Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, колеги! Реших да се сдобия с нова китара, като идеята ми беше да я поръчам от thomann, но на следващия ден китарата се изчерпа... Попитах ги кога ще имат нови бройки, но ми казаха, че няма да е скоро и започнах да търся алтернативни начини, за да се сдобия по-скоро с нея.

Най-доброто решение ми се стори друг немски сайт - musicstore.de. Видях, че и хора от форума са поръчвали от него и оплаквания като цяло - няма. Но коментарите във форума са от 2008 година. 

И така... свързах се със съппорта на сайта и те ми отговориха на въпросите, даже ми изготвиха оферта, която имаше намаление на цената. 

НО... съппортът им е ужасно бавен. Водя разговори 5ти ден и имам чувството, че разговарям с идиоти. Пиша им едно - те друго ми отговарят. Служителката ми даде код, който да го въведа при поръчката и с него да получа намаление, но когато се опитам да поръчам с него ми изписва, че е невалиден. Отново изпратих email и след 2 дни ми отговориха. Казаха ми да дам номера на картата си и датата на изтичане. Аз не го направих и им казах за 3ти път, че искам да платя чрез PayPal (сайта го поддържа).

Сега просто не знам какво да правя. Въпросът ми към вас е - някой имал ли е наскоро поръчки от musicstore.de и имате ли такива проблеми? Съппортът винаги ли е бил толкова бавен? Виждам, че през 2008 са имали и български служител във фирмата, но явно сега я няма?

Благодаря за отговорите предварително! 

Отговорено

Az съм взимал гибсън от мюзикстор с карта виза електрон,нямаше никави  проблеми,но доставката е 30 евро отгоре,идва за седмица,откакто наш магазин известен като динакорд започна да доставя  артикули от томан,без да плащаш куриера повечето май от там пазаруват.

Отговорено

Миналата пролет си поръчвах от там усилвател. Имах същите терзания и четох същите теми като теб /т.е. за българската служителка и .т.н.  Поръчката дойде за седмица, имаше и тракинг номер.

Но съпорта наистина са адски бавни и кръгли идиоти. Аз го поръчах и платих веднага /с ПейПал има някакви допълнителни разходи, имай предвид/, на следващия ден статуса на продукта мина на изчерпан и почнах да им пиша какво се случва. Няколко дни никакъв отговор, за което време им писах и втори път с по-остър тон. След известно време получих мейл, че ми е изпратена  поръчката и те едва след няколко дни ми отговориха.

Но с доставката проблеми нямаше никакви, поръчвай смело ако не те притесняват парите за шипинг ;)

Отговорено

Те и в Томан не са "rocket scientists". Аз като поръчвах от там им писах мейл, да проверят дали сертификата е вътре, понеже беше сигнчър модел. Звъня им след 1 седмица без отговор: "Колегите проверяват понеже сте имали запитване и все още не сме я изпратили" :> http://www.musicworld.bg/bg/home - В Yamaha Center-a във София са готини, вече не мога да им хвана спатиите обаче те ли са Динакорд или не. Работят с Томан, кубето ми е от там.

Отговорено

Благодаря за коментарите!

До колкото виждам доставката вече е 20 евро, явно са я намалили. Мацката от съппорта отново ми писа. Тя си знае нейната - иска банков трансфер или кредитна карта. Отново и отговорих, че искам PayPal... ама... утре ще ми отговори сигурно. 

Измъчват ме с това чакане, но май нямам избор...

Отговорено

По някаква причина германците мразят ПейПал. Влез в тяхното еБей и ще намериш само няколко мераклии за такова плащане.

А това че за международен банков трансфер се киха 20-тина евро тях изобщо не им дреме.

Отговорено

Усетих го... Но заобиколих съппорта и купих закупих китарата през сайта им с PayPal. Дано всичко дойде наред сега. Поздрави!

Отговорено

убава китарка си избрал с 24 прага. с този топ, който са сложили изглежда добре и също требе да и да звучи добре. Ако попадне подобен инструмент в ръцете ми първата ми работа ще да е да премахна тези активни адаптери и ще сложа подходящи пасивни и съм сигурен, че ще изкърти асфффлато

като пристигне направи звуково ревю ако имаш възможност

Отговорено

Здравейте :) Още чакам китарата, предполагам, че към края на седмицата ще я имам.

@Acei

Наистина се надявам китарата да отговори на очакванията ми :) 

Иначе за адаптерите - като цяло насочих се към този модел заради самите адаптери. Фен съм на EMG и като цяло 81 - 85. Вярно, звукът е по-компресиран, но пък ми харесва как звучат (предполагам, че е от факта, че любимите ми китаристи свирят с тези адаптери).

А за звуково ревю - обещавам, че това ще е първото нещо, което ще направя след като я настроя.