Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Ето,че една моя мечта беше осъществена благодарение на нашия съфорумник и пич от класа - Коцето(по-известен тук като Bass Traffic)!Най-вече му благодаря,че ме изтърпя от началото до края - не се съмнявам,че му "пилих" нервите на моменти,но това все пак е част от "играта". :D .Съпорта от негова страна беше невероятен,не е минал детайл,който да не сме обсъдили надълго и на широко,заедно с вероятните последици и т.н.Що за човек е няма какво да пиша,всеки който е работил с него знае,че преди всичко се започва с човешкото и после с професионализма,което за мен е безценно.Не е имало момент или колебание от моя страна , в което той да не е взел участие със съвет,идеи и т.н.

Благодаря,човече!Желая ти здраве и всичко най-добро!

Няма да се впускам в подробности защо реших да си направя бас при лютиер,а не да купувам "чисто-нов от магазина",мисля,че всички са наясно с ползите от това.Ако все пак някой иска, може да го дискутираме в някоя отделна тема или последващи постове - моля,но нека не се превръща в бг-спор. :recourse:  :D

Снимките са с лошо качество,но като оправдание ще каза,че нямам с какво по-добре да ги направя-пробвах с няколко апарата и все нещо не е както трябва - накрая ми писна и качвам що-годе читавите.Надявам се някой ден  (..и да е скоро,де)да ги направя наново с нещо за профита.Преди да започнете да гадаете,ще кажа,че цвета е тъмно синьо с много лек зелен нюанс,като "жилките " на дървото си личат ,което беше и търсено като ефект.Рампата е от орех,който ще бъде боядисан в по-късен етап.Грифа е е само лакиран отзад.Съвсем отговорно пиша,че въпреки качеството на снимките,изработката и лакирането са съвършенни!Всяка една линия,отвор,заобляне,форма и каквото се сетите, е без никаква забележка.Свиренето на този инструмент е чисто удоволствие,което говори по себе си за направата.Акустичния "състейн"  е .....нямам думи :rolleyes: ,всяко дръпване на струна "на сухо" кара баса да трепти от край докрай,а за 5тата струна...цунами!Само ще вметна,че в Мюзикстор Кьолн имах възможноста да свиря на хай-енд инструменти ,които струват доста повече от този бас,като някои от тях бяха доста хай :D ...глуха,тънко и или късо звучаща 5та струна(или всичко заедно),да не говорим за  други "екстри",но както и да е.

За звука ще се опитам да направя някакви сампли,тъй като на всички предполагам ще е интересно да чуят адаптерите  - смесица между джаз-бас тон и ММ,като не преобладава нито едно от двете.Както правилно ги описа един колега от TalkBass.com - ..." They're not for everyone - certainly not for the vintage "purist". But for someone who likes the high-octane modern super-Jazz thing, they're ideal." Страхотно чист пасивен звук,на моменти плашешто чист - но не и студено-мъртъв,всичко за което съм мечтал.Електрониката е Нол,като има монтиран пасивен тон-контрол ,който работи както в пасивен,така и в активен режим.Оцветяването на пасивния тон от нейна страна ,не е кой знае колко осезателен,но не е и нулев - сърцевината на тона от адаптерите си остава почти на 100% същата.Това  беше и целта,а на тези които не са свирили с пасивен/активен тон контрол (не висoки честоти,а обикновен тон-контрол)само мога да пожелая да пробват - това е супер полезна екстра.Няма смисъл да се впускам в повече подробности,тъй като сампли ще говорят по-добре по себе си за какво става дума.

Още веднъж - Коце,благодаря,човече! :pray:

Тяло  - балканска елша

Гриф - балкански явор 

Адаптери - Delano JMVC 5 FE/set - passive and active modes 

Електроника - NOLL with add.passive control/hi mid boost/cut-low mid boost/cut/bass/treble 

Струнник и обтегач - Hipshot aluminium

Ключове - Shaller

Копчета - Warwick 

Струни - Warwick red label 

lag5.jpg9t2v.jpg9y16.jpge9g5.jpgrpru.jpgqco2.jpgocap.jpg

Редактирано от evernas
Отговорено

Брилянт.
Имаш произведение на изкуството. Пази я и се отнасяй с нея като със скъпоценност.

Хеле някой ден да доживея и аз една китара от Коста, друго не ща.

М-)

Отговорено

Пожелавам ти от все сърце.Ще имаш ...и аз си мислех същото преди време,но като имаш желание всичко се постига рано или късно.Успех.

Отговорено

Честито! Класическа комбинация, харесва ми. Фингърбордът от палисандър ли е?

Да.Стандартно и класическо изпълнение. :) 

Отговорено (Редактирано)

Много красив инструмент, сигурно и звучи прекрасно. Да ти е честит!

Какво дърво е използвано?

Чети първия пост...

@evernas, честит да ти е! Дай некви семпли да му чуем гласеца? :-)

Редактирано от yordaniy
  • 1 month later...
Отговорено

Наско (evernas), Не знам зашо, но съм пропуснал тази темичка! Извинявай за късното включване!

Благодаря ти за търпението и съдействието! Беше наистина труден проект, колкото това да не личи от снимките! Борихме се с дизайна на главата, борихме се цвета, борихме се с доста дребни детайли и накрая постигнахме краен резултат, който малко избяга от оригинално планирания. С рампа имаме още заигравка, ще се боядиса и малко скъси.

Наско, благодаря ти и аз, жив да си!

п.п. Искам да спомена, че дизайна на тялото е тотално твоя идея, която с удоволствие ще използвам за бъдещи проекти.

п.п2. Скоро ще се видим!