danilaskov Публикувано Март 15, 2014 Публикувано Март 15, 2014 Здравейте,бих искал да си сложа капачки на китарата и бих искал да ви попитам дали ще е добре да ги забия направи или ако махна боята ?
blr Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 E, ти не разбра ли какво се пита? Човекът иска да си забие капачки в китарата, толкова е просто. Какво ще го мъчиш сега да пише отново. 2
ciriljhonson Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 (Редактирано) Ти вземи ги накови, пък тя боята сама ще падне. Но първо трябва да навършиш пълнолетие, защото с капачки от швепс и пепси няма да е cool, друго си е с бирени, ако изобщо става въпрос за това: Редактирано Март 15, 2014 от ciriljhonson 1
Krasen Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 Бляк ! Пробвай с лепило без да махаш боята. Каква е китарата ?
G.Varbanov Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 Gibson Les Paul Custom... бой с чука здраво! :> Дай после снимки да видим как е станало. 1
blr Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 Метални капачки е демоде. Най-cool става с пластмасови от бидони "Пиринско". Заковават се с дълги едри гвоздеи. Ако се покаже острието от другата страна на тялото, няма проблем, реже се с ъглошлайф и се пили ако останат остри ръбове. Най-добре стои на 59 Les Paul sunburst.
Evtim Djerekarov Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 хахаха... пълни глупости . Пич, не си съсипвай китарата. Не, не можеш да ги забиеш. Темата е почти за коша.
Old Times Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 Ми тъй и тъй е за коша темата, да обсъдим може ли на китарата да се сложат налчета? М-)
danilaskov Отговорено Март 15, 2014 Автор Отговорено Март 15, 2014 Аз пробвах с секундно лепило,но понякога падат и после трудно се лепи или чисти. Просто ми харесва да разнообраза малко и имам Епифон.
danilaskov Отговорено Март 15, 2014 Автор Отговорено Март 15, 2014 На 15.03.2014 г. at 14:39, ciriljhonson написа: Ти вземи ги накови, пък тя боята сама ще падне. Но първо трябва да навършиш пълнолетие, защото с капачки от швепс и пепси няма да е cool, друго си е с бирени, ако изобщо става въпрос за това: аз съм събрал бирени и то доста
danilaskov Отговорено Март 15, 2014 Автор Отговорено Март 15, 2014 (Редактирано) На 15.03.2014 г. at 15:24, G.Varbanov написа: Gibson Les Paul Custom... бой с чука здраво! :> Дай после снимки да видим как е станало. Ако имах Гибсъл Къстъм това нямаше да го направя хаха Редактирано Март 15, 2014 от danilaskov
danilaskov Отговорено Март 15, 2014 Автор Отговорено Март 15, 2014 На 15.03.2014 г. at 18:24, Old Times написа: Ми тъй и тъй е за коша темата, да обсъдим може ли на китарата да се сложат налчета? М-) Е защо ? реших да ви попитам какво мислите.
GattaNegra Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 Това вероятно е 1 априлска шега.Но ако не е ...Зачудих се аз какво е това "капачки на китарата" и се разрових из Нет-а от чисто любопитство. Видях снимки на китари с капачки забити с пирони! Вероятно тези китари стават само за висене на стената след тази операция!И понеже така и така прочетох малко нещо, реших да го постна (дано се откажеш от тая работа обаче).Трябва ти гумена подложка и/или гумен чук, и можеш да сплескаш капачките без да им издереш надписите там, така, че да се залепят.Хората всъщност сплескват капачки с някакъв уред, един дори ползва преса за Tortilla, ама ти вероятно нямаш такава, тъй че ето какво трябва да направиш:1 взимаш клещи и внимателно изправяш леко ръба отстрани на капачката .2 слагаш капачката на твърдо - може да е наковалня, но да не е мозайката в коридора у вас , или плочките на балкона!!! или нещо, дето после ще ти се карат, че си го строшил!3 може да сложиш капачката на гумена подложка , ако имаш такава4 с гумен чук внимателно я сплескваш. Преди да си вземеш любимите капачки тествай с някакви смотани, за да си сигурен после какво правиш!! Ако пропуснеш стъпка 1 капачката ще изглежда по-различно след като я сплескаш!Вероятно ще можеш след като ги сплескаш да ги залепиш с просто двойно тиксо, та да се увериш, че на китарата няма да може да се свири и да ги махнеш после.Ако пък толкова много те кефи може да вземеш монтажна лепенка и да лепиш с нея. Аз из нас лепя каквото ми попадне където ми попадне с монтажна на 3М и нямам рекламации.Имай предвид, че всякаквите лепила и лепенки не са предвидени да се лепят по китари и е вероятно чудото, с което лепиш, да ти разяде лака на китарата, да стигне до дървото и да го увреди!!! С моментно цианоакрилатно лепило няма да стане, понеже не е предвидено за метал! Вероятно звука на китарата ти ще се промени след лепенето, капачките ще ти пречат и изобщо няма да ти е удобно!, понеже ще са изпъкнали все пак!ИЛИ вземи ножица за ламарина и внимателно изрежи само кръгчето с картинката и го лепи така - няма да е вече с вид на капачка, но ще се разпознава вероятно.Може да пробваш и по - лек вариант - просто и залепи лепенки - из Интернет продават абсолютно всякакви, ще можеш да ги разкараш много по-лесно като спрат да ти радват окото.Има и сайтове, на които можеш да си купиш готови сплескани капачки точно за тази цел - да си ги лепиш насам-натам. Има дори пластмасови нещица с формата на капачки, но без остри ръбове и с плоско гръбче, които имат яки пънкарски картинки и можеш да си ги лепкаш дето ти душа поиска. –––––––––––––Ако решиш да ги ковеш с пирони се оглеждай когато носиш китарата на публични места - от ХЕИ може да ти я вземат, понеже с времето ще се превърне в жива ферма за тетанус и екзотични болести заради цивилизациите, които ще се развият под капачките!
blr Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 (Редактирано) За тези, които все още не са се досетили: Яворчо-тъпото се е завърнал. Да го приветстваме с добре дошъл и да се порадваме отново на малоумията му. Редактирано Март 15, 2014 от blr 1
Recommended Posts