Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано
Здравейте!

От скоро започнах да свиря на китара, която наскоро закупих от bad_link.

Китарата е класическа Stagg за около 70 лева, тъй като за първа китара не исках да се изхвърлям много.

Както и да е, искам да попитам дали може да ми предложите 3 метални и 1 найлонова струна,

тъй като поради моето невежество, пренатегнах и скъсах най-долната струна (най-високият тон),

а най-горните 3 бих искал да сменя, защото са ръждясали.

Благодаря ви предварително!

Отговорено

Евентуално ако може да ми предложите струни, да ме упътите от къде мога да закупя подходящи за моята китара струни.

Вече втора седмица търся и не мота да намеря струни.Прерових всякакви саитове и не намирам може би защото ме е страх да си взема и да се окажат неподходящи. Мога да кача снимки на китарата ако е нужно.

Отговорено

Поръчвали сме, що да не сме поръчвали. То с наш'та болест има ли някъде откъдето да не сме... :D

Ще излезе колкото е тарифата на Speedy. Направи ли си труда да прочетеш, каквото е описано на САЙТА. А то е баш същото.  :rulez:

Отговорено

Хаха всичко съм прочел, но така да се каже имам проблем с доверяването  :D

Сложих теглото да е около 200-300 грама и то излезе на калкулатора 7 лева викам си бах мааа му то това е малко пакетче какви 7 лева.

Както и да е поръчах си го и сега само чакам от сайта да се свържат с мен. 

Пичове извинявам се ако с нещо съм ви притеснил или досаждал, но до колкото знам музикант- това е душа човек :D . След някой месец може да кача някое кавърче, но първо да завържа струните и да се усъвършенствам.   :metalist:

Отговорено

Ем толкоз. Всички постоянно помпят цените си... :(

До офис на Спиди и ако ползваш Икономична услуга може да спадне докъм 5 лева и нещо. Виж им ценовата листа.

Другият вариант е да си харесаш още нещо/да се комбинирате 2-ма, 3-ма, 5-ма и да се напазарува за 50+ лева, с което ще влезе в сила услугата на шопа за безплатна доставка. :)

Отговорено

Поръчвали сме цели китари от този сайт през спиди без никакъв проблем. Поръчвай си струни и свири, стига ненужни дискусии, цялата иформация е опоменато в този форум, в сайта от който ще поръчаш и в спиди - спестявай и действай. :)

• 3 weeks later...
Отговорено

Съжалявам че връщам тази тема в началото, но не ми се отваряше нова за моя въпрос... а той е подобен.

Преди около три години си купих електро- акустична китара Стаг. Не мога да разбера какви струни са слагали, но за този период първите две дори не потъмняха и са като чисто нови, а по принцип през лятото покритието на нови струни го свалям за два часа свирене... след месец вече и ръждясват (забърсвам ги с кърпа). От магазина ми казаха че били на 

d'addario, но пробвах няколко комплекта и останах разочарован. Еликсир не искам да слагам... протърква ми се покритието там където се опира в прагчетата и после отиват на боклука.Топчетата  на всички бяха сребристи.

В нета нищо не мога да намеря по въпроса. Лошото е, че първа се скъса, а втората ми струна надживя 20 струни и още изглежда така сякаш е излязла от магазина... ако някой се сети нещо моля да драсне два реда. Модела на китарата е 

Stagg SW206CETU-N

Отговорено

Къде се късат тези струни?Проблема може да е в хардуера на китарата.

Те тия марки Стаг, Корт са малко: "Ние сме ви я започнали, вие ще си я довършите".

Отговорено

. Еликсир не искам да слагам... протърква ми се покритието там където се опира в прагчетата и после отиват на боклука.

Протъркването се избягва, ако периодически се следи и на око се преценява този проблем. Когато наближи опасността се нанизва пръстенче(ball) от стара струна. По този начин се измества мястото на триене.

Аз още на чисто нови струни, най-вече на трета предварително нанизвам няколко(7-8) пръстенчета и в зависимост от количеството часове на свирене периодически(при мен на всеки 8-10 дена) изнизвам по едно пръстенче. Всяко второ от изнизаните пръстенчета го нанизвам на четвърта, а по-рядко и на пета струна. Така предотвратявам нежелано протриване и удължавам живота на струните до естественото им скапване.

За последните 6 години съм изпробвал десетки модели акустични струни от всякакъв клас, достъпни в БГ(и няколко модела, недостъпни у нас) и всеки път се убеждавам, че по-добри струни от ЕЛЕКСИР(акустични) досега не съм открил(поне в БГ). Преди седмица дори бях приятно изненадан, че и цената им вече е паднала на 25лв, за разлика от преди 5-6 години когато бяха 37-38лв.

Вервайте ми, защото дълги години свиря най-вече на акустични китари!

Отговорено

^^ Ами не става въпрос за късането, а за това че попаднах на струни които звучат страхотно, не са твърди и непокритите струни не корозират, подобни са  Еликсир, но не са с покритие, а просто материала е такъв ...ако някои е попадал на нещо подобно да сподели. Стига сте ги плюли тия Стаг...Аз съм се учил на Орфей и Кремона, не си изкарвам хляба с музика и не ми се дават луди пари (имам ги повярвай ми) за скъпи китари. На мен ми върши работа китарата.

^Лими, досега сигурно съм похабил околко 10 комплекта Еликсир..на мен ми звучат като тенекия... въпросните струни за които говоря надживяха и тях ..звучат и по добре...Не са на Стаг... :thx: