Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здрасти,

Много близък приятел има рожден ден и търсим да му купим тарамбука/джембе

Препоръчайте къде в София може да се намери нещо подходящо?

Бюджета е до 80-тина кинта, предполагам че ще се намери читав инструмент за толкова парички :)

Цел на подаръка - да свири с нас по парковете :D :D

Благодаря за отделеното време! :)

Отговорено

ММГ мюзик, магазинът е на ул. Перник 117 в гр. София - имаше и тарамбуки имаше и джембе-та - би трябвало да има и сега. Имат сайт - има техен банер и във форума и в базара.

• 1 month later...
  • 2 months later...
Отговорено

Здравейте. Ще използвам темата, която е създадена, за да не правя излишни подобни.

Много съм боса относно музикалните инструменти и ще се радвам, ако ми помогнете в избора. 

Искам да закупя тарамбука за любимия, но се загубих из всички възможни видове. 

Има ли някаква разлика относно вида на тарамбуката - дърво/метал? Както и кожата до каква степен е определяща?  :blush:

Аз бих избрала тарамбука по красота, но не съм убедена дали е подходящ избор...

Допадат ми подобни на тези:

tarambuka-golqma-42sm.jpg

tarambuka-ot-drvo-s-drvoriezba-visochina

21613siriiska-goliama3-500x500.jpg

Аз харесвам повече дървените или с шарки... Но дали са удачен избор? :blush:   Той обича музиката, барабанист е. 

Ще съм благодарна, ако ми съдействате да направя удачен избор. Благодаря. 

Отговорено

Здравей, Ема!
Чудесно е, че искаш да зарадваш любим човек.
Аз съм практична натура и в такъв случай по-скоро бих предпочел сам да избера инструмента, който ще ми подарят.
Когато става въпрос за тарамбука, бих искал да я чуя, усетя и открия. Особено, когато бих я ползвал не само за интериора вкъщи.
Ако държиш да е изненада, довери се на усета си, на това, което знаеш за неговия вкус, на насоките на асистента в магазина (избери я на място, не по интернет) и разбира се според бюджета, който си си отредила, ще откриеш това, което ти е нужно.
Успех!

Отговорено

e-dinko, благодаря за мнението. Ще трябва да се доверя на интуицията си, дано не ме предаде и този път. Трябва да е изненада и не мога да го питам какво си избира. А и директно ще откаже да си избере, не е от хората, които с лекота получават подаръци от жена. Но пред свършен факт ще трябва да се съгласява и да го приема.  :blush:

Все пак си изпросих една лекция за вида кожи на барабаните, малко ми просветна каква е разликата.  :lol:

• 3 years later...