Jump to content
Българският форум за музиканти

GattaNegra

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от GattaNegra

  1. Неее Ако го препиша ще го запомня - имам кофти навици Благодаря много Само да стигна до там, че сега чета школи с упражнения и нямам много време след работа
  2. GattaNegra

    Китара

    Това вероятно е 1 априлска шега. Но ако не е ... Зачудих се аз какво е това "капачки на китарата" и се разрових из Нет-а от чисто любопитство. Видях снимки на китари с капачки забити с пирони! Вероятно тези китари стават само за висене на стената след тази операция! И понеже така и така прочетох малко нещо, реших да го постна (дано се откажеш от тая работа обаче). Трябва ти гумена подложка и/или гумен чук, и можеш да сплескаш капачките без да им издереш надписите там, така, че да се залепят. Хората всъщност сплескват капачки с някакъв уред, един дори ползва преса за Tortilla, ама ти вероятно нямаш такава, тъй че ето какво трябва да направиш: 1 взимаш клещи и внимателно изправяш леко ръба отстрани на капачката . 2 слагаш капачката на твърдо - може да е наковалня, но да не е мозайката в коридора у вас , или плочките на балкона!!! или нещо, дето после ще ти се карат, че си го строшил! 3 може да сложиш капачката на гумена подложка , ако имаш такава 4 с гумен чук внимателно я сплескваш. Преди да си вземеш любимите капачки тествай с някакви смотани, за да си сигурен после какво правиш! ! Ако пропуснеш стъпка 1 капачката ще изглежда по-различно след като я сплескаш! Вероятно ще можеш след като ги сплескаш да ги залепиш с просто двойно тиксо, та да се увериш, че на китарата няма да може да се свири и да ги махнеш после. Ако пък толкова много те кефи може да вземеш монтажна лепенка и да лепиш с нея. Аз из нас лепя каквото ми попадне където ми попадне с монтажна на 3М и нямам рекламации. Имай предвид, че всякаквите лепила и лепенки не са предвидени да се лепят по китари и е вероятно чудото, с което лепиш, да ти разяде лака на китарата, да стигне до дървото и да го увреди!!! С моментно цианоакрилатно лепило няма да стане, понеже не е предвидено за метал! Вероятно звука на китарата ти ще се промени след лепенето, капачките ще ти пречат и изобщо няма да ти е удобно!, понеже ще са изпъкнали все пак! ИЛИ вземи ножица за ламарина и внимателно изрежи само кръгчето с картинката и го лепи така - няма да е вече с вид на капачка, но ще се разпознава вероятно. Може да пробваш и по - лек вариант - просто и залепи лепенки - из Интернет продават абсолютно всякакви, ще можеш да ги разкараш много по-лесно като спрат да ти радват окото. Има и сайтове, на които можеш да си купиш готови сплескани капачки точно за тази цел - да си ги лепиш насам-натам. Има дори пластмасови нещица с формата на капачки, но без остри ръбове и с плоско гръбче, които имат яки пънкарски картинки и можеш да си ги лепкаш дето ти душа поиска. ––––––––––––– Ако решиш да ги ковеш с пирони се оглеждай когато носиш китарата на публични места - от ХЕИ може да ти я вземат, понеже с времето ще се превърне в жива ферма за тетанус и екзотични болести заради цивилизациите, които ще се развият под капачките!
  3. А дали този форум е с насоченост към сериозните неща, или с цел за забавление и отпускане? Общото впечатление, което добих е, че целта е лиготията да се ограничи в "Свободно време" , а в останалите раздели се стремите към общуване на по-високо ниво с цел полезна обмяна на (професионален) опит. Дискусията според мен е породена от субективността на like / unlike. В разните сайтове за забавления всеки клика лайкове по рефлекс, което обезсмисля глагола like. Моля, представете си за минутка, че бутоните са именувани "полезно" и "безполезно". Или "смислено и "безсмислено"*. Ако бутоните съществуват под това име само в сериозните раздели и не са анонимни смисълът на самото кликане с мишката се променя. Кой би гласувал с "полезно" за нещо откровено безсмислено, като знае, че всички ще видят? Дали ако има 30 гласа "безполезен" и два "полезен" някой сериозно търсещ информация би обърнал внимание на даденото мнение? Коментирам темата въпреки, че не съм member, понеже според мен момента е съвсем точен. После или ще спра да влизам, или ще стана като вас** и тогава няма да имам мнение. И изобщо защо ми е да натискам бутончета за нечии постове? - Да погаля егото на пишещия? - Да си събера голяма колекция от полезни неща? - Да разтръбя гледната си точка? Ако можеше всеки да клика "полезно" на всички постове, дори тези в случайно изровени теми от преди 5 години, които са му помогнали да се оправи в някаква ситуация и "безполезно" на, да речем, всички съвети от типа "закови го с пирон!" / "намажи го с Дунав"... Ами тогава - първо - всяко нюби*** би могло да види даденият съвет колко е бил полезен според останалите. Освен това старите кучета винаги си личат в един форум и това да видиш, че съвет е оценен като полезен или безполезен от някой смислен член на форума си е добра насока да го следваш или не! Пък и авторът на съответния пост ще се напуйчи от гордост, че видиш ли едисикое гуру е кликнало "полезно" на неговия пост. И трето - в момента всеки лайк създава референция, към която можеш да се върнеш по-късно, за това е полезна функция. И хубавото е, че за разлика от букмарките си ти върви с профила, където и да отидеш. Защо изобщо трябва да има бутон like в сериозните раздели? Може ли един пост да е ценен за мен БЕЗ да ми е харесал? Кликането на безсмислени лайкове не е ли по-скоро за чаршията или FB, за места, където се гони рейтинг или има някакво състезание? А тук състезанието за какво е? ____________________ * Това може да се промени в кода, както са преведени другите неща. ** С това "ще стана като вас" не искам да кажа нещо лошо - просто обикновено човек се слива със средата си. *** /=u€k the newbies?! Ако този форум е затворено общество, то тогава нови членове нямаше да се приемат. Но всеки ден има нови регистрации, ерго склонни сте да приемате нови членове, отваряте теми специално заради тях (добре де, прави се за да не досаждат, но пак е отделено внимание) значи въпросът " На кой му пука за зайците? " не стои.
  4. Много благодаря за четивото! Ама смятам тия дни да си го препиша с ляво центриране Точно ще го науча, докато го преписвам Събирам всякакви подобни четива с цел да закача поне нещо полезно!
  5. Уважаеми VSTi, Адмирирам такова раздвоение. То е необходимо. И Все пак! Все пак, аз съм съгласна да платя директно на уважаемите наследници на П. Хаджиев 10, 20 или 30 лв. - каквато цена посочат в рамките на разумното. Но да пълня гушите на някакви прекупвачи - НЕ! На пл. Славейков в София е пълно с мършояди, които чакат да потърси някой нещо, отбелязват го в големите списъци и после му вдигат цената тройно и петорно. Това ми напомня малко на списъците на редките съкровища, описан от Б. Хюгарт в Осем Ловки Демона, които списъци се разпространявали сред всички лихвари в Китай. Фентъзи, разбира се, но .. колко близо са фентъзи историите до реалността понякога.. Почти убедена съм, че дори и да я поръчам онлайн от антикварна книжарница наследниците на писателя едва ли ще видят част от парите, които съм дала. Моля поправете ме ако греша? Все пак - виждам, че издателство Музика са обещали да я има в наличност следващия месец - ще се опитам да си я купя от там.
  6. Гледам датите, ама никога не е късно да се каже благодаря! Един познат ми даде книгите и касетите наскоро, не зная дали от Baby Thomas ги е свалял или не, само ще кажа едно голямо Благодаря на всички! Книгите са добри дори и за кукувици като мен, дето с мъка една нота правилно изкарват. Обясненията са достъпни и четенето върви леко, без да му доскучава на човек! Чудя се дали г-н Марков има идея, че още има хора, които четат книгите му?
  7. За жалост- да, мисля, че вече имам необходимата възраст :-)
  8. spd7693 благодаря за интереса! Ами в общи линии не ми се искаше да вдигам темата преди да има някакво финално развитие, за да не спамя с глупости, но ето какво става в момента, докладвам: 1 за китарите: * електрическата е с оправен сетъп, сменени струни и натегнат гриф, че бил изметнат. Хората дори ми фиксираха тремолото, за да не се разстройва през 15 минути. Тя пак се разстройва, но наистина има подобрение. Според любезния младеж в магазина би трябвало вече и да може да се настройва като хората, обаче не би - на пето прагче тонът е или по-висок или по-нисък от необходимото на 6 5 и 4 струни, другите са добре. Но е едва забележимо и няма да му обръщам внимание. * потенциометрите и са в ред според мен, според човека в магазина и кубето ми е в ред, така, че не би трябвало да имам проблеми. Да се отбележи, че са купувани преди 4 години от друг магазин, обаче хората бяха така любезни да ми помогнат срещу символично заплащане. Както писах в една друга тема - мислех, че бученето е от китарата и трябва да се екранира или нещо, но не, мисля, че си е от тоците у нас. Имаме още една същата - Squier Strat , тя вече май НАИСТИНА бръмчи. Акустичната е със залепено магаре и сменени струни, регулирано как-се-казваше-това –разстоянието между струните и грифа, че беше големшко като за женска ръка. И майстора любезно направи едни канали в самото магаре за да може струните да лягат по-добре. Венци е търсен майстор, направи нужното за китарата ми и ако имам подобни проблеми с тая китара пак бих го потърсила. Самата акустична китара е добра за учебна такава, не е нещо особено, но поне не е соц-чудо или съвсем-съвсем евтина китайка. Търсех нещо евтино, понеже винаги съм си падала по акустичните, обаче предвид, че първата година поне трябва да отделям солидна сума за уроци, а и ухото ми не е тренирано, не видях нужда да купувам скъп инструмент. Шанса да съсипя нещо скъпо от незнание е голям. Още помня първия си лаптоп... Сърбят ме ръцете да махна боята на Страт-а , понеже е червено-бяла и ме дразни, да го екранирам, да сменя водачите на струните на главата с по-добри и да направя нещо за това гадно тремоло, както и да занеса ампа - булет 150 - на някой сведущ за да оправи масите, понеже стигнахме до извода, че никакви ги няма. Между другото днес у нас така изгоря бушона, че беше паднал и тоя на централното табло, смятай... Обаче няма да стане тая. Смятам да ходя на уроци - вече съм се записала - , да се упражнявам и ако дойде ден да преценя, че съм напреднала достатъчно, ще си купя нови по-добри китари и ще подаря тези двете на някой, който няма пари да си купи, но иска да се учи. Ако са още годни за употреба разбира се. Относно цигулката : моя роднина в музикалните среди ми препоръча лютиер, както и се свързах с още един с добра , бих казала отлична репутация. Още не сме се срещали с нито един от тях, но ще искам второ мнение при всички случаи. Вероятно ще струва доста пари да се оправи, но ... Както казах инструментът не е мой, няма да се продава, вероятно няма и да се свири на него, но ми е жал да го гледам така занемарен. Срамувам се, че се е случило, но всички грешим (егати оправданието). Да кажем, че поради по-високи приоритети този излиза чак сега. Преди да я нося където и да било ще направя снимки, за да имам преди и след. Ще ги постна скоро за да е пълна темата. Весела вечер и честита Сряда (не намирам емотката с бирата)
  9. Не слагам усилвател преди кубето. Така де - то нали си върви с китарата, няма смисъл да товаря системата повече. Г-н Djerekarov, благодаря за коментара. Ами другия китарен е Fender G-DEC - Junior - той е дошъл с другия страт. Той бръмчи мааалко по-малко от bullet-a . Обаче те са си и различни. За сравнение ползвах упътванията на двата: И как да е - пак си бръмчи, но по-поносимо. Сега като седнах да правя експерименти установих, че : - Другия страт дори бръмчи повече. - като разменя кабелите на двата страта моя кабел е по-небръмчащ. - и двата страта бръмчат повече с bullet-a. Само че, и двата ампа бръмчат без нищо да е включено в тях! Ще пробвам утре с педала и ще пиша. По спомен е пробвано с двата усилвателя, които не са китарни и няма проблеми. Това със заземяването не го разбрах, ще питам човека с математиката тук наоколо за превод - мисля, че нямаме земя, така де, ако искам да заземя уред не зная как ще стане? Контактите в стените са с две жици, занулени така да се каже, но доколкото зная таблото не е заземено~ обаче аз от тоци не разбирам много, може да говоря глупости. - това с даването на късо ще го пробвам с домакинско фолио утре, но ми се е случвало да пипна жака докато ампа и кабела и всичко е включено и бръмът е нетърпимо-ужасен. Пробвали сме с други контакти - същата работа. Не ми е хрумвало да вдигам кабела от пода, но на пода има килим, в някои стаи няма килим - ако това е от значение - , ще го разнеса из къщата пак да видя ще има ли някакви разлики. Май не обясних добре от начало. Значи, включвам булета и той си бръмчи. Гадно. Всичко е намалено на макс, няма овърдрайв, няма ефекти няма нищо - булета го ползвам само за да не седя със слушалки, че ги мразя. Ако го увелича се увеличава и брръма пропорционално, за това може да се свири само на много намалено. и китарата е намалена! изключвам булета. включвам китарата включвам булета и ...бръма си е същия. Свиря половин час гами да речем, спирям да свиря, бръма обаче е дори по-силен от в началото. изключвам кубето от копчето, изключвам китарата, кабела, включвам кубето, изключвам го пак, закачам всичко, включвам пак от копчето - бръма е по-тих. Свиря пак гами половин час то пак зажужава като пчеларник... и се връщам пак на изключване-разкачане-включване - изключване- закачане .... Утре ще тормозя Junior-а, за да видя стават ли такива работи или не. а, и да, тествано е освен кубето на съответния БУШОН да няма нищо друго включено. Нямаме климатици и тем-подобни.. Пълна мистерия е цялата работа, но поне установих, че junior бръмчи по-поносимо, булета ще го разглобя за да видя какво има вътре. Май стана тотален офф-топик Но всъщност писах тук защото четох, че с екраниране тоя бръм можело и да изчезне - за червения страт (моя) като че ли не се налага, а при черния (на гаджето) може и да помогне, понеже той си бръмчи и с миксера. Но исках първо да съм убедена от къде бръмчи, понеже никак не искам да си давам тоя зор за учебна китара.
  10. squier strat affinity hss bullet 150 у нас като включа ампа бръмчи като кошер. А ако вкюча и китарата в ампа бръмчи като редица от кошери. Имаме още един страт - същичкия (с моя човек сме си били купили китари от 1 и същи магазин по 1 и също време още като не бяхме заедно!) - с неговия страт е същото. Колкото повече свириш - толкова повече бруми. Пробвахме щепсела на 180 градуса, разхождахме се из стаите, няма ефект. Като хвана струните - няма ефект. Няма пукане или микрофония, просто кубето бръмчи. Бръма леко отслабва ако пипна с пръст метала на буксата за кабела за китарата (когато е включено всичко) Като включа стратовете в миксера или в педала и после в усилвателя (technics SU-X880) няма драма, а колоните у нас са пъти по-мощни от кубето. Замъкнах всичко в магазина, да видят хората, да дадат съвет. Е, там НИЩО не бръмчеше, хората си помислиха, че съм луда. Включиха страта в един Marshall - ми свири си, няма бръм, няма мрън. Включиха най-скъпата китара в магазина в bullet150-ката - няма бръм няма нищо. Е, звучеше като страт ама ... Дружно стигнахме до извода, че соц eл. инсталацията у нас е дърта и тва е. Масата не била в ред. Та, хора, моля ви, ако можете да дадете някаква идея какво да правя с тоя бръм... Щото не върви да закачам масата на парното! Благодаря предварително!
  11. Поради нещо ми се прати поста преди да съм си го довършила. Лъкът не е този на снимката, това е само илюстративно. Ще направя снимки още в събота, да е светло и да мога да снимам спокойно. Главния проблем е, че не исках изобщо да я пипам и размествам горката цигулка, да не се доокепази, обаче май ще се наложи
  12. Ох. И тя стана една.. Пиша телеграфно, понеже днес ме чакат задачи. spd7693, Г-н Любохар може да бъде намерен и по други начини освен с ЛС понеже е оставил следа из Интернет. Просто в оня момент мислех, че не е добра идея да му изскоча с моите проблеми от никъде. vikisps, Благодаря за топлото посрещане и съветите. Главната драма с лютиера е, че тази цигулка не е моя, не ми се иска да разочаровам майка ми, ако дам цигулката и на ... втория срещнат? То така излиза - по-склонна съм да я дам на първия лютиер, с когото съм се запознала, отколкото на втория, срещнат в Нета. Днес ще се чуя с Венци за да видя на къде отиват нещата с моят акустичен инструмент (това МОЯт така ме гъделичка!) А за тази цигулка ... travelcaster2 , благодаря за насоките и споменаването за прецизността. Това е доста важно според мен - ако на инструмента няма да се свири мнгоо и ако все пак има някаква стойност най-малко му трябва невнимателно пипане. bluesman , благодаря за интереса ! Снимката на този лък поста ми е от Интернет. Ще направя детайлни снимки на самата цигулка и лъка и
  13. Драги bir4o, благодаря за насоката. Все пак ще се въздържа да притеснявам г-н lyubohar на ЛС, понеже предполагам ако е престанам да участва тук активно не би се зарадвал да го тормозят непознати с въпроси относно нелепо съхранявани инструменти. Благодаря на univox за положителния коментар! Г-н Djerekarov благодаря за уточнението, потвърждавам, че съм Ви разбрала правилно.
  14. Уважаеми г-н Djerekarov, изчетох доста от Вашите мнения из този форум и смея да мисля, че щом Вие казвате, че е свестен, значи е такъв. Благодаря за коментара Ви. Когато я взема ще опиша какви разлики намирам. Все още не съм на ниво да пускам записи, но ако намеря някой свирещ познат да направи едно демо ще го споделя. Цигулката смятам да я занеса да я погледне. Мислих доста по въпроса, но според мен каквото и да успее да направи за нея ще е по-добре от състоянието и в момента.
  15. Привет на всички! Нова съм и във форума и в музиката. В интерес на истината изчетох доста теми из форума, но не намерих отговори за въпросите си. Този пост ще е дълъг и ще е мишмаш, понеже не ми се пускат 5 различни поста, а и не намерих в кои теми да попитам точно. Моля да ме извините. Нека започна с китарата. Скоро реших да се пробвам да се уча на китара, купих си електрическа китара, книги, ютюб... Но душа ми не ще електрическа, иска акустична и това е. Всички в хор припяват, че съм пълен идиот, ама на. Навих се да си купя акустична, даже с познат музикант се уговорих да ме води в някакъв магазин, обаче с условие, че ми е ограничен бюджета. Става ви ясно вече, че нямам амбции да ставам Про. Ако може нещо на Бийтълс и да речем Черно фередже там с трите акорда да си дрънкам - добре ще е, за собствен кеф, даже и публика не ща. Такива май най-много ги обичате тук Ами колеги, това е, признавам си, нямам нито слух, нито амбиции, ще ми простите, нали? Та, мислех си аз, четох там, четох тук и реших, че кофти китайска китара или кофти българска може да си купи човек за малко пари, ама аз пък не ща съвсем кофти и ме осени да търся китара на старо. Пък и са ми казвали, че свирен инструмент има душа, човеците там са си мислели някакви неща докато са свирили, плакали са, смели са се..инструмента е доказан и т.н. Преди няколко дни намерих една на старо, ходихме с мои приятели, гледахме – няма пукнато, няма дерки, няма дупки, не личи да е удряна, главата добре, грифа добре, на цвят добре - купихме я. Няма да казвам от кого, и марка няма да кажа, трупнато вече. Продавача е културен и възпитан, общува хигиенично, не мога да се оплача. Китарата не е нещо особено, просто не е и пълно дърво. Доволни и щастливи носим вчера китарата в един магазин да и сменят струните и стана ясно, че ама изоообщо нищо не сме гледали. Още с ваденето на китарата от калъфа служителя в магазина смени две бои и набързо отхлаби струните едва ли не с писъци. Явно е професионалист и наистина му пука, независимо дали ще му занесеш скъпа китара или евтина черупка. Евала на такива хора! Оказа се, че магаренцето било тръгнало да се отлепва и ау! край! - бързо ни пратиха при лютиер, да го оправи. Отидохме ние, лютиерът се казва Венци и е в центъра на София, много любезен човек, личи му, че е майстор и като му гледам ателието все едно съм в джуджешка работилница - инструменти всякакви, подредени по конец, всичко се намира с едно протягане.. Видя я той китарата и каза, че няма проблем да я оправи, да залепи магарето, да оправи грифа, понеже между струните и грифа имало повече разстояние, отколкото по стандарт, разбрахме се за цената и за това я оставих там. Сега ми светна да търся из нета отзиви, да видя колко е майстор този, цената такава ли е, не е ли, ама намирам само тук и там писано, че е добър, но нищо повече. Ни сайт, ни почитатели, ни нищо. А за други намерих маса работи - добри били, лоши били, да се чудиш кое е вярно. Сега седя и се надявам, щом от магазина са ме пратили, да е читав. Лично аз от разговора си с него и от видяното на място смея да мисля, че е един от добрите майстори, от старата школа, които не правят компромиси. Нещо да кажете ? За майстора, за решението ми. . . Имам нужда от нечие мнение, че явно моето си не го ценя. И ето, стигаме до цигулката: Майка ми има една цигулка, австрийска била, с нестандартен размер, на гърба и пише CONSERVATORY и това е. Сигурно е на около или доста повече от 50 години, понеже тя каза, че била стара още като я купили, а я били купили, когато майка ми била още малка. На магаренцето и пишело производителя, но ... магаренцето изчезнало. Оф, и ето сега българина как няма култура и карайте ми се колкото щете, но историята на тая цигулка никак не е хубава. Спряла майка ми да свири на нея, омаляла ли и, писнала ли и не съм питала, след това незнайно по какви съображения била натирена в мазето. С калъф и куфар , уж защитена, стояла там, аз съм се родила и цигулката била съвсем забравена. Години по-късно някакво дете на познати искало да се учи да свири, за това му дали цигулката, но детето било идиотче, магаренцето се загубило (???), лъкът се строшил и цигулката пак отишла в мазето. Минали още години, друго дете на познат решило да свири, дали му значи тая злополучна цигулка. Ново магаренце сложили, нов лък купили, но и това дете било идиотче, пързаляло се на цигулката като на шейна и му я взели. Ето ти пак цигулката в мазето! Аз скоро го изпразних това мазе от всичко, всичко отиде в боклука, прибрах само тая цигулка (почти само нея). Отварям брезента (избелял), отварям куфара (съвсем разпаднат) и какво виждам - един лък, с естествен косъм и седефени орнаменти, счупен ей така горе-долу (снимката е от нета): Има и още един лък - изглежда си обикновен. Крив е, но поне не е строшен на две! И на двата лъка космите са естествени (проверено със запалка), но на счупения са като спагети заплетени, а на другия изглеждат мега пършиви, изтънели, проскубани и мръсни. Самата цигулка, освен, че е прашна и има кирлив вид, не ми изглежда счупена. Изглежда изподрана и очукана. Политурата и е заминала, отстрани по кантовете се вижда дървото, гърба и е издран и има доста нещастен вид, но при леко почукване и внимателно разглеждане поне аз пукнатини по тялото и грифа не виждам. В мазето ни минават топли тръби, но тя е стояла далеч от тях, на рафт. Там не е влажно, но не е и твърде твърде сухо, абе нормално като за ТУХЛЕНО мазе си е. Няма видими дупки от дървояди. И ето ми сега въпросите: ЗА ЛЪКОВЕТЕ? 1 зная, че лъкове се преокосмяват, това не е проблем. Снимката, която ползвам си има и after - значи, подобни счупвания се оправят. Чудя се обаче този Венци ще може ли да го оправи това или да търся друг майстор? 2 чух, че освен конски имало и синтетични влакна. Синтетичните само за модерни цигулки ли са, или стават и за стари? за ЦИГУЛКАТА 1 старо и очукано гледам, че се оправя. Чудя се обаче този Венци ще може ли да го оправи това или да търся друг майстор? Нещо да споделите? 2 това, че не е с оригиналното магаре драма ли е? това, което е сложено в момента е просто резбовано парче на вид съвсем сурово дърво? Това отразява ли се на звука, че няма да е двеста годишно намквоси дърво? 3 да речем, че бъде поправена, доколкото е възможно, трябва ли после да търся кой да свири на нея, или може просто да си стои ДОСТОЙНО в новия калъф и точка? Т.е. не разбирам цигулките дали не са като колите - ако не се карат да се скапват, или може да си стои и да си е добре? Съзнавам, че съм пълен лаик. По мои предположения тая цигулка е на над сто години, но това е само догадка. Със сигурност не е серийно производство. Аз няма да свиря на нея, това трябва да е ясно - първата и единствена любов ми е китарата. И аз със сигурност НЕ желая да я продавам или нещо. Просто ми е обидно да я гледам в ъгъла на стаята в тоя омазан калъф, и да знам, че един така фин инструмент лежи така занемарен. Това е, ако някой може да ме обнадежди благодаря.
  16. 1)GattaNegra 2)26 3)Средно 4)китара? 5)ретро,рок,метъл,класика 8)Линукс,литература,хората наоколо 9)Нямам идея какво да напиша тук. Да пробвам: Здравейте, Детската ми мечта е да се науча да свиря на китара. Чак сега, когато порастнах мога да си позволя да отделя време за това. Ето така се озовах тук, при вас. Обичам котки, мишки, цветенца и тем подобни глупости. Радвам се, че има такъв форум и имам възможност да чета в него.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.