Jump to content
Българският форум за музиканти

Разхлабени/Хлабави ключове.


Sonny

Recommended Posts

Здравейте! Та днес свалих струните от Джаксъна ми с обратен Headstock  с целта да направя цялостно почистване на китарата, но забелязах, че 3 от ключовете (Jackson Die-Cast tuners 1,2 и 5) са "леко" разхлабени и "тракът". Преди не ми се е случвало и за това се разрових из чичо Google и доколкото разбрах трябва леко да затегна гайката която държи шайбата без да спукам лака. Е затегнах я доколкото мога (Щот' ми е малко шубе да не разваля финиш-а) обаче все още са разхалебени и "тракат" което ме навежда на мисълта, че може самата механика да е развалена.  Да продължа ли да затягам гайката ? Или просто да сложа новите струни (EXL 125 Super Light) понеже когато е със струни всичко е ток и жица и нищо не мърда, но ме е страх да не направя някаква поразия по главата. 

 

Ето и снимка:

09ba20a83339cc66.JPG

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да затягаш гайката луфтът на самата ос няма да изчезне, просто са скапани ключовете ;) То и при доста по-читави ключове го има де.

Не е особен проблем, когато са поставени струни, просто гледай като настройваш последното движение да е "повдигане" на тона. Т.е. като видиш, че е по-висок не да върнеш, колкото е нужно, за да влезе в зеленото, а да свалиш примерно половин тон и оттам вече с навиване да го нацелиш.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета, но винаги когато настройвам китарата последното движение на ключа е затягане. Ще сложа струните и ако има някакъв проблем направо ще поръчам нов комплект ключове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.