tribus89 Публикувано Октомври 21, 2013 Публикувано Октомври 21, 2013 Здравейте! Пускам едно кавърче на Металика. Дано ви допадне поне малко, а и ще се радвам на всякаква критика. Свиря на китара от около половин година и това е първата песен коята съм записвал изобщо. Не съм ходил на уроци и си се уча сам от интернет. Солото не съм го записал просто защото не го зная перфектно, камо ли да го свиря в ритъм. Има на места малко разминаване но вие ще си го чуете Далеч съм от идеята че е поерфектно, но аз лично се забавлявах доста докато го записвам и не мисля да спирам само с този кавър. Използвал съм Stagg и Line 6 Spirder IV 15 Поздрави! https://soundcloud.com/emil-georgiev-7/sad-but-true-cover-solo Цитирай
Mairomaster Отговорено Октомври 21, 2013 Отговорено Октомври 21, 2013 Доста клатиш ритъма, разминава се доста. Не е за пред хора в този вид, трудно се слуша. Иначе е добре, че се кефиш. Наблягай на упражненията с метроном. 3 Цитирай
Judas Priest Отговорено Октомври 21, 2013 Отговорено Октомври 21, 2013 По какъв начин звука от китарата достигна до компютъра ,тоест с какво направи записа? Имам чувството ,че има постоянно изоставане ,макар и малко през повечето време ,а това обикновено е частта от секундата ,в който сигнала минава през звуковата карта (само по-скъпичките записват без изоставане или поне не голямо.) Поздрави! Цитирай
tribus89 Отговорено Октомври 22, 2013 Автор Отговорено Октомври 22, 2013 Чрез нормален аудио кабел. От едната страна е в кубето (Record/Headphones), от другата е в Mic на саунд картата ми. Записвам а Audacity. Мислиш ли наистина че това се отразава чувствително на сигнала и затова се получава закъснение. Картата ми не е нещо специално .. доколкото си спомням я взех за 40 лева Цитирай
Judas Priest Отговорено Октомври 22, 2013 Отговорено Октомври 22, 2013 Еми ,за тия пари 90 на 100 ще има някакво изоставане. Както каза колегата чува се ,че на места играеш от ритъма ,но идеята ми е ,че ако се синхронизира трака ,тоест след записа ако се направи тайминга ще звучи доста по-добре. Моята звукова карта беше 20-30лв ,но изоставането беше почти цяла сек. тоест за тези и близки пари това качество се получава. Просто ти давам тема за размисъл ,не го разбирай като критика Цитирай
yordaniy Отговорено Октомври 22, 2013 Отговорено Октомври 22, 2013 Казано по малко по-друг начин: @tribus89, изслушай сам кавъра си и сам си отговори на въпроса: "Харесва ли ми?" - Ако ДА, виж какво ти е написал Mariomaster - Ако НЕ, виж какво ти е написал Mariomaster Изоставането, закъснението или както още му викат по научно му латентност/латенция, по принцип би трябвало да е константно при конкретни настройки на драйверите, а не да варира толкова динамично. В кавъра има и по-навременни, и по-ненавременни тонове, т.е. латенцията не ти е (основният) проблем в случая. Яко бичене и практика му е майката! Успех! 1 Цитирай
Judas Priest Отговорено Октомври 22, 2013 Отговорено Октомври 22, 2013 Явно не ме разбирате колеги. Не съм казал ,че не му убягва ритъма ,напротив ,но няма смисъл да повтарям другия колега. Просто добавих ,че и тайминга на самата латенция (както се изрази) също присъства като проблем. НЕ обръщайте внимание отново какво пиша ,така е възпитано. Цитирай
yordaniy Отговорено Октомври 22, 2013 Отговорено Октомври 22, 2013 <offtopic> Според мен е излишно човекът да си пълни главата с истории за латенция, ако тепърва ще учи пръстите си да не бягат/изостават от времето... Лично мнение. :-) </край-на-offtopic-a> Цитирай
Judas Priest Отговорено Октомври 22, 2013 Отговорено Октомври 22, 2013 (Редактирано) По принцип съм съгласен,но в тоя случай не ,защото той не се е записал с телефон ,тоест нещо съвсем лесно. Човека прави запис чрез програма и компютър ,което съвсем сериозно ,ако се прави като хората не е лесна работа. Не е за пренебрегване проблем в свиренето ,но в записа също ,мое мнение. Поздрави на всички ! Редактирано Октомври 22, 2013 от Judas Priest Цитирай
Recommended Posts