Jikata5561 Публикувано Ноември 11, 2013 Публикувано Ноември 11, 2013 Здравейте, Имам електрическа китара ESP LTD m100fm. Купих си я Февруари месец тази година и забелязвам, че когато китарата е настроена съвсем нормално, когато свиря на по-горните прагчета, звучи разстроено и фалшиво. Това важи само за 1-ва , 2-ра и 3-та струна. Тоест, китарата е настроена например 1-ва струна на Е и следователно, когато удариш 12-то прагче, пак трябва да звучи на Е... Е при мен на 12-то прагче се изменя тоналността и звучи разстроена. Това се отнася за прагчетата над дванадесето. Ако някой ме разбра и знае какъв е проблема, моля да ми даде съвет какво да правя. Поздрави ! Цитирай
Acei Отговорено Ноември 12, 2013 Отговорено Ноември 12, 2013 китарата ти не е иинтонирана най-вероятно интонирането е преместване на моста в една или друга посока, така че на 12 праг да звучи коректен тон и при изпълнение на флажолет също тонът да бъде коректен в твоя случай Е из нета има много видео уроци как става интонирането, ако все пак не си сигурен най-добре потърси помощ от квалифицирани спецове или поне някой приятел който знае какво прави поздрави и успех 1 Цитирай
doviciozo Отговорено Ноември 12, 2013 Отговорено Ноември 12, 2013 Интонирането не е трудно,още повече с наличен тунер.Преди да навиваш винтовете на бриджа отхлаби малко струната от ключа за да не я скъсаш.Не знам дали линка работи,но тук е показано как се прави.http://www.youtube.com/watch?v=qa0P45RjvqA 1 Цитирай
Jikata5561 Отговорено Ноември 13, 2013 Автор Отговорено Ноември 13, 2013 От цялата работа с интонирането разбрах, че ако нотите по грифа са по-ниски от колкото трябва, трябва да приближа това механизъмче от флойда към грифа. Това го направих, но проблемът си стои. Все още 12-то и 24-то прагче не са на Е, когато на отворена струна е настроена на Е, а са малко по-ниско. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Ноември 14, 2013 Отговорено Ноември 14, 2013 Не се ли промени поне малко като го премести? Каква е китарата? Цитирай
nikfishman Отговорено Ноември 14, 2013 Отговорено Ноември 14, 2013 Ето картинката за интониране на китарата. Тази връзка е за Ibanez , но е добре разяснено всичко . http://forum.ibanez.com/yaf_postst69978_MEGATRON-S-FLOATING-TREM-GUIDE.aspx Но понеже си с флойд , при интонирането на всяка струна - трябва да видиш къде е малкото винтче което стопира седлото - то има две дупки кудето може да се завие. И друго нещо - флойда трябва винаги да го държиш в позиция да е хоризонтален на тялото на китарата . Малко голяма играчка е докато свикнеш да го правиш . Цитирай
Георги Тотев Отговорено Ноември 14, 2013 Отговорено Ноември 14, 2013 Струните сменял ли си? 1 Цитирай
jorog Отговорено Ноември 14, 2013 Отговорено Ноември 14, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=6BqaDTZayJ0 Цитирай
panhead Отговорено Ноември 14, 2013 Отговорено Ноември 14, 2013 Мдаа, nikfishman е дал перфектното пояснение! Поздрави! 1 Цитирай
Jikata5561 Отговорено Ноември 14, 2013 Автор Отговорено Ноември 14, 2013 Ето как изглежда флойда. Както споменах, проблема е при 1-ва, 2-ра и 3-та струна, като при 1-ва и 2-ра е доста по-разстроен тона при 12-то прагче и нагоре от 3-та струна. Преместил съм "седлото" на 1-ва струна максимално напред, но промяна няма. Искам да спомена, че преди 2 седмици скъсах 1-ва струна от комплект 9-тки и я замених със старата си 1-ва струна, която е 11-ка май, но това не мисля, че е фактор, понеже проблема го имаше и преди да я скъсам. Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 15, 2013 Отговорено Ноември 15, 2013 Нови струни задължително!!! Иначе няма да можеш да я интонираш! Струната се разтяга с времето неравномерно и започва да фалшивее. 1 Цитирай
nikfishman Отговорено Ноември 15, 2013 Отговорено Ноември 15, 2013 Да съвета да смениш струните с нови е уместен , може да си попаднал на кофти струни. Но ако нямаш опит със смяната на струни на китара с флойд , сменяй ги една по една , настройваш струната на отворен нът и после провери интонацията на 12 праг. Ако са необходими корекции по седлото - отпусни дадената струна - да е свободна , намести седлото в желаната посока , натягаш пак струната до желаният тон и пак проверяваш интонацията. Но пак казвам - всияко това при оключен нът . От снимката на флойда кощто си качил оставам с впечатление , че първа струна на 12 прагче ти дава по-нисък тон от " е " отворена , макар , че си мръднас седлодо докрай напред - така ли е ?? Цитирай
Slide Отговорено Ноември 15, 2013 Отговорено Ноември 15, 2013 Ето принципа, при Флойдовете. (Директно от линка на Никифишман). Цитирай
shtur4o Отговорено Ноември 15, 2013 Отговорено Ноември 15, 2013 Ето принципа, при Флойдовете..... И не само при тях В пълна сила е за интонирането на китара с всякакъв тип долен мост ( bridge ) 1 Цитирай
sbondokov Отговорено Ноември 16, 2013 Отговорено Ноември 16, 2013 ^ Да, това е принципът, но скромният ми опит показва, че наистина идва момент, в който колкото и да местиш, тонът спира да се променя. Не знам на какво се дължи това, може би на евтина китара... Цитирай
Recommended Posts