Jump to content
Българският форум за музиканти

progg

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от progg

  1. Тази година се очаква да излезе Neo Instruments Ventilator II, основният претендент за най-добра лесли симулация, ползвана от пианистите искащи най-близък до автентичния хамънд звук, без да носят 30 и повече килограмови чудовища. Вентилатор ползват дори и собственици на Hammond Xk серията, не достатъчно доволни от вътрешната лесли симулация на самите инструменти. Очакваният втори вариант на този педал ще разполага със стерео вход и изход, което означава и стерео байпас, възможен досега само за големия вариант на Вентилатора (не и за MiniVent) и то само след съответна модификация. Стерео байпасът е важен а всички, които искат да ползват съответния борд не само за органи.
  2. progg

    Nord Stage 2

    Ето малко образ: Chris Martirano демонстрира третото поколение орган емулация, вградена в Stage 2 (и взета от Nord C2) с кратък цитат от Tarkus на Emerson Lake and Palmer:) Nord Stage 2 определено е много апетитен инструмент!
  3. progg

    Nord Stage 2

    За всички Норд фенове, а и не само - ето наличното засега инфо (в youtube засега няма видеа, може би Норд ще го представят официално тези дни на Намм): http://www.nordkeyboards.com/home/namm2011...Xcomparison.pdf Поздрави!
  4. Чудесно е, че някой веднага го е забелязал Снощи и аз гледах демата. Впечатляващ инструмент, вероятно не само на ниво реклама. Още няма официални данни кога Кронос ще бъде в магазините. Конретните параметри могат да бъдат намерени, разбира се, тук: http://www.korg.com/kronos От пръв поглед се вижда, че Кронос продължава традициите и намеренията повече на ОАЗИС, отколкото на М3 ( междувпрочем от различни мнения по чуждите форуми се придобива впечатлението, че М3 така и не става любимец на музикантите, които могат да си позволят такива инструменти, въпреки усилията на Корг с никак не лоши ъпдейти на операционната система). И имайки предвид високото реноме, което си спечели ОАЗИС, това е добър ход според мен. А и ако си отваряте очите по концерти несъмнено сте го виждали в рига на Дженезис, Ролинг Стоунс, Дрийм Тиатър, Кийт Емерсън, Хърби Хенкок.... Кронос - 9 синтезис машини, новото и различното от ОАЗИС са тези 2: SGX-1 Premium Piano (Acoustic Piano), EP-1 MDS Electric Piano (Electric Piano). Но това само по отношение на звуковите източници - спецификацията ще ви каже много повече за нововъведенията ( вградения SSD и т.н.)...По отношение на размери и налични варианти на Кронос, той се доближава повече до М3 и Трайтън моделите, ако и цената е по-близо до тях (малко съмнително с тези опции) - ще бъде чудесно, защото ще доближи Кронос и до средния клас потребители - ясно е, че маркетинговата политика на големите производители напоследък не е насочена към бутикови модели и хай-енд потребители, дори и само защото тези производители могат да си го позволят. Аз лично ще чакам първо ревютата на списания като SOS, Keyboard Magazine, както и в сайта musicradar.com- много са още, разбира се, но по-интересни и безспорни по-автентични и необременени ще са потребителските мнения - със сигурност при стабилна операционна система и липса на големи бъгове (което при Корг е малко странно да се случи), Кронос е инструмент, чиито възможности могат да се изследват с години! Иначе на ежегодното зимно издание на изложението НАММ, където Кронос е звездата (засега) и което тече в момента, могат да се видят и други много интересни продукти! Успех на всички!
  5. progg

    Любимо соло

    Eddie Jobson (UK) - "Carrying No Cross" Tony Banks (Genesis) - "Cinema Show" Mark Robertson (Cairo) - "Western Desert" Keith Emerson - "Trilogy" Tony Banks (Genesis) - "...In That Quiet Earth" Tony Banks - "Inside and Out" Rick Wakeman (Yes) - "Roundabout" Keith Emerson - "Blues Varation" from "Pictures At An Exhibition" Patrick Moraz (Yes) - "Sound Chaser" Rick Wakeman (Yes) - "Parallels" Kevin Moore (Dream Theater) - "Take The Time" Kenny Kirkland - "Bring on the Night/When the World Is Running Down You Make the Best of What's Still Around" (from Sting's live album "Bring On The Night") Keith Jarrett - "Blame It On My Youth" (from Keith Jarrett Trio's live album "The Cure") Много забавна тема Тези са първите ми любими, които ми идват на ум.
  6. Моята лична класация включва Nord Electro 3 и Access Virus TI2. С първия се сдобих, за втория нямам идея колко време ще ми отнеме, ако въобще се навия да дам около 4500 лв. Всъщност има много печеливши комбинации от синтесайзъри. Както и много вкусове - класацията на върховите модели на известните марки е трудна задача, ако въобще има някакъв смисъл. Както и да се критикува чуждото мнение. Бях забравил, че съм участвал в тази тема и сега случайно откривам мнението си, съпроводено с натъртено възмущение и недотам издържани доводи. Разбира се, всеки има право на мнение, но за да запазим идеята на форума (поне според мен) трябва да уважаваме чуждото мнение. Всеки идва от различно място, има различен опит и има различни цели, но място като това обединява правото на всеки един от нас да се изказва по един или друг въпрос. И да използва речниковия си запас по начин, определен от даващия мнение (стига да не обижда пряко някого). Един мой епитет по отношение на клавиатурите на повечето Ямахи беше възмутил един съфорумник, който реагира едва ли не като ощипана ученичка (извинявам се, ако сравнението звучи или изглежда обидно). Както и да е, не пускам това мнение за да разпалвам безсмислени спорове, поне не и заради не напълно разбраната ми предишна позиция. Продължавам да твърдя, че клавиатурите на Ямаха (с изключение на някои модели от серията Motif) не ми допадат (мое мнение, базиращо се на досега ми с тях), но това съвсем не означава, че не уважавам марката. В момента имам и една Yamaha AN1x - мисля, че е един от най-пренебрегваните VA синтесайзъри сега, въпреки че когато излезе преди 13 години, получи много високи оценки, а и изпълнители като Depeshe Mode и Yеs са го ползвали (всъщност това с кой какви инструменти ползва или дема прави, ще се съгласите, в много случаи е просто евтина въдица и става въпрос просто за рекламни платени ангажименти дали еднократни или ендорсменти, и мисля, че не бива това да ни бъде определящия критерий, не че не е любопитно наистина...). Та за Ямахата - взех я втора ръка преди 4 години в почти окаяно състояние и не съжалявам и до днес, че инвестирах малко пари, за да я стегна. Но така и не свикнах с клавиатурата й . Поздравявам всички, които се интересуват от тази тема и предлагам да не се държим като комплексирани "разбирачи" от село, ако позицията ни в един или друг момент се окаже несподелена. Няма нищо по-хубаво от разнообразието (от обосновани мнения). Успех на всички!
  7. Още добри ревюта по света за дебютния албум на TravelHouse: http://www.progarchives.com/artist.asp?id=4410 а за тези, които разбират норвежки: http://www.merlinprog.com/osteuropa.htm http://www.myspace.com/travelhouse http://www.myspace.com/kalintonev
  8. Радвам се най-сетне да ви кажа, че албума беше оценен и в един от най-големите сайтове за прогресив рок: ето ревюто: http://www.dprp.net/reviews/200907.php#travelhouse
  9. progg

    Korg M50 - 61 Keys

    В тази на моменти много неприятна държава, в която живеем, дори да успееш да събереш пари за някакъв инструмент, ще те поизлъжат малкото музикални търговци, а на всичко отгоре в някои случаи дори не можеш да пробваш, защото не е в наличност и трябва да поръчваш на сляпо. Случаят с Корг М50 е точно такъв - наистина примамливо изглежда такъв инструмент с тези функции, с тези звуци (след полседния ъпрейт на операционната система М50 е тотално съвместим и с М3 Expanded- това са много звуци, през които все ще намериш нещо добро). Освен Томан или Мюзикстор, вече и родните Визиартс могат да ви го доставят, при това на коледната цена валидна до 24.12- 2028 лв. Добре! Дотук обаче- това не са малко пари за повечето от нас - за тях получаваме един много добре звучащ инструмент (е, според мен има възможност неговите дигитално аналогови конвертори да са по-различни от тези на флагмана М3, но в никакъв случай нещо фатално). Клавиатурата е т.нар Natural Touch - което било нещо подобно на Корг Тритон Ле. Обаче според един собственик на М50-61, има нещо нестабилно в усещането на клавиатурата, дори и твърдостта й да е ок. Този собственик иначе е голям фен на М50-61. С тези звуци, тъч скрийн и тази преносимост-никак не е трудно да си фен. Само да не беше правен в Китай и да не беше изцяло пластмасов ( нищо общо с металния корпус на произвеждания в Япония М50-88). Значи имаме лека, пластмасова свирка с много добри звуци (според отзивите), интересни други функции.. обаче как се усеща като цяло - според всички осведомени безспорно по-нестабилна от предшественика й Корг Тр - метален корпус, поносима клавиатура, много добре звучащи синтове и падове, органи и пиана - по-скоро не...аз лично имах Корг Тр и го продадох заради Норд Електро 2 - много добри органи, не толкова добри ел.пиана - и сега ми се ще отново да имам Корг - между другото Тр в Европа трудно ще намерите- в БГ все още го има и то на не лоша цена - около 1700 лв. Направо се чудя. Честно казано повече съм навит на М50- 61, но като не мога да го пробвам--та въпросът ми е: има ли някой шибания М50-61 и ако да, доколко е стабилен как се държи на концерт и т.н. Ще бъда благодарен на отзовалите се. А, току що ми звъннаха от Визиартс: цената на М50-61 остава 2028 лв и след КОледа..мммммм- човекът оттам ми каза, че има един в наличност и ще говори с клиента ако може да го пробвам по някое време след празниците...нищо де, вие пак пишете- аз се изморих да се ровя из нета за тази свирка- що ревюта и мнения...но нищо общо с физическия контакт, нали...
  10. Приятели, за повече информация за проекта четете интервюто в новия брой на списанието Про Рок. Поздрави и весели празници на всички! Калин
  11. В магазините на Рива Саунд със сигурност трябва да се появи тези дни - човекът там ми обеща, че скоро албума трябва да се появи и в другите музикални магазини - знам ли... Благодаря ти за интереса!
  12. crifri, благодаря ти! дано се покажат повече фенове на такава музика, за да има смисъл от продължение..
  13. Dushmanina, благодаря ти много! Не мога да ти кажа нищо за продължение на проекта - засега изпитвам известни трудности с адекватна популяризация на дебютния албум. Иначе идеи нови има Какво друго - най-вероятно ще се видим на първия ред, ако Кинг Кримсън дойдат в България! Поздрави! Калин/TravelHouse
  14. Благодаря отново на всички за добрите думи - за съжаление "великият" ни издател - "Рива Саунд" - не осигури никакво медийно присъствие на проекта и неговата промоция - явно най-добре е да си правиш всичко сам...така че си правете сметка, когато решите да давате живот на труда си - да не отиде ей така, в забвение, а и на всичко отгоре да си платиш за това! Пожелавам Ви щастие и много успехи! Калин/TravelHouse
  15. Благодаря на всички за добрите думи- не беше лесно да се създаде и продуцира такъв проект. За съжаление това е по-скоро проект, не група поради редица обстоятелства, така че не очаквайте скоро концерти. Предвиждам промоцията на албума да е на 24 ноември или в ТриУши или в Строежа - в процес на уговорка сме. Благодаря и на всички, които взеха участие в проекта (вж "токата"..Борбата беше дълга, но е на път да се ознаменува със сравнително успешен край. Вече сме в iTunes също. Ами това е засега.. Калин (progg)/TravelHouse
  16. Mind Mapping се нарича дебютния албум на прогресив проекта TravelHouse, който вече се продава в iTunes! Чуйте семпли от албума: http://www.myspace.com/travelhouse Чувствайте се свободни да коментирате progg
  17. М50 61 - скоро в БГ на цена 2160лв - на тел 0888344541, Нивелян - така се казва продавача - там ще получите повече инфо. Цената я знам лично от него! Поздрави!
  18. ако си навит да дадеш 160 лв, може да си купиш Корг М50 и от БГ - не се връзвай с Динакорд, жив ще те одерат! 2160 лв е цената ако те интересува - магазина е на ул.Искър (ако си от София - пряката на бул Левски срешу Математическата гимназия, десния тротоар, не си спомням номера на самия маг. - цената ми я каза самия продавач, но още не са налични; той пича дори не знаеше преди 2 седмици, че има нов Корг - надявам се да съм бил полезен за всички ни, че му съобщих за купуването от нета - елемент на притеснение винаги има, дори да ти дадат тракинг на пратката; 160 лв си струват ако не искаш да се изнервяш, а и ако има проблем със синта - продавача си го поема, иначе трябва да го пращаш отново на Томан или Мюзик Стор и става дълга и широка - ти сам си реши, в много случаи риска си струва все пак...но Динакорд забрави!
  19. Аз също доста се заинтересувах, когато чух, че Корг пускат М50 - какво представлява той: най-просто казано орязан М3, както Тритон Ле или Тритон ТР бяха орязани Тритон класик; дали имаме основание да се радваме много: не съм съвсем сигурен, всъщност зависи от критериите и нуждите ви. 1. РОМ - 256МБ - разбира се, звучи смразяващо - спомнете си само Ямаха Мотив Ес, която разполаше със 175МБ, после Тритон Екстрийм - 160 МБ и т.н. - само че поне що се отназя до корг тук става въпрос вече и за друг тип синтез - EDS, същия като на М3 - не правете грешката да си мислите, че М50 е евтин ОАЗИС - НЕ Е! (Ако търсите подобно взаимоотношение: по скоро М3 е взел доста назаем от ОАЗИС) Нито енджина е същия, нито синтеза, нито пък има отворена архитектура - всъщност по-затворена от тази на М50 - здраве, защото докато Ле и ТР можеха да се експанд-нат със семплинг опция, М50 няма никакви възможности за експанд...Аз чух демата от сайта на Корг и честно казано, останах леко разочарован - тъй като си продадох ТР-а и си купих Норд Електро, сега много ми липсват дебелите падове и фаст синтове на Корг - сигурно ги има и в М50, те не бяха застъпени в демо мп3-ките, но за сметка на това органите и електрическите пиана, които чух определено не ме впечатлиха за съжаление. Четох доста мнения на юзъри и от други форуми - очакванията са различни - едно е ясно - това ще бъде поредната евтина работна станция от Корг и не бива да очакваме нищо друго - просто в случая е използван различен принцип на рязане - оставили са може би най-важното от М3 - същата голяма памет, същия брой заредени семпли..но само с този борд няма да минете, ако държите на качествения звук - това е сигурно! Между другото гледах едно видео на Дерек Шериниан, който демонстрира своя нов М3 -лично аз не чух звук, който да ме изкефи...не ме разбирайте погрешно:повече от сигурен съм, че има много отрова, но просто не я чух... 2. Звуци - 640 програми от който трийсетина са празни за потребителски експерименти; 512 комбинации...всеки, който е работил малко с Корг знае, че всъщност всички програми и комбинации са потребителски, тоест презаписваеми - голям плюс за Корг. Да, тук имаме повече звуци, но ако имате сериозни намерения по отношение на електронните клавишни инструменти, това не би трябвало да е критерии номер едно за вас (е, безспорно е любопитно); по-важни са възможностите за едитинг - в М50 има новости...например софтуера КАРМА, за който обаче трябва да си ПЛАТИТЕ, когато излезе във версия за М50 - в началото на ноември, когато М50 излиза в ЩАтите ( в Европа вече се продава, знаете); 3. Клавиатура - Корг казват: the new developed Natural Touched keyboard - Джери Коварски, продукт менажер в Корг казва в един форум, че тази клавиатура е близка до клавиатурата на Тритон Ле (която пък не беше нищо особено - от личен опит ви го казвам) - но добра клавиатура имат само скъпите машини, досега поне беше така...не ми се струва, че краят на тази тенденцие е настъпил; 4. Екстри: тъч вю скрийн - безспорно забавна глезотия, която ще ни забавлява известно време, стига да работи добре - един потребител, който си беше купил М50 се оплаква в един форум, че когато решил да калиброва екрана си, той така се бъгнал, че и фактори ресет не помогнал - е, не го усещайте като червена лампа, но аз лично не съм чувал такова бъгване при Тритони, Мотиви, Фантоми и т.н. - възможно е, предполагам; 5. Преносимост - и на мен ми писна да мъкна като откачен - М50 е 6,8кг 6. Дизайн - напомня М1, но с вдигнатия панел на М3; голям фен съм на КОРГ, но електромеханичните им симулации още куцат за мен (и аз искам да мина само с една свирка за всичко, ама не става - можеха да се понапънат да сипят малко повече от СХ или ВХ органите си поне.. 7. Заключение: според мен никак не лош маркетингов удар замислят Корг; на пръв поглед дават все повече за парите ни и това сигурно ще задоволи много нужди, особено тези, за които синтесайзърът е път към кораби и т.н. ( а за там си трябва точно такъв тип работна станция). Иначе и на мен ми се ще да се докопам до една ей така между другото, но май към Норд-а ще добавя един корг R3, нищо, че с такъв сет АББА и т.н. "евъргрийни" нещо няма да излизат ПОЗДРАВИ И НАЗДРАВЕ - търсенето на добър и достъпен инструмент е цяло приключение!!!
  20. progg

    Korg Tr61 Vs Roland Juno-g

    Преди няколко месеца имах възможността да пробвам и 2-та модела, за които говориш. С голямо нетърпение чаках излизането на Джуно Джи, гледах дема, бях се наточил да го взимам. не го направих. а междувременно пробвах и фантом-х- доста добър инструмент наистина, но и той не ме разби напълно. сега за джуно-джи: ако имаш представа от предишния модел в подобния клас на роланд- джуно-ди- клавиатурата на джи-то е подобна, ако не и същата-тоест клавишите са маломерни, а усещането на самата клавиатура е малко евтино. ако искаш такава клавиатура, по-добре си купи акордеон. за секвенсера: не разбирам този интерес към тази вече отживяла екстра- освен ако не са те пратили на лагер или в затвора само с една свирка и нищо повече. или, разбира се, нямаш възможност да си позволиш компютър, защото мултитракинг с програми като кюбейс е несравнимо по-удобен и с много повече функции, отколкото ровичкането в някакъв хардуерен секвенсер, особено вграден в синтесайзър- ако искаш да го ползваш за свирене на живо като някакъв синхрон- това е друго нещо, въпреки, че варианта с мини-диска отново е по-добър- не бива да се разчита само на една машина. като цяло джуно-джи, въпреки всичките опции, всичките звуци, взети от фантома- между другота рам-а на джуното е чувствително по-малък от този на фантома, което при същия брой звуци би трябвало да ти говори за качеството- та джуното, честно казано, без да обиждам никого, остава в графата играчки- по-скъпа играчка наистина, но все пак играчка, компактна, удобна, лека- все неща които харесвам, но досега не ми се е случвало да ги видя в хубав инструмент. джуно няма визия, подходяща за сериозен музикант, но да оставим визията. малко за звуците- като цяло звукът на джуно-джи е доста по-тънък от този на корг тр. пиана: пак отварям малка скоба за флагманския модел на роланд-фантом х (има вече и фантом х ес, но роланд май са най-големите тежкари и кой знае кога ще то го пуснат), та пианото на фантом х е размазващо, много по-добро от това на тритон екстрийм и дори на ямаха мотиф ес. такова пиано, обаче, в джуно-джи няма да чуеш. елекреическите пиана са прилични, но нищо повече, органите са направо смешни (роланд, като като цяло са зле с органите, като изключим ВиКей серията, разбира се, която е посветена са мо на емулирането на хамънд-а). щрайх- приличен, електрника- тук джуно-джи се представя добре- определено интересни електронни звуци- падове, лийдове, ефекти и т.н., но и те като цяло звучат по-тънко от корг тр. за корга:64мб рам, ново пиано, за което от компанията казват, че е взето от същата семплинг сесия, от която идва и пианото на топ-модела Оазис- това пиано е много по-добро, от това на джуно джи, същото и то в по-голяма степен важи и за електрическите пиана и синтовете. ако искаш безкайни падове, дебели басове, добри аналогови емулации- вземи корг! визия- корга е за сцена, роланд джуно-джи- за по-голяма стая. направа- ако нямаш намерение да се биеш с тях, и 2-та модела са направени добре. големия недостатък на корг тр пред роланд джуно-джи е, липсата на допълнителен слот за експандер карта, каквато роланда има. с други думи при корга, който и без друго има 2 пъти по-малко звуци от джуно-то, оставаш с каквото си купил, освен ако не искаш да купиш допълнително семплинг борд, който никак не е евтин. но броя на звуците, за мен лично няма толкова голямо значение, освен ако нямаш намерение на ползваш синта само като го прослушваш, в което се съмнявам. е, това се сещам на първа ръка, ако имаш въпроси, давай, стига да мога да ти отговоря. в този двубой Корг печели определено- това е скромнто ми мнение. а, zzounds e интересен сайт, но ако имаш намерение да купуваш оттам, трябва да знаеш, че той работи само рамките на Щатите, което не е проблем, ако имаш приятел, който живее там и купи за теб, но замислял ли си се, че напреженито там е 110 волта- и това не е фатално- тук се продават такива адаптери, но като цяло не е комфортно. за цените няма да говорим- Америка е мястото. Хайде, наслука!
  21. Моят фаворит е Еди Джобсън (Ю Кей) .Харесвам и Дерек Шериниан (всъщност, който е слушал Ю Кей знае, че Планет Екс са взели много от тях), също и Ричард Уест (Трешълд) и Тони Банкс (Дженесис).
  22. Много благодатна тема. Аз така и не успях да намеря синт с добри звуци и добра клавиатура. Преди да продължа само ще ви кажа, че преди няколко дни пробвах новата Ямаха Мо- уж лек улекотен вариант на Motif. Твърде улекотен се оказа! Има някои приятни звуци наистина, ни пианото не е нищо особено, също и органите. Клавиатурата не е добра и като цяло усещането е все едно си имаш работа със скъпа играчка- цялата е от пластмаса, операциониите бутони също са нестабилни. Въобще Ямаха си позволяват стабилна конструкция само на най-скъпите модели. Особено клавиатурите- пълна трагедия! Жалко за хубавите звуци, след като ще се чудиш как да свириш с тях. Пипал съм и CS1-x и S-30. Клавиатурите са абсолютен кенеф. Мисля че не можеш да разчиташ само на тежките клавиши. Все пак ми е интересно ако някой е пипал S-90 ES. На мен ми се случва от време на време да свиря на P-90- вярно, че става дума за електрическо пиано, но клавиатурата е определено е тромава. Идеалният вариант според мен е стабилната полутежка. Чувал съм, че Кърцуейл имат такива. Преди време имах Алесис Куадрасинт- 76 клавиша. Страхотна клавиатура като за цената си- повечето звуци обаче са смешни. Преди някоко дни пробвах и Ямаха Мотиф ( не Ес)- и не мога да кажа, че клавиатурата е супер. А сега малко за звуците: мисля, че е наивно да се мисли, че с един инструмент може да задоволите всичките си нужди. Доскоро Корг имаха отвратителни пиана. Направо нелепи в сравнение с невероятните падове, фаст синтове и т.н С идването на Екстрийм и Оазис нещата се подобриха значително и все пак мисля, че не могат да се сравняват с Ямаха и Роланд. Слушах демото на S-90 ES. Ако сте чели за него, знаете за какво пиано става въпрос. Наистина много добро пиано- особено демото с онази пиеса на Дебюси- абсолютна наглост, но звучи!. Пианото на Роланд Фантом Х също е много добро. За синти зювуците- и Корг И Ямах и Роланд имат в скъпите си модели много добри звуци. Може би като падове Роланд малко отстъпват- малко. Корг пък звучат малко по-дебело и по-матово от Ямаха (като падове). И двете компании предлагат невероятни падове- обичам ги много. Във фаст синтовете според мен Ямаха отстъпват на Корг. Видях един фен на Roland Jp 8000 в тази тема. Не съм имал възможността да пипна този инструмент- имам софтуерна негова разработка, но тя е доста стара, слушал съм и семпли- мисля че става въпрос за невероятна свирка. Завиждам на всеки, който я има. Не случайно е била избирана за синт на годината. Извинете ме разхвърляните мисли- просто нещата са твърде много. А, за софт синтовете- вяврно е, че са по-неудобни за живо свирене, въпреки че зависи от сетъпа. По-скоро са нетрадицинни за нашата сцена. Иначе е несериозно да се отхвърлят- голямо богатство са! Има много, които харесвам: RGC zeta3+, LinPLug CronoX 3, Native Instruments Absynth 3, Battery 2, B4, Algo Music M42 Nebula, Albino 2, Blue, PS 1, Virsyn Miniterra 3, ReFX Vanguard, eJ, BigTick Rhino 2... Успех на всички в търсенето на добрите инструменти!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.