Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, предстои ми покупка на първа китара и бюджета е доста орязан (100-150 лева) и се разтърсих в нета и открих Squier SA-105 и ми допадна външния вид, а след това и цената от 130 лева. Има ли някой съфорумник с тази китара да каже как е: като звук, усещане и кусури (щото няма ефтина китара без някой друг проблем), става ли за учене и тем подобни? Ще се свири рок/метъл. Много съм ви благодарен предварително за отговорите и се извинявам, че съм поредния новак с подобен въпрос.

Отговорено (Редактирано)

С тая тема очаквай да си навлечеш малко неприятни и груби коментари защото теми със същото заглавие има поне 500. Китара за 100-150 каквато и марка да вземеш ще звучи еднакво. Всяка китара става за учене стига да ти е удобна. Като звук не очаквай нищо просто защото китари за 100-150 се правят от доста некачествени материали. Или на по кратко : Отиваш в магазина, пробваш дали ти е удобна и я взимаш. Разлика във звука на squier за 130лв. или друга китара пак за същите пари, няма да има. Така, че взимаш тая която ти е по - удобна и повече ти харесва на външен вид. За звук няма смисъл да гледаш просто всяка китара в този ценови клас звучи еднакво зле. И нямаше да е зле както си се разтърсил за китара да се беше и разтърсил и за подобна тема защото има прекалено много. Айде и успех! :)

Редактирано от SynV
Отговорено

Пробвай някоя друга марка - има на подобни цени из нета - Корт, Аполо, Ямаха и т.н. Хубаво за тези стилове да имаш хъмбъкер поне на бриджа.

Отговорено

Пич, какъв хъмбъкер, това е акустична китара. Без да четете пишете...

До автора - метъл ще ти е малко трудно да свириш на акустична китара, но може.. метъл балади, това-онова.

Отговорено

Пич, какъв хъмбъкер, това е акустична китара. Без да четете пишете...

До автора - метъл ще ти е малко трудно да свириш на акустична китара, но може.. метъл балади, това-онова.

:offtopic-001:

Не виждам в първият пост да се разбира, че става дума за акустична китара.

Призовавам за по-толерантно отношение. Мисля по-ценно ще е един форум в който се помага, а не да се сочат хората с пръст.

В последно време доста негативна енергия циркулира из форума ми се струва.

И за да не е съвсем извън темата словесната ми ексхибиция, призовавам автора да погледне да речем тук : http://forum.muzikant.org/topic/103191-eui-iaeiaaaueoaa-eeoadhenoe/

Поздрави, и успех.

Отговорено (Редактирано)

@bsavov Провери съответната китарка която е дадена в първия пост в интернет и ще видиш за каква китара става дума стига да не те мързи разбира се.

Относно темата за метъл и рок тази китара според мен няма да ти свърши работа, нито ще можеш да я включиш някъде нито да и пуснеш distortion а метъл на чист звук не е метъл.

Бих ти казал да събереш малко повечко пари за една ел. китара и едно усилвателче макар че можеш и в компа да я ръгаш, но както ти си решиш и все пак за такъв стил музика тази китара няма да ти е много от полза.

Редактирано от genatawa
Отговорено

+1 Разбира се, че без дисторшън няма метъл. То идеята на този стил е изкривеният звук и агресията. Без дисторшън например Master Of Puppets ще звучи ето така:

http://www.youtube.com/watch?v=ocZJWJDlUP8

Не е зле ама е смешно.

Отговорено

+1 Разбира се, че без дисторшън няма метъл. То идеята на този стил е изкривеният звук и агресията. Без дисторшън например Master Of Puppets ще звучи ето така:

http://www.youtube.com/watch?v=ocZJWJDlUP8

Не е зле ама е смешно.

А това даже не е смешно.....

http://www.youtube.com/watch?v=D8FQMHY28ko

Отговорено

Е хайде сега... ако не прочетеш, че свири Megadeth и слушаш със затворени очи спокойно можеш да си помислиш, че Зоро гони някой с коня! :>> Трябва си джъ-джъ :>

Отговорено

@G.Varbanov Аз всъщност не прочетох заглавието и до средата на т'ва нещо се чудих к'во по дяволите е...

Звучи ми като Супер Марио на гъби и някаква странна хибридна дрога на 23 век...

Отговорено (Редактирано)

Пича от видеото с класическата и Holy Wars ...  :godbless:

Що за абсурдни примери ... след 15-20 години МНОГО ОТДАДЕНО свирене на класическа китара, може и да доближи пича като технически данни. За конкретният клип - пича свири от 17 години само фламенко.

Редактирано от Bobolin
Отговорено

Много се разводни темичката. От съвет отиде към обсъждане на клипове.

Ако все пак става дума за акустична(уестърн или класическа) китара, няма да е зле автора да се разходи по магазините и да се опита да сравни различните марки и качествата им.

Отговорено

@Evtim

В този ценови клас и да обикаля и да не обикаля няма да намери нещо с огромна разлика най-важното е да отиде с някой който разбира за да се хареса китара която е с най-малко фабрични дефекти и да има що годе хубав звук.