H.R. Отговорено Август 23, 2013 Автор Отговорено Август 23, 2013 Тук вече познанията ми са доста ограничени ! Свеждат се до това, че VST работят само с подаден MIDI сигнал от MIDI файл написан на MIDI редактор (например Guitar pro) ; изсвирен директно от MIDI keyboard, или може би от устройство, като SONUUS i2M (превръщащо аналоговия сигнал от китарата в MIDI в реално време). В този ред на разсъждения се чудя как ще комуникира сигнала на китарата с VST-то директно без MIDI преобразувател. (Сигурно не знам, че и Guitar RIG също си е VST) С удоволствие бих пробвал и други неща Baby Thomas ако ми ги изпратиш, но се притеснявам , че не съм докрай в час. Какво е зареждане на импулси ? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 23, 2013 Отговорено Август 23, 2013 VST-тата са плъгини. Има и за МИДИ сигнали, има и за аудио. Импулсът (impulse respons) е записан по специален начин "характер" на усилвателя. Спийкър сим-а е просто едно EQ, което имитира честотната характаристика на определн китарен говорител. Импулсът съдържа в себе си инфо за крайното стъпало, типа лампи, кабинета, микрофона с позицията му! Затова и звучи много по-реалистично от спийкър сим-а. Представлява малък .wav файл и се зарежда в подходящ за това плъгин - ривърб такъв или специализиран само за импулси. За да направиш цял риг можеш да ползваш следния чейн: Китара; Преамп (лампов или не); Аудио интерфейс вход; VST Host/DAW с: Ривърб/импулс плъгин; Импулс; Аудио интерфейс изход; Hi-Fi или РА система. Вместо реален преамп можеш да ползваш симулация на такъв под формата на плъгин. Тогава чейна става: Китара; Аудио интерфейс вход Hi-Z (или пак в нормалния вход, но с DI Box); VST Host/DAW с: Преамп симулация; Ривърб/импулс плъгин; Импулс; Аудио интерфейс изход; Hi-Fi или РА система. Най-просто е това. Можеш да ползваш и по-сложни комбинации, сплит на сигнала, стерео режими с различни преампи, комбинации от 2-3 импулса и т.н. и т.н. 1 Цитирай
H.R. Отговорено Август 23, 2013 Автор Отговорено Август 23, 2013 Отново много благодаря Baby Thomas -за положения труд , да ми обясниш толкова подробно и подредено ! . Мисля , че мe светна на 100 %. Замислям се съвсем малко над понятието "ривърб/импулс плъгин" - той ривърба като ефект може да се яви на различно място в "импулса": между преамп и крайно стъпало (FX-Loop) ; или след крайно стъпало непосредствено преди спийкър симулатора; (а някои като мен са го слагали и преди преампа - дори да е грешно), но дали трябва да е ривърб/импулс или импулс/ривърб - това е просто термин. Чейна ми преди седмица : Китара Дигитално камионче Digitech (вместо DI-BOX, Hi-Z вход) Компютър Relatec вход Плъгин Relatec out Hi-fi Creative / китарно комбо Настоящ Китара Таскам МКII In Плъгин (Guitar RIG, Cubase LE5 плъгин или друг) Taskam MKII out китарно комбо халба бира или друго подобно и още няколко да почерпя ! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 23, 2013 Отговорено Август 23, 2013 Може би аз не се изразих достатъчно точно. Писах ривърб/импулс плъгин в смисъл едното или другото. Има ривърб плъгини, които поддържат импулси, например Logic Space Designer, Cubase REVerence (май той беше), SIR2. Има други, които са специализирани за импулси, например LePou LeCab2. И двете вършат работа, зависи какво имаш под ръка или те кафи като възможности/интерфейс. Импулс преди преампа е меко казано странно. А наличието на спийкър сим съвместно с него - два пъти по-странно... Цитирай
emosms Отговорено Август 23, 2013 Отговорено Август 23, 2013 (Редактирано) Абе тези импулси и lecab2, не знам, нещо не ми харесват. Въпрос на вкус Не съм пробвал всички възможни импулси из нета, но засега matched cabinet и control room на гитар риг 4 ми харесват най-много, без импулси. А gr5 кабинетите ми звучат много остро и грубо, не ми аресват . Редактирано Август 23, 2013 от emosms Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 24, 2013 Отговорено Август 24, 2013 RedWirez пробвай, те са едни от най-коравите. Но има значение и кое къде и защо го слагаш, не е само ей тей ръчкай и айде. Цитирай
Recommended Posts