HidePower Публикувано Май 1, 2014 Share Публикувано Май 1, 2014 (Редактирано) Здравейте пичове! Намислил съм да взимам хубава звукова карта, защото ползвам Guitar Rig за свирене вкъщи и на лаптопа звучи доста лошо - пукане, шум, съскане... не е от хардуера, пробвал съм с други китари на други компютри все едно и също е. Аз си го обяснявам с това, че качеството на звуковите карти е лошо и затова се получават тия шумолевици. Та въпроса ми е, ако сложа скъпа звукова карта ще изчезнат ли дразнещите странични звуци и като цяло ще се повиши ли качеството на звука? Понеже не съм много в час с тия неща за тва реших да попитам тук при Вас. Четох из форума за ето тази звукова карта "Tascam US-122MKII", tascam.com/product/us-122mkii/downloads/ , доста хвалена е, но дали ще ми свърши работа за Guitar Rig-а? Заделил съм около 300 кинта. Лаптопа е с параметри: Intel Core i3 2.2Ghz; 4GB RAM; 2xUSB 2.0 и 1xUSB3.0; За монитори ползвам Edifier R1600T Plus http://www.amazon.co.uk/Edifier-Studio-R1600T-Professional-Speakers/dp/B0038JULWW , не са най-висок клас, но като за вкъщи вършат супер работа. Давайте предложения и мнения Мерси! Редактирано Май 1, 2014 от HidePower Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dreamt Отговорено Май 1, 2014 Share Отговорено Май 1, 2014 За тая работа, за която я искаш, ще ти свърши идеална работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
НиколайGK Отговорено Май 1, 2014 Share Отговорено Май 1, 2014 Точно това ѝ е целта А понеже и аз съм ѝ хвърлил око - има ли някакви проблеми с драйверите под Windows 7 x64 Professional? Ако има някакво значение, ще я ползвам и за MIDI клавиатурата ми (не само за китара). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HidePower Отговорено Май 2, 2014 Автор Share Отговорено Май 2, 2014 (Редактирано) След малко ровене се спрях на тази http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_46131/Tascam_US_366.html TASCAM US-366, гледам характеристиките, че е на 24bit/192kHz. Да попитам честотата играе ли голяма роля за качеството на звука? Тази е с 20 кинта по-скъпа, а разликата между двете е около 100kHz. Някакви мнения? Редактирано Май 2, 2014 от HidePower Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Май 2, 2014 Share Отговорено Май 2, 2014 Освен да си затрудниш работата на лаптопа, записвайки на такива честоти, друго едва ли ще разбереш/усетиш/чуеш. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Май 2, 2014 Share Отговорено Май 2, 2014 Us 122 mk2 е на 1/2 от цената на 366-цата, в томан е има няма 160 лв. За ненатоварени проекти, 1 вст барабани, 2 или 3 трака китари през някой китарен плъгин е перфектна, вършила ми е страхотна работа с прилични, неусещаеми латенции. Няма балансирани изходи за мониторите, което може да ти докара понякога проблеми с шумове. Откъм драйвъри беше Ок. Конфигурацията ми е подобна на твоята, дори по-слаба. Като цяло, добро желязо за много добри пари. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 2, 2014 Share Отговорено Май 2, 2014 US122-MkII си е супер за бюджетна карта. Правил съм няколко проекта с: МИДИ барабани със Steven Slate, 20-тина аудио трака и общо 70-80 аудио плъгина за микс и мастъринг. Абсолютно никакви грижи на машина с i3 проц и 4GB памет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HidePower Отговорено Май 3, 2014 Автор Share Отговорено Май 3, 2014 Много благодаря за отзивите пичове! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts