параметрите на DGX-205 и PSR-295 се оказа че разликата между двете е единствено диапазона (15 клавиша в повече) и pitch bend а цената е почти 2х.

Всичко останало им е напълно еднакво включително говорителите-само при 205 са малко по мощни краините стъпала.

 

Така ,че реших да започнем с PSR-295 а ако нещата потръгнат направо да си купим дигитално пиано.

 

Успех на всички тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че българските вносители са едни доста големи гъзове и не дават синтезаторите заедно с адаптори, така че и там се дават още 50 лева отгоре. Това е някакъв абсолютен абсурд, но... България. Също така за класическо пиано ще ти трябва и състейн педал задължително, който пак е към 50 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с адапрора е така - признавам и мен много ме издразни.Не стига че цените са двоини ами и без адаптер .

 

За адаптор 50лв няма да дам - наи много 15 B)

които се интересува мога да му кажа откъде да си купи качествен таивански(не китаиски) адаптер с същите параметри 12V-0.7A за около 12-15лв. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе пичове, защо не прочетете поне малко какво е написано по-горе, не подвеждайте човека! Това може да става за всичко друго, но не и за класическа музика! И освен това ви е казал изрично, че иска чисто ново...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.