Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ при избор на USB звукова карта


dreamt

Recommended Posts

Здравейте,

значи дилемата ми е избор между тези две карти Focusrite Scarlett 2i4 или tascam us-366 . 

Сега ползвам на стационарния Е-mu 1820m, предлаганият преди време най-висок клас модел на Е-mu, много съм доволен, пък и съм свикнал с настройките, но ходя до един приятел там да правим записите и се уморих да пренасям всеки път стационарния комп. Затова ми трябва карта, която да става на лаптопа. (Между другото скоро ще я пусна в продажба нея)

Та всички мнения и отзиви за горепосочените карти са добре дошли..... позитиви, негативи, латенции и т.н.

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Focusrite е с по-добри конвертори и предусилватели

Чудо се изчудих... едната е по-нова (tascam us-366), другата по-реномирана.

Ако беше ти на мое място коя би избрал? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не му се чуди толкова. Мога да се обзаложа, че в типичните домашни условия и със средностатистически record chain и монитори, разлика няма да чуеш. Аз бих избрал базирано на стабилност на драйверите  и съвместимост с нови операционни системи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с теб! 

Еми изтеглих клечката и тя е .....................................Focusrite! :)

Поръчах си я вече и пуснах предишната Е-mu 1820m за продажба в базара.

 

Не му се чуди толкова. Мога да се обзаложа, че в типичните домашни условия и със средностатистически record chain и монитори, разлика няма да чуеш. Аз бих избрал базирано на стабилност на драйверите  и съвместимост с нови операционни системи.

Редактирано от dreamt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

да ти кажа и аз съм пред дилемата точно между тези две карти и чета доста мнения из нета по темата. Безспорно Focusrite е по-реномирана като марка, но специално при използването и с плъгната електрическа китара попаднах на смущаващи коментари от ползватели на въпросният интерфейс. Ставаше дума за Focusrite Scarlett 2i2. Не съм на "ти" с електрониката, но беше нещо от рода, че преамповете вътре "режат" честотите при включена китара понеже гейна им идва твърде много, и че интерфейса бил перфектен най-вече за запис на глас или акустични музикални инструменти. Към момента май клоня повече към Tascam US-366Ще съм ти много благодарен ако споделиш лични впечатления и тайно се надявам аз да не съм доразбрал нещо.  :thumbs_up: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Привет,

първо да кажа, че преки впечатления ще имам чак в края на януари здрави и живи, защото тогава ще пристигне картата (поръчах я чрез динакорд от томанн, където си дал линка).

Второ..... кое наклони за мен везните:

Това за преамповете и аз го четох, но то много повече важи за Scarlett 2i2, при Scarlett 2i4 са добавили допълнителни копчета падове -10дб и човек може да намали входния сигнал, когато е "изврастен" :) Иначе и аз я използвам да си включвам китарата за свирене и един такъв недостатък въобще не би ме устроило.

Друго нещо определящо при моя избор беше, че при Скарлета и на двата входа отпред можеш да превключваш между instrument и line, докато при таскама е само един такъв вход, другият си е само обикновен line. При мен често идват приятели да джамваме и аз например съм с китарата, другия е с баса и нали се сещаш, че при таскама единият ще увисне (трябва допълнителен миксер или предусилвател)

Хубавото при таскама е (поне за мен), че задните чинчове могат да се превключват и на входове, и на изходи, ама........ Има също така някакъв софтуерен миксер, на който не знам какво може да му се използва с толкова малко in outs , малко dsp ефекти, които не знам за какво биха се използвали, при положение че има много по-добри vst, 

не могат да се слагат (поне както разбрах) различни настройки на ефектите за всеки отделен канал, Общо взето много слабо DSP изпълнение, колкото да не е без хич. При сегашната моя карта Е-mu 1820m  с DSP-то там е друго нещо(не че въобще го използвам), също така и софтуерният миксер е да се загубиш в него, да ти падне шапката от настройки.

 

За драйверите и на Scarlett 2i4, и на Tascam us-366 не говоря, там ще видидим как са нещата (око да види, ръка да пипне), четох и аз разни отзиви, но ще видим.

 

Дано съм бил полезен с нещо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И един бърз въпрос:

при кой миди интерфейс според вас латенцията ще бъде по-малка на VSTi -  при вградените в звуковата карта DIN миди in out (Scarlett 2i4) или при този usb to midi кабел, който имам

http://www.goughanddavy.co.uk/admin1/image/6453midi2.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм с МИДИ кийборд Еволюшън мк469 или де да знам как беше модела и с двата вида жици. Ползвах сбирщайн десктоп РС, Firewire M-Audio саунд карта (2496 или Firewire Audiophile, не помня вече). Няколко дръм плъгина, NI B4, пиана разни...

Нямаше абсолютно никаква разлика при двата варианта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.