Jump to content
Българският форум за музиканти

Алтернатива на Stratokaster?


exxct

Recommended Posts

Само искам да добавя, че като за цената си , тези Ямахи са едни от най добре звучащите китари на пазара, в посока страт (разбира се по мое мнение, което е въпрос на вкус и лични предпочитания, които не трябва никого да ангажират)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз с две ръце бих препоръчал ямахата. Имай предвид обаче, че усещането на грифа е доста по-различно от това на фендерския страт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно на този въпрос търся отговор в момента - дебелината на грифа при ямахата. Свикнал съм с по дебели грифове. Не е проблем дори този на първата ми китара - акустична Кремона, с гриф по-дебел от сапа на мотиката, с която баба ми копаеше доматите едно време. Но ако Ямахата има гриф като Ибанец, няма да е добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, Ямаха пацифика няма тънък гриф, сходен е с фендерски, но с по друга форма (и разбира се, леко по недодялан, характерно за инструменти от този ценови клас)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да я пробваш. На мен ямахите са ми едни от най-удобните грифове, на които съм свирил, но всичко си е до лично предпочитание :) Затова и казвам - трябва да я хванеш да забиеш 2-3 неща, да видиш как ще ти легне в ръката - то е като жена - само по снимка не става :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майк Стърн май има договор за ендорсър на Пацифика. Естествено неговите Пацифики не са конфекция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... извин, ама след тая цялата дискусия я си купи един хубав Фенд Страт втора употреба - появяват се в базара - дори не е задълж да е амер, има мекс серии, който са поне толкова добри, колкото нисък клас амер. Въпроса е да ти пасне конкр. китара. За звука - те и Страт адаптерите са доста различни, със съвсем различно звучене - дори само Фендърски има сума най-различни - то са винтидж алнико, то са Тексас Спешъл, то са Тех Мех, то са ....и т.н......... да не изброявам, излишно е  ....да не говорим за другите марки, които са още повече видове и разл звук.  

Що се касае до брума - едни сингъл адапт са по-бръм, други са по-малко - в крайна сметка  има и Фенд. нойзлес, въпреки, че аз не ги обожавам. Пък и като свирят по два, съвр сингли обикновено се компенсират, заради обърнатите на повечето полюси на мидъла.

В крайна сметка има и нойз гейтове и др. от тоя вид(и тях не ги обожавам, ама ги има на пазара, ако е зор).

Ако ти е зор да има и хъмбък, купи си някой Фенд суперстрат, с хъм на бриджа - има и такива. Варианти много, дори само от Фендер.

Те и грифовете на Фендер Страт са различни - u-образен, v-образен и с-образен - съответно с различни радиуси, различни профили, различен материал на фингърборда - все ще ти пасне някой.

Като ще е гарга, да е рошава ...

Не казвам, че другите посочени по-горе китари са лоши ... напротив ... и ямаха и крамер и т.н. .. за Блейд във Фактор вече казах, че е чудесна китара, а тая опция vsc  е много готина. 

Не знам как ще прозвучи (дано не е некоректно), но знам на едно място мн готин мекс страт - запазен много, кафеникав бърст, типичен класически 60's страт със сингли - в който по едно време се бях огледал силно, ама се удържах (едвам!) - струваше точно 700 лева, може би може и още да спазариш. Ако ти е интересно, пиши на лични, ще ти кажа къде съм го гледал. 

Редактирано от viksps
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се предварително за офтопика, но ме гложди огромна дилема и няма към кого да се обърна. Набързо свиря от скоро, напредвам искам да си сменя китарата. Ориентирал съм се към Епифон Лес Пол Стандарт, кубето ми е Роланд 20XL. Свиря хард рок, хеви метъл, като Металика като, че ли е най-твърдото което ми допада. Въпроса ми е ще остана ли разочарован от звука ако си поръчам тази китара за тези стилове (нямам възможност да я изпробвам). С други думи това ЛП става ли за тези стилове. Благодаря предварително и се извинявам още веднъж за спама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В твоя случай става,стига да ти е удобна и звука да ти хареса,за тази цел вземи някой който разбира да я огледа и провери преди да я купиш !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора колега. Спрял съм се на ЛП понеже е класика, но на мен това ми е проблема, както много точно каза, че трябва да отида с някой който разбира за да я оцени. Доста съм бос но ентусиазъм не липсва. Замислям се и за SG модел, но просто незнам каква е разликата между двата типа китари. Не говоря за марки, а за качества и специфика на самия инструмент. Свиря и Black Sabbath и като гледам Тони е с SG. Да това е смешно да преценявам по Youtube примерно каква китара да си купя, но поради ограничените ми познания и това е някаква преценка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та така. Пробвах Ямахата:

 

http://www.thomann.de/gb/yamaha_pacifica_212v_qm_tbs.htm

 

Изработката е доста добра в сравнение с други марки от същия ценови клас, които имаше в магазина.

Като цяло китарата ми пасна добре в ръцете.

Грифа ми допадна, дори много. (мааалко недодялан естествено, като за цената, както бе казано по-горе).

Като звук - включена, според мен - добре. Но не съм я сравнявал с други, защото останалите от този клас просто не ми пасваха.

Като звук - изключена, което мисля че е важно - по-добър от доста други, дори и по-скъпи.

 

Бих я отнесъл тази ямаха от магазина, но беше единствената бройка и не беше в добро състояние. Просто я бяха скапали от пробване.

За сега се спирам на нея и ще търся други алтернативи за купуване.

 

Благодаря на всички за добрите съвети!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.