Jump to content
Българският форум за музиканти

timez

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно timez

  • Рожден ден 01/18/1969

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://zdravko.minisite.ru/

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Стара Загора
  • Interests
    Музиката си ми е в кръвта, но свиря (даже много често) само за собствено удоволствие. Имам задълбочени интереси към окултните и мистичните науки.

timez's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-1

Обществена Репутация

  1. Я и аз да си кажа своето... Моето прекъсване с китарата беше 24 години!!! Отказах се като влезнах в казармата и там реших, че от мен музикант няма да стане, че нямам грам талант и други подобни глупости. Но преди три години реших че ако си взема една кухарка, просто да си дрънкам ей така какво ще му е.... Да, ама голяма грешка - не стига че страстта ми се разгоря с нова сила ами взе да взема нови върхове. На втората седмица кухарката ми "утесня", така че си купих електрическа китара, после я замених по-добра, купих усилвател, после по-мощен и по-добър, естествено че добавих и ефект-педали, а впоследствие стигнах до професионална ефект-конзола и всичко това не в изброения ред, разбира се. Сега, ако някой ме остави, цял ден не бих станал от китарата, колкото повече "задобрявам" повече ми се свири - голяма "краста" Конкретно - изтегли си Guitar Pro 4 или 5 и започвай. Това е супер начин да се развиеш за кратко време, ТАВ-ове има стотици хиляди, например в http://www.ultimate-guitar.com/, или в торент-сайтовете. Изобщо - изобилие, в днешно време най-лесно е да учиш музикален инструмент. В "tube"-ата пък има видеа на корем, а ако искаш цели уроци от типа Lick Librery, Hot Licks, Young Guitar и др. с по-добро качество - регистрирай се в www.rutracker.org и влизаш директно в рога на изобилието. Хайде успех!!!!
  2. +1 за музикалната теория, въпреки че като цяло интереса на музикантите към нея е подобен на този към изучаване на китайски език... Много ми харесва следната сентенция - да учиш музика без теория е като да се луташ към целта в гъста мъгла, а музикалната теория е като стълба към небето - по-стръмна и по-трудна за изкачване, но затова пък над мъглата нещата се виждат по-добре. Мяркал съм книжките от сериите for Dummies и мисля че са подходящи за начало. И още едно съветче от мен - фокусирай се върху това което ти се получава и в никакъв случай не си поставяй срокове - нека нещата се подреждат с естествения си ход.
  3. Точно така, колега, и аз съм "ЗА" този принцип! В крайна сметка всички ние свирим на музикални инструменти за това да се кефим на първо място и щото ни иде отвътре. Така че инструмента ТРЯБВА да бъде част от картинката, а това как ще се казва и колко струва в магазина е от второстепенно значение. Не говоря за тези които си вадят хляба с това, разбира се, там нещата са доста "по-тънки", те си знаят какво да правят...
  4. При положение, че сега започваш да се учиш, каквато и да избереш си е добра, стига да не свири фалшиво или да е неудобна за свирене като цяло. Като понапреднеш ти сам ще разбереш дали китарата ти е за теб или те ограничава по някакъв начин. Аз например първо си взех кухарка (от същия сайт), но много скоро реших, че ми "стиска" като тясна обувка, продадох я и си купих STAGG модел страт от по-евтините (до 200 лева, пак оттам), а сега вече съм с това: http://www.dv247.com/assets/products/38528_l.jpg, макар и копие, но си е от сорта и най-важното - усещам инструмента като за мен. Имам предвид стила в който свиря. Така че моят съвет е да идеш в музикалния магазин, посъветвай се с някой от консултантите и, ако решиш, че можеш да му се довериш - действай. Но пак ти казвам - за начало дори не е нужно много да се харчиш, важното е инструмента да е удобен (за начинаещ) и да те кефи на външен вид. Китарен усилвател също ти трябва, тъй като характерния звук на китарата се формира от вида на говорителя - има си особености, с които няма да те занимавам сега, но просто да знаеш, че има съществена разлика с другите озвучителни тела и усилватели. Принципа за избор е същия.
  5. Ох, така е, едни имат проблеми с ел.вълни, други с мозъчните вълни, трети с алкохолните.... шарен свят, не ще и дума Чудно колегата blr как ли нарича това?
  6. @Evtim Djerekarov оооо, ето най-после нещо по-конкретно по въпросът ми За това говоря, както виждате никъде не споменавам за техника на свирене, а за концептуално модулиране на звукови вълни с цел темброва селекция (мога и по-сложно да го кажа ) Името Ингуи използвам, за да илюстрирам това за което питам - звук, тембър, и не няма да ставам поредният Малмстийн № ........ , та аз съм на 40 и кусур години, имам си престижна работа в голяма фирма, достатъчно зает човек съм, а МУЗИКАТА Е ГОЛЯЯЯЯЯМОТО МИ ХОБИ, както отскоро и електрониката в най-примитивната и форма. За хобитата срокове на годност няма, така че разполагам с цялото време на света, или поне докато не ми писне От нет-а съм дръпнал схеми на дистъри, овърдрайв (това не му знам множественото число на български), ревърб, дилай, честотни бустери,.... и каквото ви идва на ум. Идеята е да се сподели опитът на тези, които вече са правили и експериментирали подобни неща, тъй като аз лично не разполагам със свободно време в изобилие, че да успея да направя всичко, да комбинирам и т.нат., разбирате ли? А иначе, твърдението, че техниката и стила на свирене е от огромно значение, подкрепям с две ръце (и три крака) Това се разбира от само себе си (as default), две мнения няма. Но тук говорим единствено за темброва модулация на звукови вълни с цел получаване на цигулково звучене - имаме стотици електронни схеми, които точно това правят, и аджеба фатката е да намерим точно тези , които ни трябват. Надявам се вече да съм се изяснил нацяло и, моля ви, спрете вече да пишете за свирене, тук разделът е "Направа и ремонт"! Между другото, мога да споделя, че като за дисторшън ето товае много добро (според моите представи, разбира се), направих го, работи отлично и остава само да се поработя върху ел. вълните на изхода му, така че да поизостря високите честоти, а пък защо не и ниските?! И на този етап пуснах темата
  7. Благодаря на всички, които дадоха мнения. Все пак искам да допълня още малко въпроса си, защото май не го поставих съвсем правилни и естествено не получих отговори такива на каквито разчитах. Значи питането ми е отправено към тези от вас, които са експериментирали с различни ефекти, говорим за такива свалени от нета като схеми, направени, изпробвани, комбинирани и евентуално дали са направили комбинация, която да извади звук приличен на цигулковото звучене на батко Ингви. Не питам как да стана българският Малмстиин или как се асемблира оборудване за пред публика. Вече споменах, че свиря единствено и само за собствено удоволствие и, уверявам ви, получавам истинско такова, особено когато свиря неокласик рок музика. Но същевременно дотолкова се запалих, че реших да си "сготвя" собственоръчно електронни ефекти, колкото и каквито трябва, и без значение колко време и средства ще ми отнеме, но да постигна цигулко-скриптящият звук, характерен за неокласическата, заедно с типични енергиен състейн на хард рока. Така че въпросите са ми насочени по-скоро към електрончиците музиканти, а не само към музикантите. И няма нужда да се иронизират лаиците като мен, ние не претендираме за световна слава, Боже опази... А..., и още нещо, свирил съм не само на домашното хай-фи, но и с професионален китарен усилвател (не знам само дали беше лампов) на един приятел-музикант и не намирам проблем с това да не ми се получава. Така де, не разбирам какво искате да кажете с това че имало огромна разлика между едното и другото, аз поне не усетих проблем със свиренето. Разликата е в професионалния саунд, това което мога да кажа е, че звученето си беше просто НЕВЕРОЯТНО, но не си струва инвестицията за обикновени любителски цели.
  8. Това е отговор за колегата Георги Тотев, а искам да кажа едно голямо благодаря на deadman_walking , ето за такъв разговор става въпрос
  9. Ммммммм дааааа..., пише Автора! Първо: You Tube изобилства от примери, където това звучене го има и едва ли е за горецитираната сума във валута; Второ: За пръстите, бързината и мисълта...! Ми, щом съм се преценил така, може и да има защо Всъщност, когато постигна желаното звучене, ще направя и ще пусна едно семпълче, с ваше разрешение и дори съм решил това да е Blue, тогава ми слагайте етикети. Ако пък не ви се четат подобни тъпотии като моите, мога и да ги махна, не очаквах чак такава реакция. А, да... Темата си е за електрончиците, говоря за направа на ефекти, а не за китари, нали така?
  10. Да си призная този извод започва доста натрапчиво да ми се налага Но все пак ми се ще сам да си го направя в електронната му част. А при това условие ще могат ли след него да се ползват все пак активните колонки на киното?
  11. Здравейте! Първо да кажа, че поизчетох постовете в темата, която смятам да поставя, търся и чета всичко свързано с нея и в мрежата, но все пак без помощта на музиканти с наклонности в областта на електрониката май няма да мина, но това е за добро - никога не можеш да си сигурен, че си научил всичко Накратко, въпросът ми е следният - с какви комбинации на ефекти, усилватели или каквото и да е, бих могъл да се сдобия с максимално Малмстийнско звучене на китарата ми. Аз съм музикант любител и свиря само за собствено удоволствие, така че за оригиналните атрибути не ме интересуват. От едно известно време се запалих по сглобяването на електронни схеми смъкнати от нет-а и това ми стана вече като второ хоби след музиката. Направих си клонинг на YJM DOD308, но като звучене нещо не се получава, е... вярно, не ползвам лампов Маршал като усилвател, а домашното кино, ама защо пък не? После четох, че за DOD-а е нужно сигналът предварително да бъде изкривен, та си мисля дали ще е нужна някаква комбинация от други джаджи. Имам пълната готовност да експериментирам до безкрай, така че приемам всякакви щури идеи. Като втори въпрос искам да питам, добра идея ли ще е да донаслагам някакви бустери от типа на clean, High-pass & Low-pass бустери, и изобщо подобни филтърно-усилвателни атрибути? Предполагам, че въпросите ми са смехотворни за доста от съфорумците, но моля ви, проявете толерантно снизхождение към невежите си събратя! Да допълня, че под гореспоменатото звучене разбирам това по-специфичнато "цигулково", скриптящо звучене на Малмстийн.
  12. timez

    Китара+Пс

    Аз съм със седмица на лаптопа, инсталирах си последната версия на GUITAR RIG 4, която намерих (от някакъв руски сайт) и работи видимо добре. По-точно - приемам, че работи добре, въпреки че не съм напълно удовлетворен от звука, който излиза на слушалките. Питането ми е, дали ако направя нещо със саунд картата нещо ще се подобри. Или казано иначе, голяма ли е зависимостта на изходния сигнал (звук) от качеството на звуковата карта на компа? И другото, което се сещам да попитам колегите е дали с добавяне на USB Sound cart, би се получило нещо по-добро?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.