musicman Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 ^ Напротив, на места се обърна темата на "Процесори срещу Лампи". И реално аз съм написал това, което е казал и Тони ама по-друг начин казано 1
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 (Редактирано) О, темата за процесор vs. транзистор vs. лампи е безкрайна и всеки я вре навсякъде, особено по-скорошните китаристи. И аз като си спомня, преди 10 години, какви ми бяха представите.. нищо общо със сегашните. Не може да се отрече, че симулациите доста напреднаха в последните години, но в един момент нещата стават толкова сложни, че ламповият усилвател се оказва по-просто и надеждно (да не кажа и по-евтино) решение на проблема. Редактирано Януари 23, 2014 от Evtim Djerekarov
musicman Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 На кой проблем? Нали това се опитвам да кажа, че тези сравнения са неуместни.
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 (Редактирано) На проблема със "Симулирането на лампов усилвател", който се превърна в цяла индустрия. И някакви що-годе добри резултати вече има(със своите предимства и недостатъци), но в крайна сметка и това, както можеше да се очаква, се оказа скъпо решение (поне засега). Редактирано Януари 23, 2014 от Evtim Djerekarov
musicman Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 Глей са, представи си, че отиваш на преход в планината и трябва нещо да ядеш през деня. Ти не си взимаш с теб хладилника и печката ами си правиш сандвич. Защо? Защото е по-евтино, по-леко и най-важното ще свърши работа. А вече като се прибереш от прехода може да си направиш 15 различни блюда, кое от кое по-изискани и вкусни. На базата на тази история си представи някой да каже "сандвичи, срещу отрупана маса". Няма сми. Друг е въпроса, че ти може просто да си обичаш сандвичи и като се прибереш от излета пак да си направиш сандвич. Или да нямаш пари за друго освен за сандвичи. Но да се върнем в първия случай. В къщи си си, имаш приготвени 15 вкусни блюда и идва някой да ти предложи сандвич. Ти много ясно че ще го откажеш. Неоспоримо обаче сандвича си има приложения. Същото е и с "лампи срещу процесори". Ако и сега не ме разберете, по-ясно не мога 6
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 (Редактирано) Аз те разбрах още от началото, обаче и двамата сме много далече от въпроса "Става ли SLO-100 за модерен метъл". Може би нашите писания биха били интересни на съфорумците, които повдигнаха темата за AXE-FX някъде в началото й. Редактирано Януари 23, 2014 от Evtim Djerekarov
G.Varbanov Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 Супер, сега съм невеж и гладен на всичкото отгоре. Де ти трябваше да намесваш сандвичи! :> 1
Parni_Valjak Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 Аз пък все си мисля за печено глиганче 2
trendkiller Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 Аз те разбрах още от началото, обаче и двамата сме много далече от въпроса "Става ли SLO-100 за модерен метъл". Може би нашите писания биха били интересни на съфорумците, които повдигнаха темата за AXE-FX някъде в началото й. Ами аз повдигнах темата за Axe Fx2, защото за мен въпроса "Стават ли този амп за над 3 бона + бутиков кабинет за $1000+ за модерен метъл?" е като да питаш "Става ли Audi Q7 за offroad и лов на глигани?" Ми сигурно става, но защо да си го причиняваш? 2
musicman Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 Аз те разбрах още от началото, обаче и двамата сме много далече от въпроса "Става ли SLO-100 за модерен метъл". Може би нашите писания биха били интересни на съфорумците, които повдигнаха темата за AXE-FX някъде в началото й. Не, аз си казах, че мен ме кефи този звук, обаче темата излезе от релси заради Кемпера. Защото не се дава мнение за звука, а за това какво го издава. Ако беше даден само аудио клип нямаше да се стигне до тук.
Hillbilly Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 az наистина не знам кво е модерен метъл,ма пак настана шоу,за чегъртане един драйв у лампа и това е,това е и за блус с други корекции,ама ми е интересно тия симулации,дето струват колко половината от дупката,в която живея как изкарват фийдбек на сцена- това за незнаещите е ефект ,ползван от преди да станат модерни спортните китаристи ,обикновено се получава с изцепен амп и кабинет,ся със слушалките требе да мислат инженерно решение как ша стане 3
pampi Отговорено Януари 23, 2014 Отговорено Януари 23, 2014 (Редактирано) ^ Ръгаш китарата в монитора и почва да пищи Като цяло единственото гадно нещо в усилвателите пред процесорите е хамалогията, ма малко ли е? А в обсъждания усилвател пък, единственото гадно нещо е цената... Редактирано Януари 23, 2014 от pampi 1
G.Varbanov Отговорено Януари 24, 2014 Отговорено Януари 24, 2014 (Редактирано) Хамалогия, подгряване на лампи, нестабилност. Те за това всички са с по 2 ампа в раковете - 1 резервен. И сега по навик са а по 2 Axe Fx. Те хамали си имат, ама не е готино пред 10-20-100 000 души които са дали по 100$ да те гледат да ти "изтръпне апаратурата". Другото много важно, е че избягват всякакви шумове от много връзки между различните стомбоксове. Третото, че с един пресет с няколко връзки си правят цялото шоу. Сменят си ги само с футсуич. :> На Мешуга въпросния им тек-гай обясняваше, че ги сменя с клавишите на Midi клавиатурата. Та като имаш много дати за турне и са заложени много пари, предполагам ще разчиташ на по-сигурното. Като си се приберат в къщи си хапват от на Fortin ламповите прасенца и си правят кефа. :> За много хора музиката е бизнес, те за това баш музикантите с пропиват и продрусват, щото не за това са мечтали. В бизнесът се залага на сигурното, щом вече е достатъчно близо, че средностатистическия потребител не може да направи разликата. Модерен метъл - Asking Alexandria :> Kill me. Редактирано Януари 24, 2014 от G.Varbanov 1
musicman Отговорено Януари 24, 2014 Отговорено Януари 24, 2014 ^ Точно! Да не пропускаме и факта, че от намаляването обема на пренасяните апаратури се пестят и пари. Без това да се отразява на качеството, даже напротив.
Hillbilly Отговорено Януари 24, 2014 Отговорено Януари 24, 2014 Да бе,те големите банди както са машина за пари,сигурно са много тъпи бе,да речем АС/ДС - един керван тирове със собствена апаратура в СФ,втори керван,пак техен сглобява сцената в румънско за следващото шоу.. А да се смята,че няма кой да им поддържа навързаните маршъл плекси на китаристите и да им "изтръпне апаратурата" на сцената е доста развеселяващо твърдение 1
Recommended Posts