aarab Публикувано Юли 17, 2013 Share Публикувано Юли 17, 2013 Здравейте , дръпнах няколко албума в WAV. и си слушам и гледам, че клипват....някой с малко, някой с много.... гледам RMS стига до -6 (Jeremih) и -8 на Гънс.... нормално ли е? Или някой е правил нещо допълнително след това.......? Нали стандартните нива са -10..? Или аз живея в 1998г.? Мерси за отговорите предварително... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 17, 2013 Share Отговорено Юли 17, 2013 Понякога в нета се появяват някакви нескопосани "Radio Edit" версии, в които някой сополанко просто вдига нивото докато почне да се чува "силно" през колоните, а понятието "клипване" е вън от менталните му способности Може да си попаднал на такава. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 17, 2013 Share Отговорено Юли 17, 2013 Често риповете са куци, някой път са дори подсъдно лоши! Подобни гнусни версии (и то не една) имаше на Metallica - St. Anger албума например, а резултатът беше извън всякакви хуманни граници. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Юли 17, 2013 Автор Share Отговорено Юли 17, 2013 OMG, ясно....и аз седя втрещен в метъра и викам: б*х мааму...ко стаа тука......? А откъде мога да намеря нормални wav. тракове? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Юли 17, 2013 Share Отговорено Юли 17, 2013 Най-любимият ми вариант е когато MP3ка я обърнат на WAV и я качат. Яко кеф (особено ако входа е куц рип). Чисто информативно - с какво мериш. И друго - не мисля , че има стандарт в тая работа. Може да е -5 , -10 , -30 , и пак да си звучи както трябва (за -5 може би малко трудно , но все пак) . 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 17, 2013 Share Отговорено Юли 17, 2013 Всъщност повечето lossless файлове в мрежата, които съм преглеждал са си точно обърнати MP3-ки Опитвам се да го обясня на мои познати, които като видят FLAC разширение, мислят, че са хванали на Господ шлифера, но не вдяват 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 17, 2013 Share Отговорено Юли 17, 2013 Такива са и част от многоканалните DTS-AudioCD имиджи, които в най-добрия случай (тия фалшивите, де) са правени с едни скъпи машини за "съраундиране" на звука от стерео източник (разбирай СД, а защо не и МР3 ). При тях обаче лесно може да се провери дали конкретния албум изобщо е издаван в такъв формат. Досадно е, но поне има начин да се провери. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Юли 17, 2013 Автор Share Отговорено Юли 17, 2013 Теглих нещата от Замунда, иначе меря с Reaper, Izotope Ozone, T-racks Meter....всичко показва едно и също..... На -30 мисля, че е зле....но друга тема е това.... Значи в нета няма wav. дето да са читави (разбирайте - истински)? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Юли 17, 2013 Share Отговорено Юли 17, 2013 Не стига, че пиратсвате, а се и оплаквате на всичко отгоре! Като искаш повече, купуваш си оригиналното издание. Иначе, има си начини да се определи съвсем еднозначно дали е минавано през компресия. Има си и начини да се определи дали е идентично с оригинала, от който е свалено, но тъй като автора е указал, като един от инструментите си "computer"... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martist Отговорено Юли 17, 2013 Share Отговорено Юли 17, 2013 Лично мое мнение е, че -10 РМС е в историята вече...Новите "Рилиизи", които мога да взимам от един приятел на ЦД, звучат толкова прекомпресирано, че като ги меря са около -6 -5дб в Озона... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Юли 18, 2013 Автор Share Отговорено Юли 18, 2013 Не стига, че пиратсвате, а се и оплаквате на всичко отгоре! Като искаш повече, купуваш си оригиналното издание. Иначе, има си начини да се определи съвсем еднозначно дали е минавано през компресия. Има си и начини да се определи дали е идентично с оригинала, от който е свалено, но тъй като автора е указал, като един от инструментите си "computer"... Прозвуча, като заяждане, но както и да е...... Като има начини, и ако искаш да помогнеш на темата - сподели ги. Не разбрах какво те учуди от думата "computer"??? Написана е правилно и точно съм наясно защо е написано.... Моля те, обясни ми, че нещо съм доста несхватлив.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 18, 2013 Share Отговорено Юли 18, 2013 Гаранция има места в нета, където се споделят само перфектни рипове на оригинални медии. Въпросът е да успееш да намериш някое. Аз имам два оригинални многоканални диска (DTS AudioCD & DVD-Audio). Имам и доста свалени от нетя, но тези конкретно са купени и гарантирано истински. Второто със сигурност има траковете И в стерео вариант. Доста е различно и странно от МР3-ките, с които сме свикнали, особено ако са digital remastered вариант от по-скоро. Тези дискове ги чуваш тихи, рехави, странни... Като го послушаш обаче (може би ухото си има лек период на свикване) започват да звучат по-истински, приятни, с много "въздух" (тоест динамика). Не твърдя, че е непременно по-добре, вкусове всякакви, но определено е доста интересно преживяване. Та тях ако ги измеря ще са на минус много, гаранция. Проблемът при тези гореспоменатите носители е, че трябва да имаш подходящи хардуер/софтуер/кабели. Но гаранция има и "обикновени" аудио СД-та рипнати от наистина оригинални дискове. Търси! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martist Отговорено Юли 18, 2013 Share Отговорено Юли 18, 2013 Хаха...малко ОФФ: Сетих се за един гъзар, който живее в къща като блок...та там като се иде музиката се слуша в специално помещение в хола (който е като два апартамента) и са едни лампи, едни платинено-златни кабели, три метрови колони...и кво мислите... пуска макбука и Итунеса и се кефи яко...Опитах се да му обясня да се вземе един грамофон...поне като има лампи да слуша истински звук...абе изобщо... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 18, 2013 Share Отговорено Юли 18, 2013 ^ Прочетох до "макбука" и си казах - колко мъка има по този свят Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Юли 20, 2013 Share Отговорено Юли 20, 2013 РМС-а няма нищо общо с клипването. Ако мастеринг инженера е преценил, че трябва да го направи да е -2 дб - няма проблеми. В легалните копия ако ще мп3 да са няма да има клипове, защото те са направени от опитни хора на които това е професия. Оттам нататък пиратските копия защо клипвали мисля, че е несъстоятелно да се коментира. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts