Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, поразрових се из темите, но не намерих такава, така че се извинявам предварително ако дублирам тема. Въпросът ми е мога ли да махна вокал от дадена песен с програма като Reason например и как точно става.

Благодаря ,

поздрави :)

Отговорено

Не можеш да го направиш успешно. Има софтуеър в нета за целта, но алгоритъма е базиран на просто орязване/корекция на определен диапазон от честоти. Крайният резултат винаги е незадоволителен..

Отговорено

Има доста писано из форума по въпроса, но общия консенсус е, че в общи линии не се получава. При някои записи тава става по-добре, от колкото при други, но като цяло се скапва качеството и т.н.
Все пак, за да не спамя само по темата, ето един вариант:
https://www.youtube.com/watch?v=S2g9lptz0UI 

Отговорено (Редактирано)

^enuffZnuff, ако визираш моя пост и го поставяш в категорията "глупости", нека поясня че съм се интересувал от въпроса и съм пробвал няколко различни програми, преди да се убедя в обречеността на тази кауза. Силно съм опростил обяснението, но хайде сега, кажи как според теб действа подобна програма, че ми стана интересно.

И да говорим за достъпен софт в Интернет, не за разработка на MI6 или NASA.

Редактирано от jabs
Отговорено

Има начин щом нета е пълен с примери и хората го правят , но се губят честотите , дори малкият ми брат не се е занимавал да премахва вокал, защото наистина не е красива гледката след това !Аз лично съм пробвала,търсих, разучавах , свалях програми , поне 5 начина опитах , но си намерих алтернатива след като чух какво се получава !

Авторе с каква цел ти трябва да правиш това? :)

Отговорено (Редактирано)

Да , говорим за mp3, audio и тн. като формат на песента , иначе ако си е софтуерният темата няма да я обсъждаме въобще. Аз за това питам с каква цел е , понеже има много алтернативи и мога да помогна.Например за караоке , ако предположим , че ти трябва , можеш да си чуеш песента от youtube клипче(има изключително елементарни видеа , които ти показват нагледано тон по тон как се свири дадена песен) и да си я пресъздадеш с fl Studio  , дори да си промениш някой аранжименти както на теб ти харесват, да си усилиш баса, да включиш други интрументи , ефекти и тн.не е ли по-добре дори....   ;)

Редактирано от Sora Namo
Отговорено (Редактирано)

Тази тема сме я търкали един милион пъти .Даже я има "закачена " в раздела . Не виждам защо се отваря отново.И ако сте го пробвали би трябвало сами да сте се убедили , че са пълни глупости  и реално е губене на време.Сори , ако някой се чувства обиден !

Редактирано от enuffZnuff
Отговорено

Тази тема сме я търкали един милион пъти .Даже я има "закачена " в раздела .

Не бива с този тон колега винаги може да е измислено нещо за което не е споменато тук !

Има такъв алгоритам и това е SONIC WORKS ISOLATE на Prosoniq. Колегите от Prosoniq ме поканиха (както и други колеги от различни аудио компании) нa Musikmesse в Германия когато промотираха този продукт. Лично го тесвах на изложението и мога да кажа че това е революционно. Прослушайте Аудио демотата и по специално "sonicWORX Voice Suppression Example" (има и видеа), за да се уверите.

Искам да спомена че апликациата е само за Mac (Prosoniq прекъснаха девелъпмент за ПЦ преди време).

Поздрави A.G

Отговорено (Редактирано)

Ще сваля довечера демо на  Sonic works от сайта им , но съм твърде скептичен , че може да се справи  с песен, която е с богат аранжимент.

Редактирано от enuffZnuff