filip.guitar Публикувано Декември 16, 2013 Публикувано Декември 16, 2013 От година някъде не съм свирил на китара (имам и електрическа и акустична) и се чудя от къде да започна. Преди да спра свирих сравнително добре рифове, сола пр. на Пинк Флойд тухлата го можех перфектно. Проблема е че сега ми е супер тегаво да свиря неща с темпо над 90 удара в минута. Бендове, слайдове, пул-оф всичко ми е мега зле. Кажете няколко песни които да си пропомня всички техники. Ако някой е изпадал в същата ситуация да каже как се е оправил. Цитирай
oziato Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Техника не се прави с песни ами с технически упражнения. За темпото свири бавно в удобно темпо и постепенно го увеличавай. 2 Цитирай
serengeti Отговорено Декември 17, 2013 Отговорено Декември 17, 2013 Търси си школи,имаше една на Troy Stetina,друга Guitar Gym.Ако отделяш редовно по 45-60 минути на ден ще стане бързо. Цитирай
ZLE Отговорено Декември 17, 2013 Отговорено Декември 17, 2013 Пич не го мисли.Моята пауза е 15 години.Аз как се чувствам нямаш идея.Както и да е,по темата :Можеш да пробваш началните упражнения за разгрявка на Петручи от уроците му :http://www.youtube.com/watch?v=wfNVa-xkWqY Цитирай
7thString Отговорено Декември 17, 2013 Отговорено Декември 17, 2013 Китарата е като секса - веднъж като се научиш не се забравя Като бях студент по бригади и подобни съм си правил паузи по 6-7 месеца и дори след това имам усещането, че наученото, знанията, навицитие след подобни паузи са отлежали и като си поприпомниш малко нещата, виждаш, че си задобрял от преди Няма страшно. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 17, 2013 Отговорено Декември 17, 2013 Техниката се губи,но малко упражнения и влизаш във форма. Цитирай
Лими Отговорено Декември 17, 2013 Отговорено Декември 17, 2013 Няма страшно! И аз почти не бях свирил 10-15 години, но от 6 години пак просвирих дори след счупване на метакарпална кост в лявата ръка. А от тогава ми остана едно микро винтче в нея, но след първите няколко месеца редовно свирене всички болки отшумяха. До два три-месеца редовно свирене по 2-3часа дневно 3-4 пъти седмично и си пак във форма, а даже и по-добре от преди. Цитирай
spd7693 Отговорено Декември 18, 2013 Отговорено Декември 18, 2013 Сред всичките китаристи ще изглеждам като спамьор, но все пак да споделя и аз опита си, защото съм бил в подобна ситуация като вокалист. Имах един период на 6 месеца, след като се отказах от мой проект за ученическа група, в който изобщо не пеех. И без това, 12-ти клас, такова-онакова. След него нито височини, нито низини, нито драйв, бе въобще, пеех си фалшиво отвсякъде. И така, как се върнах във форма - по коледа се сдобих с една кухарка и мислех да поразцъквам малко. Имах един приятел, който можеше горе-долу да свири и той по-рано ми беше показал някои хитрости. Така че по това време знаех кой тон къде ми е. И така, чета си нотите и табулатурите и си акомпанирам. След около 1-2 месеца вече можех да пея. И после почнахме с моя приятел да си дрънкаме и да си пеем разни песнички на (забележете кого) Елвис, Чък Бери, по-късно и на Джими Хендрикс... получи се така - аз пея Вуду Чайлд, а авера ми я свири, и прочее. Резултатът - като завърших училище не само че можех да правя същите неща, но и вече пеех песни на Цепелина и Лилавото, които преди дори и не си помислях да опитвам да взема тона. И имам чувството, че от тогава започнах да ставам по-добър като вокалист. И разбира се, като текстописец. Така че - вземи някой таб, учебен, припомни си нотите и свири така. След хайде 3-4 месеца ще можеш да свириш Black Dog. Е, Хилбили, Наздраве! Цитирай
timez Отговорено Декември 27, 2013 Отговорено Декември 27, 2013 Я и аз да си кажа своето... Моето прекъсване с китарата беше 24 години!!! Отказах се като влезнах в казармата и там реших, че от мен музикант няма да стане, че нямам грам талант и други подобни глупости. Но преди три години реших че ако си взема една кухарка, просто да си дрънкам ей така какво ще му е.... Да, ама голяма грешка - не стига че страстта ми се разгоря с нова сила ами взе да взема нови върхове. На втората седмица кухарката ми "утесня", така че си купих електрическа китара, после я замених по-добра, купих усилвател, после по-мощен и по-добър, естествено че добавих и ефект-педали, а впоследствие стигнах до професионална ефект-конзола и всичко това не в изброения ред, разбира се. Сега, ако някой ме остави, цял ден не бих станал от китарата, колкото повече "задобрявам" повече ми се свири - голяма "краста" Конкретно - изтегли си Guitar Pro 4 или 5 и започвай. Това е супер начин да се развиеш за кратко време, ТАВ-ове има стотици хиляди, например в http://www.ultimate-guitar.com/, или в торент-сайтовете. Изобщо - изобилие, в днешно време най-лесно е да учиш музикален инструмент. В "tube"-ата пък има видеа на корем, а ако искаш цели уроци от типа Lick Librery, Hot Licks, Young Guitar и др. с по-добро качество - регистрирай се в www.rutracker.org и влизаш директно в рога на изобилието. Хайде успех!!!! Цитирай
Recommended Posts