hed Публикувано Юли 9, 2013 Публикувано Юли 9, 2013 (Редактирано) https://soundcloud.com/dreadsasho/krivo4 https://soundcloud.com/dreadsasho/skaip2 https://soundcloud.com/dreadsasho/punk4e Моля на първо време за субективни мнения от типа "кефи ме", "ужас е" и т.н., колеги Технологичните детайли ще ги побистрим при интерес по-натам. Леваченето ми откъм свиренье също моля да го игнорирате, всичкото това е само за тест, някакви random рифчета от първия път. Очаквам включвания и благодаря предварително. edit: не знам как се линква от саундклауда пинизчийски директно тук да излиза плеърчето, затова така, олдскул, с линкове, за което се извинявам. Редактирано Юли 9, 2013 от hed Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 9, 2013 Отговорено Юли 9, 2013 ТАКА ЛИ? https://soundcloud.com/dreadsasho/krivo4 Цитирай
Басурендер Отговорено Юли 9, 2013 Отговорено Юли 9, 2013 (Редактирано) Добре е , ама запиши нещо чисто. Върху този трак (при това с много надупен компресор/лимитер) не може да се чуе истинския звук на китарката.Дето се вика ако искаш да си кажат хората мнението за приятелката ти - пусни я гола ...или поне по цци Редактирано Юли 9, 2013 от Басурендер 2 Цитирай
hed Отговорено Юли 9, 2013 Автор Отговорено Юли 9, 2013 Parni_Valjak - да Басурендер - мога да кача само китарките... Ама то и сега почват само чистите китари умишлено и чак после почва уйдурмата, та все тая. А и нали е важно не просто какъв звук си си направил, но и как влиза в микса. Затова им добавих среда. Цитирай
serengeti Отговорено Юли 10, 2013 Отговорено Юли 10, 2013 Яко е станало,ама има доста гейн и като се насложат китарите и почва да жужи много.Пиши и как е станало озвучаването с какъв микрофон,кабинет и т.н. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 10, 2013 Отговорено Юли 10, 2013 В подобни теми често се срещат призиви "Не обръщайте внимание на свиренето, само на звука". А е факт, че звука е силно зависим от свиренето, особено с добра апаратура. 4 Цитирай
hed Отговорено Юли 10, 2013 Автор Отговорено Юли 10, 2013 Под призива "не обръщайте внимание на звука" имах предвид че клатя и бъркам на места, иначе в контекста на звукоизвличане си ги удрям както бих ги ударил и на уембли Всъщност цялото нещо тръгна от идеята за това доколко важна е техниката за постигането на добър (тежък) звук (ако допуснем че има универсално определение за добър звук, каквото разбира се не може да има). В момента като цяло в тежките стилове цари едно интернационално преклонение към лампата, т.е. ако трябва да обобщя това "разбиране" - ако не си през маркова лампова глава и активни адаптери - не ставаш. В спор по темата, записах за тест домашното ми кубе в студийни условия, с цел да се опитам да извадя големия звук от малкото кубе и като резултат, без да се заигравам особено разбира се (аз съм леко мързел за тия неща) получих ето това: https://soundcloud.com/dreadsasho/randall1 Това е с китарка Ibanez ART100 с оригиналните пасивни адаптерчета -> Randall V2XM -> AKG Perception400 -> Digidesign 003 -> Pro Tools. Като изключим микрофона и протулсщината, цялата "верига" китара -> амп си е пасивно-транзисторна евтинийка. След малко EQ донагласяне, като цяло се получи приемлив звук според мен, с достатъчно обем, който даде достатъчно материал за размисъл. Дотук добре, обаче една вечер когато исках да си запиша малко рифачки да не ги забравя на момента, в изблик на творчество и технологична безпомощност (не притежавам вкъщи никаква звукозаписна техника), изрових едни скайп слушалки от тия най-евтините дето са с микрофон към тях като на пилотите и секретарките, заклещих ги в решетката на кубето (леко off-axis да кажем хаха ) и ги боднах директно в на лаптопа вградената карта и докато си тананикам рифчетата като идиот да не ги забравя, установявам че дори нямам качена програма на която да ги запиша, съответно пуснах уиндоуския саунд рекордер и така ги записах (със същата китарка). Максимално срамна звукозаписна ситуация. На другия ден донесох файловете в студиото, разделих ги на ляво/дясно на два трака и ги пуснах - еми, това е саунда който чувате на първите линкове. Заклевам се, не съм добавял дори EQ . Толкова ми хареса тоя звук, че наредих бас и барабани и понапомпах микса -> това е което чувате в горните линкове. Записите са стари, не съм я открил тая еврика сега, съответно не ми би хрумнало изобщо да занимавам когото и да е с простотиите ми, но вчера прочетох поредните коментари в съседната тема за това как "истината е скъпа... и лампова" (без да се обиждат колегите разбира се) и затова реших да споделя скромните ми впечатления относно моята евтина и транзисторна скайп истина. Защото преслушах доста от семплите в темата, някои от които са записани с фантастични китари, през страхотни ампове, озвучени с чудесни микрофони и т.н., т.е. опитах се да го намеря този хубав и скъп лампов звук и честно казано не го намерих, повечето неща ми звучат като записани с милин камък враца и се чудя в мен ли е проблема или не. Не искам темата да се превръща и в "транз срещу лампи", защото не ми е това идеята, по-скоро да провокирам малко размисли на тема "що е то хубав звук и непременно скъпо ли струва да се постигне" или нещо такова. Цитирай
synchu Отговорено Юли 10, 2013 Отговорено Юли 10, 2013 Т.е. ако спазваме изискването в първото мнение, ще бъда кратък в субективното си мнение, според предложените две опции - "ужас е". 1 Цитирай
hed Отговорено Юли 10, 2013 Автор Отговорено Юли 10, 2013 synchu, съжалявам но вече разкрих смразяващата тайна на записите, т.е. вече не сме на етап "първо време", съответно предложените опции вече са невалидни. "Ужас е" е едно елегантно измъкване, оценявам го но все пак ще те помоля да ме почетеш с повече текст, бил той и в посока "ужас е", благодаря. Освен това VIP listed персоните не могат да използват готовите опции в темите ми Цитирай
synchu Отговорено Юли 12, 2013 Отговорено Юли 12, 2013 С удоволствие - само да ми тръгне soundcloud-a Отсега ще се презастраховам разбира се, че е лично мнение, иначе - всекиму неговото си. Цитирай
Recommended Posts