Jump to content
Българският форум за музиканти

Leslie rotary speakers and simulators


lucke

Recommended Posts

Привет колеги,

отново подхващам една стара тема,която бих желал да бъде дискутирана от всеки от Вас ,който има някакво отношение,както и познания в областта за орган и китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Типичен китарен емулатор на ротационни говорители(лесли),алгоритмите обаче изобщо не приличат на скъпите педали от този тип.по скоро е фейзинг на MXR-90 или 100,определено Беринджър RM600 е по-добрата партия,както и по евтината-за по-малко пари предлага страшно много избор на настройки и модове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Тази година се очаква да излезе Neo Instruments Ventilator II, основният претендент за най-добра лесли симулация, ползвана от пианистите искащи най-близък до автентичния хамънд звук, без да носят 30 и повече килограмови чудовища. Вентилатор ползват дори и собственици на Hammond Xk серията, не достатъчно доволни от вътрешната лесли симулация на самите инструменти. Очакваният втори вариант на този педал ще разполага със стерео вход и изход, което означава и стерео байпас, възможен досега само за големия вариант на Вентилатора (не и за MiniVent) и то само след съответна модификация. Стерео байпасът е важен а всички, които искат да ползват съответния борд не само за органи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Neo Ventilator доколкото знам има сериозна конкуренция в лицето на BURN (алгоритмите са дело на същия човек, който стои зад превъзходния VB3 орган, който се използва в Mojo Crumar). Тъй че става интересно - и двата продукта са доста качествени, а такива състезания винаги са полезни :)

Редактирано от НиколайGK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Като човек който е диагностицирал оригинален Ротари спикърс кабинет - мога да кажа, че  ако разполагате с аналогов орган - това е единственото истинско допълнение към него.

 

Саунда е рядко повторим със емулации. Озвучителното тяло е двулентово с управление на оборотите на въртящите се рупори - звуковите вълни са отразени в 3 D пространството и възприятието им е в  пряка зависимост на какво разстояние от кабинета е слушателя. Всичко това се случва ако слушате директно кабинета.

 

Ако става въпрос за озвучаване на такъв вариациите са доста, неслучайно хората популяризирали този род техника употребяват наживо няколко такива, а не само 1 брой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам Boss RT-20. Нямам оплаквания - страхотен звук, достатъчно настройки и след като си изнесох expression педал за скоростта на спикъра, нямам какво повече да желая от него. Ползвам го за китара, за клавир не знам как ще се държи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Често Leslie-тата излизат повече от органа, моят (орган) ми излезе към 250 лв., за тия пари Leslie не съм видял. Иначе ясно, че дигиталната симулация никога не може да замени истинския ефект, но това си важи по принцип ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, аз ползвам и съм много доволен от Spinner (симулация на Leslie, върви заедно с NubiPlus, което е симулация на Hammond B3). И двете бяха част от платен пакет, но в един момент поддръжката им спря и обявиха, че стават безплатни (имаше линкове из нета, но сега не мога да ги открия).

 

Spinner предлага страшно много опции за настройка:

http://www.kvraudio.com/product/spinner-by-fxpointaudio

 

Самият орган, NubiPlus, също е много добра симулация. Към пакета върви и VFX - лампов ефект. И двата плъгина разполагат с опция за разделяне на звука (високи - ниски) преди леслито.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.