Jump to content
Българският форум за музиканти

Bleu

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    акустична китара,

Bleu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. CyberGene - аз се убеждавам пък че ти четеш какво пиша благодаря - намерих и дръпнах всичките 60 урока на Ханон но засега попадам само на платени версии на Beyer . Засега опражнявам основните мажорни и минорни акорди - много ми харесва при пианото( за разлика от китарата ) колко лесно се транспонира нагоре и надоло Вече посвикнах с клавиатурата и не гледам като свиря неща които знам.Много съм амбициран да видя докъде може да стигне човек сам - без помоща на професионален педагог Желанието го имам.
  2. Привет отново. вече горд собственик на синтезатор Ямаха Вкъщи всички са очаровани от него. След над 10ч. упражнения вчера свиря перфектно гамата с двете ръце и в двете посоки , както и с дъщеря ми на 4-ръце основния мотив от The Entertainer- Scott Joplin, а аз сам дясната ръка на Killing me softly, както и хванати по слух мотиви от Кръстника,лебедово езеро,tears in the rain,малко битълс и други такива. За малката е сигурно че ще почне уроци а като развие някаква постановка аз ще продължа да се занимавам с нея но ми се ще и аз да прочета това онова така че - ако знаете хубави начални школи за пиано онлин или хубави Piano sheets for free за начинаещи пуснете някой линк. Макар и самоук китарист знам много добре колко са важни началните упражнения за правилната пръстояка впоследствие. нямам никакво музикално образование - но сам се научих преди време когато си купих китарата да чета ноти. Пианото е изумителен инструмент - предчувствам че китарата ми ще прашаса Съжалявам само че чак сега го открих но съм нахъсан да наваксам Поздрави на всички
  3. Bleu

    Синтезатор

    Това с адапрора е така - признавам и мен много ме издразни.Не стига че цените са двоини ами и без адаптер . За адаптор 50лв няма да дам - наи много 15 които се интересува мога да му кажа откъде да си купи качествен таивански(не китаиски) адаптер с същите параметри 12V-0.7A за около 12-15лв.
  4. Bleu

    Синтезатор

    Благодаря за мнениятя . Доста разсъждавах и се зверих над параметрите. Ювиги ми помогна наи нмого да взема решение, а именно истината е в пинистичната клавиатура. Сравних параметрите на DGX-205 и PSR-295 се оказа че разликата между двете е единствено диапазона (15 клавиша в повече) и pitch bend а цената е почти 2х. Всичко останало им е напълно еднакво включително говорителите-само при 205 са малко по мощни краините стъпала. Така ,че реших да започнем с PSR-295 а ако нещата потръгнат направо да си купим дигитално пиано. Успех на всички тук
  5. Bleu

    Синтезатор

    хора това което ме съветвате е така - за твърдата клавиатура съм съгласен но,... към 700лв е максимума който мога да отделя - няма да изкарвам пари с този инструмент - само за удоволствие е , Колкото до старото - малките деца(и не само те) се радват на ново - няма да я лиша от това удоволствие.Ново с твърда клавиатура е над 1500 а това е много над бюджета за музикални инструменти за тази година Въпроса ми трябваше да го формулирам по-другояче а именно за 730лв може ли да се вземе нещо по добро от Ямаха ДГХ-205 . Има ли модели на Касио с 6-октави за тези пари ?
  6. Bleu

    Синтезатор

    Здравейте, Тук съм за съвет.От известно време съм решил да си купя синтезатор. За да не ме обвините ,че не съм ползвал търсачката - ще ви кажа че днес прочетох всички теми в форума по въпроса.Освен това попрочетох и малко в чужди сайтове. Знам ,че ще започнете с въпроса за какво ще го ползваш - а именно -купувам го за мен и за дъщеря ми която е на 5 . Идеята ми е да го ползвам като пиано и орган за свирене на класическа музика. На почитателите на акустичните пиана ще кажа - самият аз свиря на акустична китара но нямам място и нерви да пренасям истинско пиано насам-натам,акустичното не може на слушалки , а и не бих се отказал от звука на органите. -По въпроса за употребяваното - не мисля че дъщеря ми ще му се зарадва като на новото а това е все пак главно подарък за нея, а и настаро няма как да го взема на изплащане. Максималната - цена която бих платил е около 700-750лв Та така поразгледах какво се продава по родните магазини и първо останах неприятно изненадан от разликата в цената спрямо САЩ. за да не празнословя - пример: Yamaha DGX 205 ~ 260$ с адаптера в САЩ Yamaha DGX 205 ~ 490$ с адаптера в България от "официалния" дистрибутор което си е малко под 100% надценка - Срамота!!! Та направо по темата - от това което видях да се продава при Yamaha наи много ми допадна Yamaha DGX-205. Мислите ли че някои от PSR- серията(А300,295,Е303) си струва повече? Има ли модел на Casio който е сходен на DGX-205 ? И последно ,според вас на тази цена има ли нещо по-добро (ново!!!) Благодаря.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.