ludmata Отговорено Септември 19, 2006 Share Отговорено Септември 19, 2006 Аз си взех стаг от Малкият Цум. Китарата не е велика, но определено ми пасва на нуждите. Има хубав, силен и ярък тон, удобна е, грифа е без изкривявания и определено си заслужаваше 170 лева.... Вярна е и няма бръмове по прагчетата. Според мене това си е идеално за първа китара или за учебна такава. Все пак спестявам за басче Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AFTER-THE-RAIN Отговорено Септември 19, 2006 Share Отговорено Септември 19, 2006 (Редактирано) off е тва не мога да го разбера ...Стаг пък понеже не са марка повярвайте има и по еФтини китари които също имат добри звукови качества(не само) и не отстъпват на някои "имиджови" марки... поздрави едит: ГОРД собственик съм на стаг 2 години вече свиря на нея няма НИКАКВИ забележки!!!! Редактирано Септември 19, 2006 от AFTER-THE-RAIN Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 19, 2006 Share Отговорено Септември 19, 2006 Не съм чувал да има акустичен уошбърн за 300 кинта. Рафо, има. Аз наскоро ходих до един магазин и видях Уошбърн (лицензен) за 270 лв. - неозвучен. Като го пипнах, ме смая качеството на дървенията и изработката. Веднага го купих без да се замисля, просто ме впечатли адски! Мек е като ел китара, страшно удобен. А и цената супер ... Мога да пусна снимчица ако някой иска ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 Пускай! Кажи и от къде си го взел, ако е от БГ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 ^От "Динакорд" Варна. Мисля, че така се казваше магазина - до "Годзила" Като щракна снимка - пускам :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 ^ Тук в София ги внасят Фактор но като съм ходил там нямаше толкова евтин акустичен модел. Иначе и аз си търся Ама искам да е Cutaway. И с електроника. За сега съм хвърлил око на един Фендер но той е към 500 кинта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 ^От "Динакорд" Варна. Мисля, че така се казваше магазина - до "Годзила" Като щракна снимка - пускам :hello: Магазина във Варна до "Годзила" е точно на "Фактор". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tannen Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 ...и се казва не Динакорд, ами Джей Би Ел. Динакорд е зад ВИНСа и е представителният на Ямаха. Musicman, пробвай Уошбърн за 400 лв, не се сещам модела, ама е с пиезо и повечко еквалайзери и с кътаут. Във Фактор го има Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 ^ За класическа китара ли говорим? Защото уестърните съм ги гледал и с амного яки. Но не са класически. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 (Редактирано) Maлко късно се включвам в темата, но да кажа 2 приказки. Ако приемем, че всички изброени китари са сравнително верни, гледайте като купувате по възможност предната дъска(тази с дупката) да е направена от смърч(spruce)(демек от борче). Смърча има голямо отдаване на звукова енергия, и китарите със смърчова предна дъска са значително по-силно и приятно звучащи о тмного от китарите, с предна дъска от друго дърво. Друго нещо - повечето от евтините китарки звучат приятно, но малко плоско, нямат необходимата дълбочина на звука, и не са така звънки. Затова пробвайте много китари преди да купите, и вземете китарата, която наистина ви хресва. Известна представа за резонанса на кутията можете да добиете и като чукнете леко с пръст по китарата, някъде около бриджа, и се заслушате в отзвучаването. Редактирано Септември 20, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 аз пък съм чувал че иглолистните дървесини не се славят с кой знае колко добри акустични качества Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 Конкретно за акустичните китари, смърчът е често използван и с доказани качества. Но само за топ - горна дъска. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gibson Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 Аз пък си зех една акустична Hohner за 160 лв, още съм нууб ,ама добре си звучи китарката, личи си че е пипната като са я правили, и е идиална за начинаещи, демек за такива кат мен :wall: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tannen Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 ^ За класическа китара ли говорим? Защото уестърните съм ги гледал и с амного яки. Но не са класически. За уестърн говоря. Уошбърн класическа не съм пробвал. Ти каква търсиш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Септември 20, 2006 Share Отговорено Септември 20, 2006 мен лично не ме бърка толкова типа акустична китара, стига звука и да е готин и да е удобна малки вариации в дизайна не са болка за умиране Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts