jabs Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 Е, хубаво е че темата се успокои, че беше заприличала на колумбийски сериал, а има интересни постове в нея. Пък вие, старите кучета, давате тона на форума и би следвало да сте пример за подражание... Но всеки има лоши моменти и може да бъде хванат на слаб такт хора сме. Моите две стотинки по повода: като уточните кога и къде, водя ви май единствения притежател на Кемпер в ефира, с Кемпера барабар. После жива съпоставка и да има консенсус по резултата. 3
TONY Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 Не е сериозно да си запален по музиката и да слушаш през компютърни колонки. Вярвам, че повечето пишещи тук, имат хубава звукова карта и са изкарали сигнала към добър хай-фи усилвател с подходящи тонколони. Ако не сте - направете го, не е супер скъпо. Преди години имаше една тема, за това да има ли бас рефлекс в китарен каб, от тип комбо и имахме пререкания с Дими, които обаче приключиха добре. Напревихме си едни амп тестове, запознахме се с някои съфорумници, посвирихме си, понадухме си главите и си прекарахме добре. Накратко - призовавам към помирение. 1
jabs Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 (Редактирано) ^Мисля си че помирението е факт, просто защото не е имало истинска война. Само малко фойерверки при челен сблъсък на силни характери. То в брака всеки ден ги има (поне в моя) и какво? Да се развеждаме ли сега? Редактирано Януари 25, 2014 от jabs 1
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 (Редактирано) Мисълта ми е, че ми е интересно POWER-варианта на Kemper-а, дали избягва описаните от мен по-горе недостатъци, с които почти всеки от нас се е сблъсквал. Затова предпочитам, да направим лайв тест. Ами, нека някой каже, ако би донесъл усилвател/и за сравнение и после да се организираме, да уредим репетиционна и да го направим . На мен би ми било интересно. А това изобщо не пречи, и да се запишат семпли, който иска. Редактирано Януари 25, 2014 от Evtim Djerekarov 1
jabs Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 (Редактирано) ^ Именно POWER варианта е наличен за проби Доколкото познавам собсвеника (много готин пич и съфорумник), няма да се опъва дълго на кандърма. В момента не е в страната, не мога да го питам но съм 90% сигурен че ще дойде Редактирано Януари 25, 2014 от jabs 1
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 (Редактирано) Ами като си дойде, може да му подшушнеш и да направим една тема за Amp Shootout-че . Редактирано Януари 25, 2014 от Evtim Djerekarov
musicman Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 Евто, ти пак не си разбрал. Не може да има никакво сравнение. Камо ли на динамика, усещане и свирене. Единственото, което можем да направим е да сравним звука от двата рифа. И после да кажем: това е по-добро от другото защото....... Кемпера реално може да "клонира" даден звук. Този звук може да го променяш с еквалайзер или гейн, но не можеш да изкараш пълните характеристики на усилвателя, от който си взел звука. Идеята е, че си харесваш един звук и си го клонираш за да си го ползваш както ти е харесал. Ако си клонираш хай гейн звук със съответната динамика и искаш после от процесора да изкараш чист канал с друга динамика - не е сериозно. Дайте да се хванем за това за какво е проектиран Кемпера а не да се опитваме от него да направим усилвател. П.П. Моля не обръщайте внимание и не отговаряте на малоумни постове. Малко по-малко ще ги разкарам всички. Придържайте се към добрия тон и конструктивизма, за да бъде форума по-приятен.
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 (Редактирано) Е, ако приемем, че не може да сравняваме истинския звук от усилвателя с "профилирания", то това означава, че главната файда от симулацията (да се свири на живо с много "профилирани" усилватели) малко се губи. Затова именно ми е интересен и експериментът със живото пробване - за да добия за себе си представа (а и другите участници), докъде са стигнали симулаторите, в реални условия. Освен това, подобни мероприятия винаги са приятни - човек пробва, слуша, обсъжда, има приятна раздумка, а след това често - почерпка . Изобщо не говоря за това, да се опитваме да правим клийн звук от профил на мръсен такъв. Говоря за друго - слагаме примерно един маршал или меса буги. Профилираме го с кемпер(power вариант с крайно стъпало). След това, свирим на усилвателя, без да променяме настройките, и на кемпера, включени в еднакви кабинети, или в един и същи кабинет с комутация. Ако никой не различи на какво свири - супер. Ако обаче кемпера звучи както повечето моделиращи усилватели, тогава може да кажем, че все още моделирането не е достигнало необходимото ниво за правдоподобна реконструкция на живия звук, а все още се занимава със студийни играчки. На запис, много хубаво ще си сравняваме рифове, но какво ще установим - това има малко повече високи, онова звучи малко по остро, а другото - малко по-глухо и компресирано. Макар, че да има някакъв смисъл от такова занимание, той е ограничен - на запис всеки може да коригира каквото си иска, а и все пак, обикновено когато записваме в студио, имаме достъп до усилватели, които не е необходимо да са наши . Ако записваме с усилвателите, с които искаме, кемпера остава за декор. Разбира се, може да се постнат и записи, за да може широката общественост да слуша на воля, обаче аз лично нямам кемпер, ако вие имате - записвайте, аз ще слушам/коментирам с интерес . Редактирано Януари 25, 2014 от Evtim Djerekarov 2
trendkiller Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 Динамиката в саунда на един китарист е 90% дясна ръка, останалото за мен са ала-бала. Има го същият спор и във фламенко форума, който посещавам, само че там става въпрос за много по-големи кинти и е още по-снобарска история. Естествено, че Солданото ще звучи малко по-добре на живо, това за мен не оправдава цената, която е с пъти по-висока от тази на Кемпер-а. За това и казах, че според мен Peavey 6505 би свършил същата работа на един "модерен метълист" - стегнат ритъм звук, който пробива в един свръх-компресиран микс на 4 пъти по-ниска цена. Честно казано, на мен ми е все тая през какво свиря, стига на не са изсипани 6 кофи с гейн, общо взето всеки сносен амп ще свърши работа. Нагодяваш се според обстоятелствата. Peace & love и повече време за свирене на всички. Яко е да има повече дискусии, че форума съвсем замря. Няма нужда да се съгласяваме за всичко постоянно, пак казвам че това, което съм написал е лично мое мнение, което е възможно да се промени в бъдеще, според зависи. Аре и един шредърски лик от мен в знак на запазване на добрия тон* *под това нямам предвид звукът от уеб-камерата
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 (Редактирано) Не говоря за компресиран микс, а за свирене на живо(симулатор vs. истински амп). С известни уговорки, в микс можеш да звучиш много добре и с Guitar Rig. Редактирано Януари 25, 2014 от Evtim Djerekarov
trendkiller Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 Още повече пък за свирене на живо, особено като има предвид дупките, в които се изявяваме всички почти. Динамика ли е да я опишеш!
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 Не е добре да се смесват понятията. Сега остава да споменеш и за способностите на китаристите. Нека когато говорим за усилватели, да говорим за усилватели. Когато говорим за лайв звук, да говорим за лайв звук, а когато говорим за записи, да говорим за записи. Иначе се получава развален телефон и се пишат пълни глупости или в най-добрия случай, двусмислици/ три- и повечесмислици.
trendkiller Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 Да, съгласен съм, но за мен границите в това отношение са доста размити. За мен, в звукозаписно отношение, по-добро нещо от това да имаш пълен контрол върху основния звук на инструментите, в случая китарата, няма. Под това имам предвид чист DI сигнал, който можеш да го манипулираш, след като вече е записан както си искаш. Ако партията е изсвирена динамично, така и ще звучи след реампинг, стига да не се злоупотребява с компресията. За лайв не е удачно да говорим, като едновременно изключваме фактори като носене на апаратурата, свързване и време за саундчек, както и множество рискови фактори - кражба, повреда и разкачване на лампите и говорители, т.н. т.н. Някой спомена и придвижването от град на град, за мен това е абсолютно 100% най-важното нещо за една концертираща група. Да можеш да си натовариш всичката апаратура в самолета с възможно най-малки разходи. Това не е ли част от цялото "лайв" начинание? Колкото по-"dispensable" ти е гиър-а, толкова по-добре.
musicman Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 Ето, за това е най-добре да се съберем, да видим, да пробваме и всеки да си направи изводите. Само да ми остане малко време ще го организирам. 1
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 25, 2014 Отговорено Януари 25, 2014 (Редактирано) За лайв не е удачно да говорим, като едновременно изключваме фактори като носене на апаратурата, свързване и време за саундчек, както и множество рискови фактори - кражба, повреда и разкачване на лампите и говорители, т.н. т.н. Някой спомена и придвижването от град на град, за мен това е абсолютно 100% най-важното нещо за една концертираща група. Да можеш да си натовариш всичката апаратура в самолета с възможно най-малки разходи. Това не е ли част от цялото "лайв" начинание? Колкото по-"dispensable" ти е гиър-а, толкова по-добре. Говорим за сравнение между истинските усилватели и техните модели. Пак отиваш твърде далеч, много извън темата. Но ще коментирам... -Носенето на апаратурата не е (или поне, не трябва да бъде) значим критерий. Плюс това, каквото и да правиш, пак ще трябва да си носиш кабинет, ако все пак искаш да свириш с някакво подобие на усилвател. Можеш да свириш и с комбо, като някакъв компромисен вариант(какъвто е и ползването на симулации). -Времето за саундчек няма да ти намалее значително от това, че ползваш симулатор. Освен това, саундчекът не би следвало да е твоя работа. -И симулаторът може да бъде откраднат, а хубавите такива не са много евтини. -Шансовете аа повреда, според мен, са дори по-големи и вероятни при много сложна цифрова схема, отколкото при проста лампова такава. Лампите са консуматив, сменят се и нито тежат много, нито са толкова трудни за носене. Ако държим, да можем да си натоварим всичко в самолета, можем да свирим и с Vox Amplug, боднат в пулта. Обаче съвсем не е това основната линия на така развилата се тема. Редактирано Януари 25, 2014 от Evtim Djerekarov
Recommended Posts