Jump to content
Българският форум за музиканти

Няколко въпроса.


Recommended Posts

Здравейте! Понеже съм начинаещ все още и не разбирам много, реших да се обърна към вас. Закупих си Premier Drumzz stage 22 rock kit (сет-а за начинаещ мисля че е добър) и мисля да сменя кожите, защото са честно казано голям боклук (то повече прилича на пластмаса отколкото на кожа). Гледах в musicworld-a и си харесах един комплект Remo, но този комплект доколкото разбрах включва само ударните кожи, та единия въпрос ми е резонансните кожи какви трябва да са? ( за малкото барабанче ще купя, видях че продават в сайта). По-хубавите кожи, ще ми дадат ли някакъв + при звученете, защото сет-а звучи бая зле? Заслужава ли си да дам 200 лева за кожи? Благодаря!  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз преди ден-два също купих един такъв сет (за другата група, в която свиря). Кожите, ако могат така да се нарекат, са си гадни наистина. Нещо като пластмаса е... не знам какво точно, но не приличат на истински. Понеже имам същия размер барабани 10-12-14 инча (само касата ми е по-малка) старите Remo Emperor ще ги трансферирам на този евтиния сет. Един френд ми даде нова кожа и за касата - Remo CS. Не я знам колко става, но все ще е по-добре от оригиналната, която е като оризова хартия. :)

 

По някаква причина кожите на барабанчето са различни и доста по-прилични. Там май нямам нищо за слагане.

 

Като цяло става комплекта за думкане, само нещо ме дразни обръча на касата. Той е метален и с някакви странни релефи и нещо не мога да защипе педала като хората поне набързо като пробвах докато сглобявах. Ще опитам и с Мапекс-кия педал, макар че те са със сходна конструкция.

 

Та мисълта ми е да изчакаш с пазаруването, като пробвам тия дни със старите ми Ремо кожи и после ще пиша каква е ситуацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Различните кожи оказват много голямо влияние на звука. Особено при касата и барабанчето се усеща много. Като сменям кожа с друг модел все едно сменям целия барабан.

Между другото, такова влияние оказват и различните палки при по-финните райд чинели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвахме. Не е чудо на чудесата, но доста се пооправи работата и звукнаха малко по като истински. Сега барабанчето звучи най-гадно вместо най-добре. Ще видя и за там да изкопая нещо... ;)

 

Може би не е лоша идея да се огледаш за втора ръка кожи, че да сложиш кожи за 100 и малко лева на толкова евтин сет... Малко е като активни EMG пикапи от 300 лева на китара за 500... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здрасти колега ! Аз имам едно сетче на Millenium...зле е работата като цяло, ама като му смених кожите и всичко звучи много прилично за парите си ! Резонаторните кожи можеш да ги запазиш ако са сравнително нови и запазени..при тях амортизацията е по-бавна. Докато при ударните нещата са по-различни. От тях идва звука и "усещането" на барабана. При соло-барабани има най-голямо разнообразие и съответно разлика. Всичко зависи от вкуса на музиканта. Тука има една доста стара тема пусната специално за кожи...там може да намериш още информация ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравей колега,за твоя сет ще  ти препоръчам малко скъп но много добър вариант:

каса http://www.musicworld.bg/bg/c_201/i_26255/Evans_BD20EMAD2.html ако има пари и резо кожа emad2

алтове http://www.musicworld.bg/bg/c_221/i_43369/Evans_TT12CHR.html такива black chrome на evans

барабанче http://www.musicworld.bg/bg/c_210/i_50260/REMO_AX_0114_14.htm ако има пари emperor резо и някаква пружина защото оригиналната е ужасна!!!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте! Искам да ви помоля за вашето мнение по конкретния модел барабани. 

http://www.musicworld.bg/bg/c_42/i_43455/PREMIER_DRUMZZZ_Stage_22_Rock_Kit_101_bundle.html

Интересува ме дали биха имали добър звук за парите си и ако не какво бихте ми препоръчали  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.