thurston Публикувано Май 18, 2005 Публикувано Май 18, 2005 аз дълго време се занимавах с китара, но в един преломен момент с активна смяна на басисти хванах баса заради групата. винаги съм се кефел на инструмента, но не съм предполагал, че нещата ще се подредят така. а вие как сте започнали? Цитирай
I=====I Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 Преди мен брат ми беше започнал да свири на китара и логично за мен остана баса. Всъщност винаги много съм го харесвал като инструмент, на друго не съм свирил, очевидно няма и да започна. Цитирай
fracture Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 (Редактирано) Нали има един стар виц, че всеки басист бил нереализиран китарист :green: Отначало започнах с една аукустична китара - като за начинаещ, добре вървяха нещата, но по едно време започнах да усещам ще нещо не ми се отдава китарджийството - забоксувах. Ама голям зор, безсънни нощи и мерак за китара ... та ми беше попаднало някакво "ревю" за Led Zeppelin, в което се казваше че John Paul Jones имал земетръсна баскитара - емииии и аз посках да имам земетръсна баскитара, купих си една Орфейка (хехе още си я пазя) и така се почна. Хем инструмента си мяза на китара, ама поне ми прави по-малко спънки Редактирано Май 18, 2005 от fracture Цитирай
Steff Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 Аз бях барабанист около 2 години, като си посвирвах и на акустична китара по градинките... В един момент басиста на една от двете плевенски групи (яко, а? ) влезе в казармата и ме взеха да се уча и да свиря с тях. То пък ми хареса и оттогава, къде с кратки, къде с по-дълги прекъсвания си свиря на бас. Цитирай
MDFk Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 Историята с нереалисирания китарист..... Заради групата в която свиря в момента. Баса ми беше на душата преди да просвиря на китара, но ме разубедиха...После обаче реших да променя нещата. Както са сега. Не съм зарязал китарата - още си свиря, уча разни схемки и скали и т.н., по които да свиря...Но баса ми е мааалко по-напред. Цитирай
Wicked Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 Ихааа, шукар тема! Аз почнах малко странно - бяхме прясна банда китара и йоника(на която оперирах на барабани и бас барабар), но се видя, че няма да го бъде в тази конфигурация да свирим пънкарии и си взех креморфейка 37ма ръка, с идеята, че ще е по-рентабилно отколкото барабани,а нещата си дойдоха на мястото лека-полека и се зарибих неочаквано. Ама един ден като се видя в мангизи ще си взема и тупани, защото ми е мерак от 4ти клас! И по-куул йоничка! И мотор! Цитирай
Shakesbeer Отговорено Май 19, 2005 Отговорено Май 19, 2005 Първо си взех кухарка за 15 лева, щото ми рекоха че така ше се по-лесно науча. Исках да ставам китарист, ама що стана - за 35 лева ми предложиха бас Орфей, аз го взех и станах басист. Тогава се научих и да пия... Цитирай
ecmjazz Отговорено Май 19, 2005 Отговорено Май 19, 2005 Еми аз щото беше най-лесно.. А като оставим шегата настрана - просто звука на баса винаги най-много ме е привличал и така се захванах именно с него. Ама сега има и други инструменти които много са ми интересни - пиано, сакс, тромпет. А синтерите са ми интересни от край време (едно време повече - бас-синтовете..) Цитирай
разбойник Отговорено Май 19, 2005 Отговорено Май 19, 2005 Бяхме се събрали - три лица в крехка пубертетна възраст, да правим група. Единият беше свирил на малко барабанче в ученически оркестър - ясно, барабанист. Вторият се мъкнеше в "пушкома" на Музикалното у-ще и знаеше части от 5-6 парчета (Fade to Black ) и разликата между мажор и минор - абе, китарист, бе, китарист . . . . . И аз - какво да правя, взех от приятел един бас ("стрела", оу, йе!) , той ми показа Rock'N'Roll схема и "Това е вкусът на времето" на Щурците и станах басист - концерти, фенове, турнета П.П. Китаристът свиреше с полуакустична Орфейка през руски магнетофон (18 кг ). Няма такъв драйв!!!! Smoke on the Water звучеше адски автентично. Цитирай
niki123bg Отговорено Май 19, 2005 Отговорено Май 19, 2005 П.П. Китаристът свиреше с полуакустична Орфейка през руски магнетофон (18 кг ). Няма такъв драйв!!!! Smoke on the Water звучеше адски автентично. хихихихи Аз ползвах почти същата конфигурация. Акустична китара + метални струни + адаптер. Кабел с 5-ца на китарата и петица към магнетофона. Магнетофона се слага на запис + пауза и на практика му се ползва мониторинг функционалността... офф-топик> Цитирай
YtseJam Отговорено Май 19, 2005 Отговорено Май 19, 2005 П.П. Китаристът свиреше с полуакустична Орфейка през руски магнетофон (18 кг ). Няма такъв драйв!!!! Smoke on the Water звучеше адски автентично. Имам тука един също толкова, ако не и малко по-тежък Kashtan (явно произведен за износ ), който има режим усилвател и е култова машинария. Веднъж го ползвахме с една китара след известно запояване на кабели с цел постигане на изход петица. Цитирай
thurston Отговорено Май 19, 2005 Автор Отговорено Май 19, 2005 аз един път изгърмях домашния олдскуул грамофон. беше един дървен... Цитирай
Burton Отговорено Май 21, 2005 Отговорено Май 21, 2005 И аз заради групата...не им трябваше трети китарист /и то некадърен/ Баса напоследък взе да ми харесва, особено като установих че на него могат да се правят доста интересни и не чак толкова лесни неща /абе откакто я научих тая "ла" струна, мани мани / Въпреки това китарата продължавам да си я обичам повече Цитирай
Nikifena Отговорено Май 22, 2005 Отговорено Май 22, 2005 И аз като остналите в побертетска възраст.... Тогава, когато да си металист още беше култово, а аз ходих с фанелка ПУМА. Бях се сдушил с 1 маска, която мислеше, че може да пее и каза, че имала кухарка.... Това мен много ме трогна и реших, че барабанист няма да стана, щот ще ме изселят наще, и остана басист, щот и до сега не мога да пея, а и 1 съсед неуспял дърт басист, който се га пие много и има кръчма имаше 1 полуакустичен бас ала пол макартни и реших, че ако му го зема музикалната ми кариера почва много добре, като се има предвид, че пари за бас няма да дам Та така тръгна, после пък зарибих 1 приятел от класа, който ми показа началото на Breaking the law и аз бях супер горд, че знам това. Веднага почнах да ходя на уроци при Пъшо Конов от Бели Зелени Червени и той ми вадеше Pulling teeth на металика ПС: Това бяха годините когато носих бас пълдин на рамото като лопата, ходих с кубинки, камуфлажни гащи, мешка със сумати надписи с химикал и фанелка на сепултура....... Ех кеф )) Цитирай
Recommended Posts