Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 20, 2014 Отговорено Февруари 20, 2014 Честно казано, до този момент не съм успявал да скъсам струна на нъта горе, но щом казвате... Малко странно ми се струва изказването, а ZLE горе, че корта бил с повече възможности за "настройване на тона". Ще се радвам, да разясни какво точно има предвид. Аз по-скоро бих казал, че корта по принцип, има много големи шансове, да има осезаемо по-добър тон. Но както вече ти казаха - това са много различни китари. Да правиш паралели между тях е като да сравняваш ГАЗ-ка с жигула. Цитирай
Akerfeldt Отговорено Февруари 20, 2014 Отговорено Февруари 20, 2014 Евтиме, предполагам, че нямаш против да се обърна по име към теб, все пак си го написал.. защо не помогнеш на човека, ти си старо куче и си врял и кипял. Сигурен съм, че ще те компенсира. Аз не съм от София, иначе бих. А за късането на струна при нът - да, да, да, случва се. Особено ако китарата е с кофти направен нът. Не бях късал струна от 2010г. (WTF ?!?!?) , но наскоро скъсах цели 3 , забележете, 1-ва, 2-ра и 5-та (по време на сетъп, де) !!! Наложи се да се обадя на хората в Дивизията, за да закупя GraphTech нът, че да избия зъбите на моя стария, белким се оправи. И се оправи! Евала, щото в България май нътове не продават онлайн други хора освен тях. Та... отплеснах се малко, помогнете на човека, виждам, че е коректен и учтив. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 20, 2014 Отговорено Февруари 20, 2014 (Редактирано) Е, чак пък токова врял и кипял. Но да - имал съм досег с доста прилично количество китари. Какво имаш предвид - да му избера китара ли. Нямям нищо против, някой слънчев ден... DISCLAIMER: Това е доста голям ангажимент, тъй като на не после няма да свиря аз . Друг проблем е, че те включват в различни усилватели и така малко трудно се прави паралел понякога, поне шо се отнася до тона на китарата. Идеално би било човек да си разнася ампа и да пробва . Редактирано Февруари 20, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
ZLE Отговорено Февруари 20, 2014 Отговорено Февруари 20, 2014 Малко странно ми се струва изказването, а ZLE горе, че корта бил с повече възможности за "настройване на тона". Ще се радвам, да разясни какво точно има предвид. Toва,което имах предвид е,че при Корта имаш отделен волюм и тон потенциометър за всеки адаптор,което дава повече възможности за нюанси. 2 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 20, 2014 Отговорено Февруари 20, 2014 И не си ограничен в един строй. 1 Цитирай
viksps Отговорено Февруари 20, 2014 Отговорено Февруари 20, 2014 Корт M600, за която пишеш/питаш няколко мнения по-назад, е чудесна китара също - да не говорим за Дънканите, които са си ГОЛЯМА екстра откъдето и да го погледнеш. М600 доста прилича на CR250 (това CR означава "класик рок", така се казва модела, което сочи малко и към предназначението :-) ) - имат сходна конструкция, бридж, струнник и т.н. - не помня дървото какво беше, ама можеш да провериш. Честно казано, аз предпочитам класическата форма на ЛП - на теб явно също ти допада - при това полож защо не разгледаш Епифоните? - има много сполучливи ЛП-та Епифон на различни цени - даже някои са почти аха-аха (ама не баш) Гибсън - има модели с Гиб Бърстбъкъри и т.н. Поогледай се също и в базара, появяват се там на още по-прилични цени. Даже понякога има от по-старите - корейски Епи - които (според мен) са съвсем съвсем добри. Даже сега в базара има един японски Епифон ЛП, който е малко по-скъпичък, ама пък сигурно е супер ... . Цитирай
Perseus Отговорено Февруари 20, 2014 Автор Отговорено Февруари 20, 2014 Корт M600, за която пишеш/питаш няколко мнения по-назад, е чудесна китара също - да не говорим за Дънканите, които са си ГОЛЯМА екстра откъдето и да го погледнеш. М600 доста прилича на CR250 (това CR означава "класик рок", така се казва модела, което сочи малко и към предназначението :-) ) - имат сходна конструкция, бридж, струнник и т.н. - не помня дървото какво беше, ама можеш да провериш. Честно казано, аз предпочитам класическата форма на ЛП - на теб явно също ти допада - при това полож защо не разгледаш Епифоните? - има много сполучливи ЛП-та Епифон на различни цени - даже някои са почти аха-аха (ама не баш) Гибсън - има модели с Гиб Бърстбъкъри и т.н. Поогледай се също и в базара, появяват се там на още по-прилични цени. Даже понякога има от по-старите - корейски Епи - които (според мен) са съвсем съвсем добри. Даже сега в базара има един японски Епифон ЛП, който е малко по-скъпичък, ама пък сигурно е супер ... . Да, мерси, аз това също съм го обмислял - например Neck Pickup: Pro-Bucker-2™ Bridge Pickup: Pro-Bucker-3™ Това предполагам не са тези адаптери за които ти говориш де, Бърстбъкър. Иначе като цяло аз не съм много фен на купуването на старо (не само китари, а каквото и да е) и ако мога ще го избегна Цитирай
Perseus Отговорено Февруари 20, 2014 Автор Отговорено Февруари 20, 2014 Не ми излезе линка до китарата в горния пост - http://www.musicworld.bg/bg/m_2850000/i_46412/Epiphone_Les_Paul_Quilt_Top_Pro_FC.html Цитирай
viksps Отговорено Февруари 21, 2014 Отговорено Февруари 21, 2014 Pro bucker e епифонския вариант - бърстбъкърите са на Гибсън. Разбира се има и много други варианти - пак казвам това, което много хора по-горе общо взето казаха - щом не искаш старо (което приемам за леко догматично, защото аз лично обожавам хубавите стари инструменти) отивай в един голям магазин и почвай да пробваш "до дупка" - то ще си покаже ... Успех! Цитирай
Ламби Отговорено Февруари 24, 2014 Отговорено Февруари 24, 2014 Също е хубаво да пробваш и по горния клас,за да си съвсем наясно какво ти трябва.Разликите не са очевадни,но си ги има и струват още 300-400 лева отгоре.Според мен вариянта попаднах на чудна броика не съществува може и да бъркам не зная.Сега поне има къде да се пробва всичко не е,като да няма нали. Цитирай
ZLE Отговорено Февруари 24, 2014 Отговорено Февруари 24, 2014 Хе-хе.Е ти съвсем "леко" му вдигна бюджета с 50% Както и да е,ако наистина може да задели 1200 лв,в базара тук има поне 10-на китарки като слънце,които ще му свършат перфектна работа,да не кажа че с някои от тях няма да има нужда от друг инструмент въобще... Цитирай
Ламби Отговорено Февруари 25, 2014 Отговорено Февруари 25, 2014 Така и така ще ходи да пробва,значи ли,че като посвири на някоя китара трябва да я купи.Поне аз не го правя ако пробваното нещо не е това,което очаквам.За втора употреба нещата са на късмет,в повечето случаи за да се продава има защо.Ние сме невероятна страна и всичко освен кондомите е втора употреба така,че не ме учудва нищо.И аз дебна да ми застане някое ESP или Гиби с активни EMG на половин цена ама няма и ще си дрънкам на ибанците какво да правя. Цитирай
Лими Отговорено Февруари 25, 2014 Отговорено Февруари 25, 2014 Каквато и китара да се купи - евтина, скъпа, нова или втора, почти е задължително да я дооправи лютиер. Но трябва все пак добра предварителна преценка. Поне аз така постъпвам и чак след това съм доволен! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 25, 2014 Отговорено Февруари 25, 2014 За втора употреба нещата са на късмет,в повечето случаи за да се продава има защо.. От интернет - да. От магазин - можеш да пробваш. Цитирай
Recommended Posts