Jump to content
Българският форум за музиканти

Балгодаря,Коце!


evernas

Recommended Posts

Ето,че една моя мечта беше осъществена благодарение на нашия съфорумник и пич от класа - Коцето(по-известен тук като Bass Traffic)!Най-вече му благодаря,че ме изтърпя от началото до края - не се съмнявам,че му "пилих" нервите на моменти,но това все пак е част от "играта". :D .Съпорта от негова страна беше невероятен,не е минал детайл,който да не сме обсъдили надълго и на широко,заедно с вероятните последици и т.н.Що за човек е няма какво да пиша,всеки който е работил с него знае,че преди всичко се започва с човешкото и после с професионализма,което за мен е безценно.Не е имало момент или колебание от моя страна , в което той да не е взел участие със съвет,идеи и т.н.

Благодаря,човече!Желая ти здраве и всичко най-добро!

Няма да се впускам в подробности защо реших да си направя бас при лютиер,а не да купувам "чисто-нов от магазина",мисля,че всички са наясно с ползите от това.Ако все пак някой иска, може да го дискутираме в някоя отделна тема или последващи постове - моля,но нека не се превръща в бг-спор. :recourse:  :D

Снимките са с лошо качество,но като оправдание ще каза,че нямам с какво по-добре да ги направя-пробвах с няколко апарата и все нещо не е както трябва - накрая ми писна и качвам що-годе читавите.Надявам се някой ден  (..и да е скоро,де)да ги направя наново с нещо за профита.Преди да започнете да гадаете,ще кажа,че цвета е тъмно синьо с много лек зелен нюанс,като "жилките " на дървото си личат ,което беше и търсено като ефект.Рампата е от орех,който ще бъде боядисан в по-късен етап.Грифа е е само лакиран отзад.Съвсем отговорно пиша,че въпреки качеството на снимките,изработката и лакирането са съвършенни!Всяка една линия,отвор,заобляне,форма и каквото се сетите, е без никаква забележка.Свиренето на този инструмент е чисто удоволствие,което говори по себе си за направата.Акустичния "състейн"  е .....нямам думи :rolleyes: ,всяко дръпване на струна "на сухо" кара баса да трепти от край докрай,а за 5тата струна...цунами!Само ще вметна,че в Мюзикстор Кьолн имах възможноста да свиря на хай-енд инструменти ,които струват доста повече от този бас,като някои от тях бяха доста хай :D ...глуха,тънко и или късо звучаща 5та струна(или всичко заедно),да не говорим за  други "екстри",но както и да е.

За звука ще се опитам да направя някакви сампли,тъй като на всички предполагам ще е интересно да чуят адаптерите  - смесица между джаз-бас тон и ММ,като не преобладава нито едно от двете.Както правилно ги описа един колега от TalkBass.com - ..." They're not for everyone - certainly not for the vintage "purist". But for someone who likes the high-octane modern super-Jazz thing, they're ideal." Страхотно чист пасивен звук,на моменти плашешто чист - но не и студено-мъртъв,всичко за което съм мечтал.Електрониката е Нол,като има монтиран пасивен тон-контрол ,който работи както в пасивен,така и в активен режим.Оцветяването на пасивния тон от нейна страна ,не е кой знае колко осезателен,но не е и нулев - сърцевината на тона от адаптерите си остава почти на 100% същата.Това  беше и целта,а на тези които не са свирили с пасивен/активен тон контрол (не висoки честоти,а обикновен тон-контрол)само мога да пожелая да пробват - това е супер полезна екстра.Няма смисъл да се впускам в повече подробности,тъй като сампли ще говорят по-добре по себе си за какво става дума.

Още веднъж - Коце,благодаря,човече! :pray:

Тяло  - балканска елша

Гриф - балкански явор 

Адаптери - Delano JMVC 5 FE/set - passive and active modes 

Електроника - NOLL with add.passive control/hi mid boost/cut-low mid boost/cut/bass/treble 

Струнник и обтегач - Hipshot aluminium

Ключове - Shaller

Копчета - Warwick 

Струни - Warwick red label 

lag5.jpg9t2v.jpg9y16.jpge9g5.jpgrpru.jpgqco2.jpgocap.jpg

Редактирано от evernas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брилянт.
Имаш произведение на изкуството. Пази я и се отнасяй с нея като със скъпоценност.

 

Хеле някой ден да доживея и аз една китара от Коста, друго не ща.

 

М-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пожелавам ти от все сърце.Ще имаш ...и аз си мислех същото преди време,но като имаш желание всичко се постига рано или късно.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много красив инструмент, сигурно и звучи прекрасно. Да ти е честит!

 

Какво дърво е използвано?

 

Чети първия пост...

 

 

@evernas, честит да ти е! Дай некви семпли да му чуем гласеца? :-)

Редактирано от yordaniy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Наско (evernas), Не знам зашо, но съм пропуснал тази темичка! Извинявай за късното включване!

 

Благодаря ти за търпението и съдействието! Беше наистина труден проект, колкото това да не личи от снимките! Борихме се с дизайна на главата, борихме се цвета, борихме се с доста дребни детайли и накрая постигнахме краен резултат, който малко избяга от оригинално планирания. С рампа имаме още заигравка, ще се боядиса и малко скъси.

 

Наско, благодаря ти и аз, жив да си!

 

п.п. Искам да спомена, че дизайна на тялото е тотално твоя идея, която с удоволствие ще използвам за бъдещи проекти.

 

п.п2. Скоро ще се видим!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.