Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Абе ще им вземем ние на китайците хляба скоро, само е въпрос на време !

Ние така размазахме французите и италианците на английския винен пазар, още ни треперят...

Пи.Ес: Шегуф :)

Отговорено

Според мен говорителя е с по неутрален тон, нито има толкова среднисти, нито толкова драйв. Което разбира се дава възможност да си чуеш другите неща по ясно.

Отговорено (Редактирано)

Говориятеля по принцип няма драйв, като изключим няколкопроцентните изкривявания, които създава.

Колеката имаше друго предвид. Както и да е.

Някой ден можеш да пробваш да сложиш по-метълджийски. Само този импеданс 4 Ома малко ти стеснява избора, но можеш да намериш по-подходящ говорител от този.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

Нищо ново.

Защо китайците да могат да ползват известни имена за своите боклуци, а нашенци не?

Щом като се съгласявате с едното, съгласявайте и с другото!

Светът вече приема лъжата за стандарт, Мнозинството тук също. 

Защо се прави на въпрос?

Днес ми беше зададен въпрос, какво да кажа за китайски MARANTZ от 200 лева - бил копие на оригинала с цена 7500 долара.

Е, може ли адекватен човек да зададе такъв въпрос???

Екстраполирайки въпроса, колко са адекватните във форума, щом всяка тема има подобна насока ?

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

По въпроса за "драйва" на говорителя - пробвайте да сложите два различни говорителя на един усилвател, не едновременно :)

А каква е разликата от това нещо да бъде сглобено на кораб докат пристигне до еуропа и това някой ентусиаст да си свали схемата от нета и да си го сглоби на твърда земя, с евентуално не по-лоши елементи ( да не кажа направо - по-добри). К'во ония да не ползват някви хипер полупроводници? Аз лично ползвам няколко подобни ефекта (от колеги правили ги в Бг. по схеми на различни марки и модели) и съм доста доволен.

Няма никво значение кво пише на усилвателя, още по малко да се говори за лъжи, стандарт, мнозинство и тук. Всъщност тези, които го правят явно са напред с материала.

Отговорено

Ако един Marshall е правен в Китай просто защото фирмата е изнесла там производството си не го прави калпав... само по-евтин вероятно. Е да приемем поне, че е така. Съвсем друг е въпроса дали бих си го купил. Но сглобен такъв в България по оригинална схема и без някакъв контрол за качество... още по- не бих си купил :) Те и всички айфони вече ги правят в Китай май?!? Разсъждавам си просто :) А за говорителя - този говорител го ръгат във всеки евтин кабинет и в описанието на продукта четеш Celestion само и само за да продава. Моите наблюдения са - мътен тон, много басов и среднист!

Отговорено

:) Темата пак се сведе до логичния завършек за стандартите на тоя форум :) Жалко, хубава тема беше. Аз също имам вина разбира се...

Отговорено

Това все по-често го виждам -Какво значи Маршал правен в България?

Ми по 80-те масово  дрънчахме на плекси копия и всякакви лампови,понякога и ток ни удряше..но на инат,па дрънчахме деа..,от любов към рок,н,ролла,а не всички можеха да имат английски ампове и някои ги правеха тук,ся  има всякакви ампове, ората не свирят,а разглеждат оборудване - у бг варианта - до 100 лв.

Отговорено

Темата все още е хубава. Даже е прекрасна! Пълна с информация /само да му се чете на човек/, евала за което!!!

^^Подобни въпроси могат да се дебатират и в отеделна тема - с по-голям успех според мен.

Отговорено

Помня,че в началото на 90-те си бях купил усилвател "Larios" от завода в кв."Червена Звезда".Май ги правеха за износ и работниците продаваха полу-легално директно в цеха.

Бяха доста сгодни.

Отговорено (Редактирано)

Mда, всичко в крайна сметка опира до повече дрънчене и по малко работа с пръстчетата на двете ръце.

Според мен все още голяма част от хората занимаващи се с музика в бг. не могат да си позволят английски ампове и друга подобна апаратура. Дет се вика перфекционизма е хубаво нещо, но реалноста е друга, практиката също. Преди време си продадох всичко - китара, ефекти и т.н. След няколко години пак се появи желание да свиря, започнах с една китара и комп. процесор. Нямаш идея каква радост беше. В крайна сметка кое е важно - обурудването или "задклавиатурното" устройство. Само до преди двайсет години големите музиканти биха се радвали да имат сегашните възможности - всичко да е на един клик разтояние.

В смисъл, който няма пари за скъпо обурудване, не трябва да не свири, нали?

Редактирано от svet.k