Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте! Исках да ви попитам ако някой е ползвал горе споменатия процесор BOSS ME-50 какви са му мненията?
Търсех подобна тема обаче няма или ако има се извинявам, че не съм я видял. :) Та да това е ако някой има някакви впечатления моля нека ги сподели и благодаря :)

• 2 weeks later...
Отговорено

Аз ползвам по-малкия му брат ME-25. За упражнения вкъщи е супер, за лайв не става много, непрактичен е. Зависи какъв звук търсиш. За моите нужди ефектите са си доста добри и не намирам много кусури, но някой с по-опитно ухо може и да не го хареса. Симулациите на усилватели също са ок, но си звучат дигитално. Пак зависи какво търсиш - като свиря Muse ефекта го докарва много по-добре отколкото ламповия Marshall, просто защото стила е такъв. Минусите според мен са по-скоро в изработката на хардуера, отколкото качеството на ефектите. Например:

- Можеш да сменяш запазени presets само нагоре и надолу, последователно. Не може да скачаш някъде с едно докосване

- Wah педала много лесно се изключва когато го натиснеш докрай

- бутоните са малки и трябва да внимаваш да не натиснеш съседния (затова казвам че не е ок за лайв)

Отиди в магазин където го имат и пробвай сам, според мен за вкъщи е супер ефект, но не разчитай че ще замести самостоятелни ефекти или усилвател за запис или свирене на живо.

Отговорено

До преди месец, два има този процесор.
Мога да кажа само хубави неща - изключително лесен за настройка (не е толкова цифровизиран за разлика от другите BOSS процесори).
Звукът, които вади, е добър.
Самият процесор е по-скоро мултиефект.
Липсват много от "екстрите" на останалите процесори, като looper например (това беше и причината да си купя конкретно този модел на BOSS). 

Отговорено (Редактирано)

Според мен далеч по-значимия признак, по който би се нарекъл мултиефект, а не процесор /въпреки че не съм сигурен, че хващам тънката разлика :D/  е липсата на кабинет симулация. Т.е. ако искаш да отидеш на репетиция или лайв и да го боднеш директно в пулта и да звучи - няма да стане :)

Поне аз така си спомням от няколкото месеца, в които го притежавах преди около 5 години :)

Драйвовете звучат гадно и изкуствено. За такива пари по-хубаво някой от малките модели на Vox, от тия с лампата осветена от светодиод.

Редактирано от Yves
Отговорено

Yves,разясни малко повече,моля те,защо не е добър за лайфове и репетиции,и какво може да подобри евентуално обстановката?Наскоро си купих именно такъв,но все още не съм го пробвал ни на гиг,ни на реп,само домошарка...Благодаря за отговора.

Отговорено (Редактирано)

Ами написал съм - няма кабинет симулация. Обстановката може да се подобри с някаква джаджа, която да има такава, но пък вече се усложнява веригата и става безмислено. Виж ако го включваш в усилвател предназначен за китара - може, но ако възпроизвеждаш звуците директно през широколентови колони просто ще звучи отвратително заради липсата на въпросната симулация на китарен говорител.

Редактирано от Yves