Jump to content
Българският форум за музиканти

Защо започнах да свиря на бас китара?


hippie

Защо започнах да свиря на бас китара?  

144 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

В началните училища (вкл. музикални), инструмента не е "залегнат" в повечето случай, не е толкова популярен, не е подходящ за солова изява (т.е. трябва ти още някой...) и все пак НАС ни има. Интересно ми е: Кой Как се е запалил по бас китарата?

При мен първия импулс беше първия отговор. Много ми става драго като си припомня само ... ;):greenball: :guitar: ;) :killyou: и сега :wall: нямам време да се занимавам. Е нека видим и вас:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами понеже моята причина е Друго, давам пояснение.... Миналата година, малко преди Коледа си търсех МР3 плеър. Обикалях като луд и от магазин на магазин ставах все по-бесен на тема звук в ушите ми и идеята за Коледно увеличение на цените. И както си обикалях стигнах до музикалния магазин до Консерваторията... Влизам вътре и започвам да се оглеждам... Оп, на стената басче... я, хареса ми! И 15 минути по-късно вече китарата ми беше обречена. Така просвирих на бас... За това заслуга имат фирми като Сони, Айва, Ай Под и такива производители, които правят МР3 плеъри! Благодаря им сърдечно за предоставената възможност!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...За това заслуга имат фирми като Сони, Айва, Ай Под и такива производители, които правят МР3 плеъри! Благодаря им сърдечно за предоставената възможност!

Ха-ха-ха. Рулираш! :godbless:

 

Аз видях да се продава една Ямаха за 200 лева, видя ми се евтино, метнах се до Софето и така се почна. А иначе винаги ми е било мерак. Бас, пиано, дръмс...всичко! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги съм го искал :godbless: и понеже нямах пари, първата ми китара беше шестструнна, акустична!

 

П.П.:

Слаби възмогности предлагаш за отговор :killyou:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятеля на сестра ми свиреше на бас, и аз неизбежно си харесах тоя инструмент. Преди това свирех на китара, имах си даже читава електричка, но баса ми се стори доста по-приятен инструмент. Знаех още тогава, че е по-труден, и това също допринесе за увлечението ми по него :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък чух Клиф Бъртън. И се оказа (за учудване на околните), че доста лесно чувам бас-линията в която и да е песен (без да знам какво е това бас). После взех от братчеда неговия бас назаем за една ваканция, и за 10-ина дена се научих да вадя звук и мелодия от него. След време въпросната Кремона стана моя, а баса се оказа липсващото звено м/у мене и маймуните !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свалях мацка. Трябваше да съм на бас :)

Па язе после почнах да ги свалям с кухарката (и тухли, пепелници и др. тежки...) и зат'ва зарязах дебелуструнието, 'ма си свиря с 11

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също избрах "Друго". Няма опция "Защото рисуването на бас линия като MIDI не ме кефи".

Хахах

Това беше май и моята причина. После се зарибих и да понауча някоя друга фатка :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.