G.Varbanov Отговорено Март 24, 2014 Автор Отговорено Март 24, 2014 (Редактирано) Meshuggah не ги мисли толкова, участия и фенове винаги ще си намират. Техните инструменти имат няколко характеристики, които са уникални и няма да срещнеш в много 6,7,8 струнни китари: - Мензура: 29,5 - Локинг нът и фиксиран локинг бридж за стабилен строй без тремоло - Само един адаптер в позиция бридж (нек пикъпа е премахнат за по-удобна атака на струните) - Разположение на Volume и Tone потенциометрите - Натурален финиш - Lungren пикъп, който е изключително подходящ за подобен стил и е доказан като име Техните сигнатурни китари (евтиният М80М и М8М - 6000$) са резултат от дългогодишни тестове и прототипи, разработвани специално за тях от Ibanez Los Angeles Custom Shop. Meshuggah са причината Ibanez да въведат китари като RG2228 (Първата 8-струнна) в масово производство. Ibanez са първите и при 9-струнните. На времето Steve Vai е бил причината да пуснат 7-струнни китари в масово производство. Можете да видите етапите и различните прототипи на Meshuggah китарите тук: http://avhguitarrepair.com/the-meshuggah-guitar-archive/the-meshuggah-guitarchive-8-string-guitars/ Хората отдавна са се юрнали да си вземат 7-струнни китари. 8-струнните също ги има, но собствениците им удрят на камък, когато се опитват да споделят информация за тях във български форуми. 9-струнните са нещо ново за масовия потребител, тъй като съвсем скоро излязоха модели RG9 и C-9 на Ibanez и Schecter. Съветвам те да опиташ, подобни китари има в софийските магазини, а ако не ти харесат - здраве да е. Редактирано Март 24, 2014 от G.Varbanov Цитирай
musicman Отговорено Март 24, 2014 Отговорено Март 24, 2014 Значи реално се застъпват 8-ма и 9-та струна. Бас: B0, E1, A1, D2, G2, (C3) Китара 7: B1, E2, A2, D3, G3, B3, E4 Китара 8: F#1 - тук се налага пренстройване на баса или китарата но при всички положения предпоследната струна на баса е в същата октава като осма струна на китарата. Китара 9: C#0 - Съответно при 9 струнните, девета и осма са като най-ниските две на баса. Естествено пак се налага пренастройка на баса или китарата а може и на двете. За справка най-ниския тон на пианото е A0, който е на 27.5 Hz. Или с други думи, дъното е стигнато Много ми е интересно има ли на къде да се копае повече с оглед на това, че прагът на чуваемост е 20 Hz? A 20Hz или Е0 може да се изсвири ефективно само от орган до колкото знам. След това отиваме в територията на електронната музика, където тези неща не се чуват ами се усещат в стомаха. Цитирай
Ламби Отговорено Март 24, 2014 Отговорено Март 24, 2014 Аз съм притежател на 7 струнен,като ми затрябва 8,9 и т.н. ще пробвам обещавам.Цената на нещо се определя от това колко си склонен да платиш,а не колкото ти кажат,аз така ги разбирам работите.Съмнявам се от Ibanez да се надяват на продажби и печалби у нас особенно пък в този клас инструменти. Цитирай
musicman Отговорено Март 24, 2014 Отговорено Март 24, 2014 Да, не се надяват ама са метнали тук няколко модела да имат магазинерите да си свирят. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Март 24, 2014 Автор Отговорено Март 24, 2014 (Редактирано) ^И един двама заблудени като мен, които да си купят. ^^^Ценообразуването е малко по-сложно от това "какво са готови да платят купувачите". Отчитат се материали, труд и ред други неща. При сигнатурните инструменти се отичита и комисионна на въпросния артист - това е нормално. ^^5-струнната китара е готина, но каква е връзката с тази тема? Редактирано Март 24, 2014 от G.Varbanov Цитирай
musicman Отговорено Март 24, 2014 Отговорено Март 24, 2014 ^ Няма връзка с тази тема. Просто има хора, които "разбират от всичко" и много държат да го покажат във всяка една тема. Дори за да са още по-убедителни не четат нито името на темата, нито за какво става въпрос ами направо пишат. 1 Цитирай
metalhammer Отговорено Март 24, 2014 Отговорено Март 24, 2014 (Редактирано) Аз искам да задам тук въпроса, коя конвекционална китарна апаратура поддържа в спецификацията си тези честоти които искаме да възпроизведем със 7,8 9 струнни китари ? Хинт: Разгледайте спецификациите на говорителите celestion - примерно Frequency range И втори въпрос - как успявате да се вместите честотно със другите инструменти в групата когато свирите на живо - основно дръм секцията Бас и Барабани ? Редактирано Март 24, 2014 от metalhammer Цитирай
musicman Отговорено Март 24, 2014 Отговорено Март 24, 2014 ^ Има няколко клипа на предната страница - изгледай ги. А иначе въпросът за корекциите е интересен и не само за живо свирене ами и за запис. Принципно всеки стил си има свои особености. На мен също би ми било интересно как стои въпросът със смесването, ама може би това е за друга тема. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Март 24, 2014 Автор Отговорено Март 24, 2014 Някой с Axe-FXII трябва да каже Цитирай
musicman Отговорено Март 24, 2014 Отговорено Март 24, 2014 Е само с процесори ли се свири с тея китари? ПП. тея от Мешуга са с Ултра не са с II Цитирай
G.Varbanov Отговорено Март 24, 2014 Автор Отговорено Март 24, 2014 Чакаме фукнята :> А по темата, Seymor Duncan извадиха много добра серия адаптери за ниски строеве: http://www.seymourduncan.com/blog/the-tone-garage/pickups-for-drop-tuning/ Предполагам, че скоро марки като Randall, Mesa, ENGL и др. ще предложат усилватели и говорители/кабинети, който са направени именно с тази цел. Аз по-скоро си мислих за нещо хибридно - кабинет с китарни и бас говорители, който да се включват само на ниските. Спектъра става прекалено широк и се съмнявам, че китарен говорител сам по себе си може да се справи с ниски и високи. Пазар има, все ще изкарат нещо Цитирай
spd7693 Отговорено Март 24, 2014 Отговорено Март 24, 2014 Т. е., да очакваме революция в китаростроенето, шреда и произвадството на музика и музикални инструменти. Истината за мен е следната - разширен диапазон се прави за ниски строеве, а от 20, та даже и повече години китаристите си свикнаха да "дропват". И защо "дропват"? Сега след всичките тия дропли рифовете почнаха да изглеждат почти едни и същи. Единственият шанс да се обогатят е именно тези многострунни китари. Дропвам си китарата в ре и почвам да звуча като КоРн и СлипНоТ. Не е ли така? Къде е новото? Къде е прогресът? Коментарът ми е малко "дървена философия", но не го пускам с цел "разводняване на темата". Цитирай
G.Varbanov Отговорено Март 24, 2014 Автор Отговорено Март 24, 2014 (Редактирано) ^ Очакваме cover на KoRn в Ре. Съветвам те да се насочиш към новия албум, там ще имаш успех :> Поразгледай за технология като Fanned Fret Guitars щом искаш примери за иновации, виж някое друго видео с групи в строй под Drop D, защото имам чувството, че все още не си. Групите с млади момчета, които хващат 8 струнни китари и свирят по 2 рифа с open strings на 7-ма и 8-ма ги коментирахме вече. Има достатъчно примери за това, как звучи дропната китара в ръцете на човек, който знае какво прави: Като цяло се запознай с малко повече информация преди да ги ръсиш такива, за да не се чудиш после защо ядеш банани Редактирано Март 24, 2014 от G.Varbanov Цитирай
emosms Отговорено Април 1, 2014 Отговорено Април 1, 2014 (Редактирано) G.Varbanov , в крайна сметка не си ли с 5 струнна китара на аватара? 7 струнна китара ще е идеално за шред (който не му е мн. широк грифа и 8), особено хватки с малко хоризонтално движение.Също, с пицикато свирене ще звучи още по-жестоко в ниския регистър. Не е задължително да се ползва само за метал, може и доста агресивни блус, фънк, рок рифове да се наредят с употреба на дебелите жици. Дори без хай гейн - брутален дрънчащ, звънтящ драйв/клийн-драйв, и мн. тяга и състейн при свирене. А апаратурата, с подходящ кабинет (дори само по-голям, да речем поне 2x12) , какъв да е проблема за ампа? Редактирано Април 1, 2014 от emosms Цитирай
dickens Отговорено Април 1, 2014 Отговорено Април 1, 2014 Бе не знам ама на скоро гледах Carcass, пичовете с къси мензури жулят в Си на Гибсъни... И няма шега със звука там, така че ...?!? Цитирай
Recommended Posts