Jump to content
Българският форум за музиканти

lucke

Members
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Previous Fields

  • Инструмент
    keyboards

lucke's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Обществена Репутация

  1. Не зная какво правят повечето групи,но не съм нито виждал нито чувал уважаваща себе си група да свири с лап и миди клавиатура.Колкото и да ти е як лаптопа не ми се е случвало да не забие виртуален софтуер на пиано,орган ,синтезатор, стринг, брас.Префектни HP та с I7 четириядрения ,16гиги рам,Creative X-FI XTREME Audio PCI-Ex -просто няма значение-софта си забива,ако ще латенцията на картата да е нула а външна карта аудио за лап-вече изобщо не е работа,така,че си дръжте синтезаторите и семплерите,колкото и "бедни" да ви се струват,да не патите на концерт-за 3 секунди се рестартира свирката(хардуерната) при миди грешка а лаптопа????
  2. Типичен китарен емулатор на ротационни говорители(лесли),алгоритмите обаче изобщо не приличат на скъпите педали от този тип.по скоро е фейзинг на MXR-90 или 100,определено Беринджър RM600 е по-добрата партия,както и по евтината-за по-малко пари предлага страшно много избор на настройки и модове.
  3. Това е една демонстрация на живо с лесли емулатора на Нео Инструмънтс и орган модул Воце-5.
  4. Привет колеги, отново подхващам една стара тема,която бих желал да бъде дискутирана от всеки от Вас ,който има някакво отношение,както и познания в областта за орган и китара.
  5. Никога не бях чувал НОВО пиано да прави кюляфи!!!!!Имам две НОВИ в къщи от 30 и от 50 години-Блютнер и Рьониш делукс-никога не са правили каквито и да са проблеми освен със загубата на строй по на 5-7 години.Единствено по 2 бурканчета вода седмично или на две и малко препарат за молци на Райд през година-никакви грижи.
  6. Ако искаш нещо евтино и да не е боклук-има една архаична свирка,която има почти всичко на ОВ-8 и е KORG DW8000.Мисля,че я продават евтино а е "дебел"саунд.
  7. lucke

    Йоника

    Момче,не ми пускай линкове,които нищо не ми говорят а още по-малко на хората във форума,пак ти казвам-всичко ,което съм написал е мое лично пространство с тия забележителни изделия,освен това съм от хората,които освен с интернет са се занимавали професионално с музика и клавири повече от 40 години.И то с клавишни инструменти каквито надали си докосвал някога. Thats all.
  8. lucke

    Йоника

    Ами честно казано ,не зная,не съм гледал други теми за Йоника,просто всичко,което пиша е лични наблюдения,тестове и най-вече РАБОТА с тия свирки,свирил съм на почти всички източни органи-на полски и чешки,даже и руснаците извадиха някаква простотия,но беше лоша и не ставаше за работа.Е...отдавна имам Хемънд и семплери,аналогови и дигитални синтезатори ,но ГДР органите си ги биваше и ме хранеха,мен и семейството ми още като студент в Музикалната академия.
  9. lucke

    Йоника

    Йоника беше името на първата серия електрооргани от Клингентал-бивша ГДР-първия им модел беше на радиолампи,после минаха на транзисторни генератори-изключително нестабилни като работа,дори гедерайците нямаха свестен стабилизиран токоизправител,че ги карахме "йониките"(Матадор,Йоника 2,3,5,6) на 4.5 волтови батерии Х2=9в и то от първите НИКОПОЛСКИ батерии,които държаха по 1-2 часа.Почнат ли да падат батериите-почват и кошмарите с инструмента.Ама нямаше друго-бог -високо,Хемънд-далеко,Тодор комуниста -забрани туиста.Следващите вече модели на транзистори а в късните 70-те и с малко интеграли бяха далеч по- добри-Велтмайстер ТО 200/5,200/6 и по късните Вермона ЕТ-6-1,ЕТ-6-2 ставаха за работа определено,стига да си намериш някакъв фейзинг(лесли симулатор) и Вермонката си ставаше сиромашки Хемънд-е много беше собствения шум на транзисторите в предусилването и си шумяха,но си имаха всичко-и дроубари-флейти и оркестрални,перкусии и пружинен ревербератор по лиценз на Хемънд,дори дойчовците се изхитриха и и сложиха УА-УА ефект на една спица под корема на органа-включваше "тутти"-то или уа-уа ефекта,вибрато скенера им също не беше лош.А си има и един стар каламбур-Вермона с лесли кабинет е Хемънд,но Хемънд без лесли е Вермона.Бяха доста по добри от много"маркови" по онова време евтини модели на Фарфиса,Крумър,Вокс,Виконт,Елка,Ямаха а и цената 1860 лева за Вермона ЕТ-6-1-срещу 3-3500 до 5 бона за някоя от изброените,но пък си звучаха и имаше и много държавни,които се ползваха без пари.като по същото време малък модел'Т"или'Л"-спинет на Хемънд "вървеше"по 6-8000 марки без лесли кабинета???
  10. Намери си един стругар та ти направи,най обикновен глух ключ,но са 2 размера-руските пиана са с по-голям диаметър болтовете,поне по-старите,немските са други а английските са в цолов размер.Казват им италиански и някакъв друг размер.
  11. Ето ви я моята самоделка.
  12. ОППАААА,мисля,да се извиня,поне това,което гледам в момента из нета е на убийствени цени,дори монофоничния Roland SH-101,който ползвах за бас-китара е над 1200 лева,бях го купил за 250 ДМ на 1 година???Никога не съм очаквал такова страховито завръщане на аналоговите свирки,ами един Полисикс продават вече за 1500-2000 лева.Аз въпреки всичко ще потърся по моите канали,съвсем скоро ми носиха Юпитер 4 и едно J-50 от скрапа в Ротердам.колкото до алесиса-доста нов продукт е все пак,трудно е да се намери под 1500 долара.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.