Da_Fuse Отговорено Октомври 22, 2006 Отговорено Октомври 22, 2006 Ами помещението е 4 на 3 м и е абсолютно празно въпроса ми е такъв... Дали обикнобеният дунапрен може в приемлива степен да замести Ауралекс-а защото за момента е мога да си го позволя :think: а за ватата чух от 2-3 места че с каквото и да я покриваш прашинки все излизат а това вообще не е добре за мембраните на кондензаторнитемикрофони А имах предвид дунапрен на топове която можеж да си купиш от всеки мадазин за домашни потреби (има и по тънка от 10см) и последно какво означава Dull Sound Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 22, 2006 Отговорено Октомври 22, 2006 Ами помещението е 4 на 3 м и е абсолютно празно въпроса ми е такъв... Дали обикнобеният дунапрен може в приемлива степен да замести Ауралекс-а защото за момента е мога да си го позволя :think: а за ватата чух от 2-3 места че с каквото и да я покриваш прашинки все излизат а това вообще не е добре за мембраните на кондензаторнитемикрофони А имах предвид дунапрен на топове която можеж да си купиш от всеки мадазин за домашни потреби (има и по тънка от 10см) и последно какво означава Dull Sound Недей да приемаш толкова буквално приказките за ватата....все пак не говорим за стъклена вата, а за минерална (каменна). Всъщност реалното й предназначение не е да ти оправи акустиката вътре в помещението, а да ти даде звукоизолиращата функция монтирана зад стените (под пода). За акустиката вътре в помещението, ако се работи с дунапрен, добре е да бъде формован. Всъщност ауралех-ът и другите подобни панели пак са дунапрен, но малко по-особен - и като състав на материала, и като пластове....затова и ефектът им е по-добър. Но ако не разполагаш с много средства и можеш да си осигуриш само дунапрен (и то равен) - по-добрият вариант е да го направиш на панели (отделни плоскости), а не да го наредиш на 100% от стените, защото тоя dull sound за който говоря представлява коренна промяна в звука (в неблагоприятна посока) - всичко глъхне, високите потъват и целият саунд ще ти в глух. Виж, ако искаш да намалиш неприятните вибрации и острия звук на пиано с цел добросъседски отношения - сложи 10 см дунапрен зад лирата по цялото й протежение и всичко ще падне с няколко децибела. Нещата се правят с мярка (а най-добре със знания по акустика и изчисления....и подходящи материали) - не винаги "колко повече - толкова по-добре" важи навсякъде. Ако говорим за звукоизолация - да, но щом става дума за акустика - в никакъв случай. Цитирай
djcocobeat Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 от bate_pe60: абе от стъклената вата - страхотни сърбежи се получават като се пипа или поръсва по човешката кожа. мани ти. пък и тя се ползва само за топлоизолация. минералната вата - за какви прашинки става дума че нещо не съм вчас?!?!?!? КОЙ СЛАГА НА ГОЛИ СТЕНИ ГОЛА МИНЕРАЛНА ВАТА И АЙДЕ НА ЗАПИС ? та тя не е за акустично третиране, а за звукоизолиране. молим ви се! лекинко само! нека си падат прашинките ,ама как тия прашинки ше минат през ГИПС-КАРТОНА мътно ми е... а за тва колко ГЛУХО ще ти стане помещението - може би треа наистина да се поизчислят нещата преди да стане бозава работа. иначе за мене специално - ВАКУМНА КАМЕРА ще ми свърши перфектна работа --- с моито съскане като пепелянка ужасТ Цитирай
Da_Fuse Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 А някой може ли да ми даде книга, схема и/или някакъв...каталог знам ли как да го нарека за да мога да си сметна каде точно да направяизолирането. Оп!!! :green: Предишния път съм изпуснал да кажа, че мисля в това помещение 3-4м да направя нещо като кабинка за запис ...1.5-1.5 м квадрат... Това ще е добре ли от акустична гледна точка в смисъл записите да не добиват някакво кънтене от малкото пространство независимо от изолацията (дунапрена ) дето мисля да го сложа отвътре :think: П.С. Мног благодаря за изчерпателните отговори от преди! Цитирай
Da_Fuse Отговорено Октомври 27, 2006 Отговорено Октомври 27, 2006 Моля някой да отговори ако може Цитирай
Da_Fuse Отговорено Октомври 30, 2006 Отговорено Октомври 30, 2006 Много моля някой да отговори, защото вече опрях до направата на кабинката,а много ме вълнува въпроса дали изобщо има смисъл да я правя (ако ще има кънтене) Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 30, 2006 Отговорено Октомври 30, 2006 странно....според мен е излишна - все пак това не е професионално студио, нали направи като мен - горе съм сложил снимки на паната - излизат евтино и са ефикасни - сега е като глас в пустиня тук и аз преди бях мераклия за дунапрен ама никаква работа не върши май Цитирай
synchu Отговорено Октомври 31, 2006 Отговорено Октомври 31, 2006 и аз преди бях мераклия за дунапрен ама никаква работа не върши май Да. По-добре паната. Най-добре Ауралекс. Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 31, 2006 Отговорено Октомври 31, 2006 То Ауралекс ама Огнян /вносителят им/като ми каза цените и то с отстъпка Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 31, 2006 Отговорено Октомври 31, 2006 да, скъпички са. а нали ние българите сме на принципа направи си сам за непретенциозни нужди ефекта с паната е чудесен. Цитирай
Da_Fuse Отговорено Октомври 31, 2006 Отговорено Октомври 31, 2006 Все пак ще има ли негативен ефект(кънтене или нещо от сорта) ако направя кабинката, искам човек да е отделен когато си записва вокалите.Най малко съдейки по мен самият,просто се притеснявам когато не съм сам Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне с изчисляването на разположението на панелите от дунапрен и на цялостната акустика на помещението(разположението на техниката и т.н. ) Цитирай
synchu Отговорено Октомври 31, 2006 Отговорено Октомври 31, 2006 Дюд, не се хаби с дунапрена Не знам колко още хора искаш да ти го кажат. По-добре се напъни малко и си направи паната с минералната вата. @f1_sound - струват си парите (с отстъпката ъв корс) Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 31, 2006 Отговорено Октомври 31, 2006 яд ме е че не направих снимки докато ръчках паната и сега не мога да направя една темичка - за да може всеки да си направи не е трудно, трудоемко е ако някой приритва може да ми пише и ще му обясня, само да не злоупотребява Цитирай
Da_Fuse Отговорено Октомври 31, 2006 Отговорено Октомври 31, 2006 Специално за ватата ме притесняват прашинките Цитирай
Recommended Posts