Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Не съм противник на евтините марки.

Просто според мен Стаг и Корт, са по-лошо изпълнение от Винтидж и много по-лоши от Скуайър.

И аз съм се учил на кремона, и в тая връзка един много як бисер от форума:

Въпрос: Каква китара ще ми препоръчате Орфей или Кремона?

Отговор: Ами аз ти препоръчвам Орфей, защото имам Кремона.

:coolp:

Редактирано от Slacoth
Отговорено

Малко разводняваме темата с тези китари..не трябваше да споменавам марката :wallbash:  

Лоши инструменти няма... за музикантите не може да се каже същото... Joe Satriani на моите талпи пак ще е звяр, а аз на неговите няма да стана по добър китарист.

Отговорено

Кеф цена няма,знаеш го израза,като имаш някакви кинти си вкарваш от английския ибей поочукана оригинална китара (и двата Гибсън са ми от там) и ще намериш разликите с Корт,а разликата в цената е колко едни летНи джанти,но е въпрос на приоритети..

Много се вциганихме бе,те и циганите не мислят толко скопено как да минат по-тънко,като обичаш музиката, не си зимаш бе-ем-венце а хубав инструмент на първа линия..

А струните са консуматив,нали не ядете от мити пластмасови чинийки 2-3 седмици,а и дали има толкова циганизирани хора? - според мен не.. :)

Отговорено (Редактирано)

^ Ако искам мога и оригинален нов Гибсън да си купя още утре (без да тегля заем) ама не е това идеята на темата бе хора...не мога да ви разбера...аз захранвам 6 - китари с метални струни и две с найлон... лятото буквално похабявам струните от раз... попаднах на струни които не се похабяват от 3 - години (говоря за първа и втора струна!) Грешка ли направих че писах в тая тема... ако някой знае нещо по въпроса и го сподели не мислите ли че и вие ще имате полза от него.... в момента съм се ориентирал към струни от pure nickel и се държат добре..на Фендер са, има малко компромис с звука..не стават за рок и метъл, но си имат големи предимства... едната е корозията. Работил съм в чужбина и мога да ти кажа че хората са много по добре от нас, но не е само това... малко по разбрани са бих казал.

Редактирано от zwero
Отговорено

Mi купи си,само ще те зарадва,то малко неща ни радват..

ти с кво свириш,аз принципно с ърнибол или дадарио 10-ки на Гиби,на Телето 9-ки,

но и да не ти ръждяса струната след време става Фалшива,бе,човек,първа заминава и флажолета на 12-то няма нищо общо с интонацията..,няма настройване и е за коша.

Отговорено

Точно за това ти говоря... струните за които казах не потъмняват, не се променя нищо в тона и изглеждат така сякаш си ги сложил преди две минути... това са три години. На едната съм с 

Ernie Ball | Electric Strings - Cobalt Regular Slinky , но потъмняха и не мисля че ще издържат много...

Rotosound stainless steel...

Тука надеждата ми е малко по голяма, но ще си следя праговете... :huh:

Останалите са на Фендер (чист никел) ползвам 9-42.

Отговорено

Отговорът е прост - объркал си се. ;)

Няма, повтарям НЯМА струни, които да държат някакво поне прилично състояние за повече от месец. Ако са с покритие могат да отикат 3-5 месеца. Няма титан, няма кобалт, няма хром-ванадий-молибден! :P

Това време разбира се варира според поддръжката и начина на съхранение на инструмента, каква е околната среда (по морето държат наполовина), колко и как се свири, както и критериите и степента на търпимост на индивида...

Но тия вицове 2-3 години... Да видя сам - пак няма да повярвам и ще реша, че съм се объркал. :)

Отговорено (Редактирано)

^

hesright.jpeg

На 2-3 години струни, трябва след всеки слайд да ходиш да ти бият ваксина против тетанус. Стига сте се занимавали с глупости... толкова... 1 месец, два ако не свирите продължително всеки ден и чистите преди, и след свирене с Fast Fret, или други подобни.  

Мнението над мен си е за "Answered", а темата за ключ. Колкото и да са ви ограничени средствата, все се събират 10лв за струни - въпрос на приоритети.

Редактирано от G.Varbanov
Отговорено (Редактирано)

не потъмняват, не се променя нищо в тона и изглеждат така сякаш си ги сложил преди две минути...

Вие нападнахте човека, обаче аз също сменям струни най-рано на 6 месеца, и не че им има нещо или нямам 10 лева, а просто ей така от скука.Даже имам всички препарати и за струни и за фингърборд (от същата марка), но на практика изобщо не ги ползвам за третиране.

При това говорим и за китара с флойд роус и правене на всевъзможни дайвинги, бомби, сирени, китове и всевъзможни издевателства, просто струните не се променят.Не се съсипват.

Ползвал съм всички марки струни, и при повечето модели, не месец, още на втората седмица трета струна пуска бримки, но да - има струни при които тези неща просто не се случват.

Затова не съм съгласен така да се заклеймява нечие мнение, като грешно.

Редактирано от Slacoth
Отговорено (Редактирано)

Взех си два комплекта на Дънлоп- пур никел 10-46 ... да на мен също ми изглежда като виц, но вярвам на очите и ушите си.

Сравних цвета на новите струни с ветерана от три години - разлика в цвета няма, петна и корозия по старата струна няма.

Струната звучи като нова... затова попитах някой дали е попадал на нещо подобно...за мен също е странно.

Струната няма покритие (ако имаше щях да съм го нарушил вече от бенд и вибрато както тези на Еликсира)

Явно са направили вечната струна без да искат... ще са объркали нещо съставките.

Някой ползвал ли е тези струни...

XL ProSteels Round Wound - D'Addario

Имам три китари с флойд роуз ... зимата не сменям често струни, но лятото е кошмар.

Редактирано от zwero
Отговорено (Редактирано)

...досега сигурно съм похабил околко 10 комплекта Еликсир..на мен ми звучат като тенекия...

Да, прав си! С някои акустични китари Elixir (Acoustic 80/20 Bronze with NANOWEB Coating) наистина звучат като тенекия. Аз съм ги пробвал най-вече на два вида мои ак. китари от нисък клас. На WASHBURN D10SCE звучат като тенеке, но на Fender CD-60 звучът много добре, защото това е китара без добре изразени високи обертонове и Elixir (Acoustic 80/20 Bronze with NANOWEB Coating) компенсира чудесно този недостатък. За ак. китари, които звучат като тенеке най-подходящи са Elixir  with POLYWEB Coating или Phosphor Bronze with NANOWEB Coating. Ето и сравнение по отношение WARM-BRIGHT на звука между трите основни модела ак. Elixir

http://www.elixirstrings.com/products/product_acoustic.html

П.П. Не знам какво е положението при ел. струните на Elixir, защото и при тях има два основни модела -  .NANOWEB  и POLYWEB

Редактирано от Лими
Отговорено

Nanoweb FTW!!!

Поли покритието е много по-дебело и звучат доста по-глухо. Аз лично не съм се прецаквал да си взема такива, но така съм чувал от вече прецакали се. Дефакто те първо пускат това Поли покритие, по-късно успяват да го направят по-тънко и го пускат като Nanoweb.

Отговорено (Редактирано)

И аз съм чувал същите отзиви, но както казах по-горе - индивидуалният ни избор зависи от вид китара и стил музика който ще свирим. Ето, аз имам и джазова ел китара на която слагам по-WARM струни и бих желал да изпробам с нея по-гладките и по-малко "скърцащи" Elixir  POLYWEB Coating. Но за съжаление не съм ги виждал в БГ и трябва да ги поръчвам от вън.

Редактирано от Лими
Отговорено

Взех си два комплекта на Дънлоп- пур никел 10-46 ... да на мен също ми изглежда като виц, но вярвам на очите и ушите си.

Сравних цвета на новите струни с ветерана от три години - разлика в цвета няма, петна и корозия по старата струна няма.

Струната звучи като нова... затова попитах някой дали е попадал на нещо подобно...за мен също е странно.

Струната няма покритие (ако имаше щях да съм го нарушил вече от бенд и вибрато както тези на Еликсира)

Явно са направили вечната струна без да искат... ще са объркали нещо съставките.

Някой ползвал ли е тези струни...

XL ProSteels Round Wound - D'Addario

Имам три китари с флойд роуз ... зимата не сменям често струни, но лятото е кошмар.

Хайде стига с тези приказки от 1001 нощи. 

Ето ти Pure Nickel преди 15 мин съм го разопаковал от вакумираната торбичка. По всички струни има черни петна още в опаковката. Това е 5-ти поред комплект на който виждам черни петна при самото отваряне. За съжаление съм се заредил здраво с Dunlop и ще ги ползвам докато свършат. След това DR и никога повече Dunlop.

33asc5k.jpg

Като имаш в предвид, че си подхранвам фингърборда, чистя го с Dunlop препарати, не се потя докато свиря и забърсвам преди, и след свирене струните с Fast Fret - потъмняват след месец, а китарите ми стоят в твърди калъфи. 

За 3 години и да не я пипаш тази китара пак ще потъмнеят. 

Отговорено

И аз не съм очарован от бързото падане на покритието на първите струни на Дънлоп, но такива петна на дебелите нямам... в момента пробвам различни марки и ще търся докато не уцеля джакпота.  Ако минаваш през Търново ми драсни едно съобщение да ти покажа струната и ми дай обяснение как може да изглежда като нова при условие че 3 години съм свирил на нея... да не ти казвам че даже понякога съм пропускал да ги бърша. Даже няма следи на местата където се е търкала в праговете. Като цяло има по мек тон от другите стоманени струни и е по мека от тях. Останалите бяха фосфор и бронз, но заминаха бързо. Мисля да пробвам Dean  Markley... Ингви, Металика, Линкин парк са свирели такива. Интересно ми е как ще звучат дълбоко замразените струни... правело се е против корозия.