Jump to content
Българският форум за музиканти

Поръчка на китара


sturm

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Реших да се сдобия с нова китара, като идеята ми беше да я поръчам от thomann, но на следващия ден китарата се изчерпа... Попитах ги кога ще имат нови бройки, но ми казаха, че няма да е скоро и започнах да търся алтернативни начини, за да се сдобия по-скоро с нея.

 

Най-доброто решение ми се стори друг немски сайт - musicstore.de. Видях, че и хора от форума са поръчвали от него и оплаквания като цяло - няма. Но коментарите във форума са от 2008 година. 

 

И така... свързах се със съппорта на сайта и те ми отговориха на въпросите, даже ми изготвиха оферта, която имаше намаление на цената. 

 

НО... съппортът им е ужасно бавен. Водя разговори 5ти ден и имам чувството, че разговарям с идиоти. Пиша им едно - те друго ми отговарят. Служителката ми даде код, който да го въведа при поръчката и с него да получа намаление, но когато се опитам да поръчам с него ми изписва, че е невалиден. Отново изпратих email и след 2 дни ми отговориха. Казаха ми да дам номера на картата си и датата на изтичане. Аз не го направих и им казах за 3ти път, че искам да платя чрез PayPal (сайта го поддържа).

 

Сега просто не знам какво да правя. Въпросът ми към вас е - някой имал ли е наскоро поръчки от musicstore.de и имате ли такива проблеми? Съппортът винаги ли е бил толкова бавен? Виждам, че през 2008 са имали и български служител във фирмата, но явно сега я няма?

 

Благодаря за отговорите предварително! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Az съм взимал гибсън от мюзикстор с карта виза електрон,нямаше никави  проблеми,но доставката е 30 евро отгоре,идва за седмица,откакто наш магазин известен като динакорд започна да доставя  артикули от томан,без да плащаш куриера повечето май от там пазаруват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата пролет си поръчвах от там усилвател. Имах същите терзания и четох същите теми като теб /т.е. за българската служителка и .т.н.  Поръчката дойде за седмица, имаше и тракинг номер.

 

Но съпорта наистина са адски бавни и кръгли идиоти. Аз го поръчах и платих веднага /с ПейПал има някакви допълнителни разходи, имай предвид/, на следващия ден статуса на продукта мина на изчерпан и почнах да им пиша какво се случва. Няколко дни никакъв отговор, за което време им писах и втори път с по-остър тон. След известно време получих мейл, че ми е изпратена  поръчката и те едва след няколко дни ми отговориха.

 

Но с доставката проблеми нямаше никакви, поръчвай смело ако не те притесняват парите за шипинг ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те и в Томан не са "rocket scientists". Аз като поръчвах от там им писах мейл, да проверят дали сертификата е вътре, понеже беше сигнчър модел. Звъня им след 1 седмица без отговор: "Колегите проверяват понеже сте имали запитване и все още не сме я изпратили" :> http://www.musicworld.bg/bg/home - В Yamaha Center-a във София са готини, вече не мога да им хвана спатиите обаче те ли са Динакорд или не. Работят с Томан, кубето ми е от там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментарите!

 

До колкото виждам доставката вече е 20 евро, явно са я намалили. Мацката от съппорта отново ми писа. Тя си знае нейната - иска банков трансфер или кредитна карта. Отново и отговорих, че искам PayPal... ама... утре ще ми отговори сигурно. 

 

Измъчват ме с това чакане, но май нямам избор...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По някаква причина германците мразят ПейПал. Влез в тяхното еБей и ще намериш само няколко мераклии за такова плащане.

А това че за международен банков трансфер се киха 20-тина евро тях изобщо не им дреме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Усетих го... Но заобиколих съппорта и купих закупих китарата през сайта им с PayPal. Дано всичко дойде наред сега. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Epiphone-Prophecy-LP-Custom-Plus-EX-MS-Midnight-Sapphire/art-GIT0023207-000

 

Това взех, готиното е, че към нея има безплатен кейс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някакъв металургичен стан за валцуване на горещо желязо. Познах по номерцата 85, 81...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

убава китарка си избрал с 24 прага. с този топ, който са сложили изглежда добре и също требе да и да звучи добре. Ако попадне подобен инструмент в ръцете ми първата ми работа ще да е да премахна тези активни адаптери и ще сложа подходящи пасивни и съм сигурен, че ще изкърти асфффлато

 

като пристигне направи звуково ревю ако имаш възможност

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте :) Още чакам китарата, предполагам, че към края на седмицата ще я имам.

 

@Acei

 

Наистина се надявам китарата да отговори на очакванията ми :) 

 

Иначе за адаптерите - като цяло насочих се към този модел заради самите адаптери. Фен съм на EMG и като цяло 81 - 85. Вярно, звукът е по-компресиран, но пък ми харесва как звучат (предполагам, че е от факта, че любимите ми китаристи свирят с тези адаптери).

А за звуково ревю - обещавам, че това ще е първото нещо, което ще направя след като я настроя. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.