Parni_Valjak Отговорено Юни 23, 2013 Отговорено Юни 23, 2013 Gain не зависи от, а от Gain зависи. Въпросът , който зададох беше не за момента на преминаване през ограничението, а след това. Има момент, след който формата на сигнала почти не се променя, но има промяна в друг параметър. Това е Състейн-а ! Колкото е по-висок коефициентът на усилване, се увеличава времето на отзвучаване, а силата остава постоянна. Коментирам това, за да се изясни какво разбира един музикант, когато говори с технически термини. И дали не разбира друго, което се вижда от отговорите.
Hillbilly Отговорено Юни 23, 2013 Отговорено Юни 23, 2013 (Редактирано) На половина вярно, ама какво става когато се премине границата на ограничението, когато някой иска още и още GAIN? Мазало обикновено Ама това за свирене с усилватели, тук някакви комп програми се използват ,дето не ги разбирам. Редактирано Юни 23, 2013 от Hillbilly 2
lyu_records Отговорено Юни 23, 2013 Отговорено Юни 23, 2013 Колега @dragon_fire ти си великан. Относно автора на темата: То човек преди да пита трябва да е на ясно с това какво става. 1. Провери си кабелите дали са наред. (това става като пробваш други кабели и дали има разлика спрямо старите) 2. В случая гейна идва от софтуера. (демек опитай се да си го настроиш) 3. В твоя случай няма нищо общо с усилване. (или общо казано колкото и да усилваш, гейн няма да получиш най-много да се разковат летвичките на кубенцето) Извинявам се, че пиша по такъв начин но според мен темата изисква такъв тип коментари. Или в общи линии "каквото повикало такова се обадили" Обърнете внимание на повече свирене без много гейн така човек придобива по-големи качества като музикант.
dragon_fire Отговорено Юни 24, 2013 Отговорено Юни 24, 2013 lyu_records близко си никак не съм малък , накара ме да се замисля че не уточнихме хардуера изправен ли е , моя грешкамежду другото подобно заглъхване на "гейна " на китарата ми се е случвало освен от неизправен кабел и от проблем с превключвателя на адаптерите..... но тъй като подхванахме "гейна" съвсем забравихме за китарата ..... така че освен младежа да пробва жиците и дъската и да пише .... после пак ще умуваме
sbondokov Отговорено Юни 25, 2013 Отговорено Юни 25, 2013 между другото подобно заглъхване на "гейна " на китарата ми се е случвало освен от неизправен кабел и от проблем с превключвателя на адаптерите..... но тъй като подхванахме "гейна" съвсем забравихме за китарата ..... Сега, като казваш, се сетих, че съм имал подобен проблем и се оказа, че потенциометрите на китарата са заминали и работят все едно са на min. Смених ги и всичко се оправи, gain- колкото искаш
Recommended Posts