Parni_Valjak Отговорено Юни 23, 2013 Отговорено Юни 23, 2013 Gain не зависи от, а от Gain зависи. Въпросът , който зададох беше не за момента на преминаване през ограничението, а след това. Има момент, след който формата на сигнала почти не се променя, но има промяна в друг параметър. Това е Състейн-а ! Колкото е по-висок коефициентът на усилване, се увеличава времето на отзвучаване, а силата остава постоянна. Коментирам това, за да се изясни какво разбира един музикант, когато говори с технически термини. И дали не разбира друго, което се вижда от отговорите.
Hillbilly Отговорено Юни 23, 2013 Отговорено Юни 23, 2013 (Редактирано) На 23.06.2013 г. at 11:32, Parni_Valjak написа: На половина вярно, ама какво става когато се премине границата на ограничението, когато някой иска още и още GAIN? Мазало обикновено Ама това за свирене с усилватели, тук някакви комп програми се използват ,дето не ги разбирам. Редактирано Юни 23, 2013 от Hillbilly 2
lyu_records Отговорено Юни 23, 2013 Отговорено Юни 23, 2013 Колега @dragon_fire ти си великан. Относно автора на темата: То човек преди да пита трябва да е на ясно с това какво става. 1. Провери си кабелите дали са наред. (това става като пробваш други кабели и дали има разлика спрямо старите) 2. В случая гейна идва от софтуера. (демек опитай се да си го настроиш) 3. В твоя случай няма нищо общо с усилване. (или общо казано колкото и да усилваш, гейн няма да получиш най-много да се разковат летвичките на кубенцето) Извинявам се, че пиша по такъв начин но според мен темата изисква такъв тип коментари. Или в общи линии "каквото повикало такова се обадили" Обърнете внимание на повече свирене без много гейн така човек придобива по-големи качества като музикант.
dragon_fire Отговорено Юни 24, 2013 Отговорено Юни 24, 2013 lyu_records близко си никак не съм малък , накара ме да се замисля че не уточнихме хардуера изправен ли е , моя грешкамежду другото подобно заглъхване на "гейна " на китарата ми се е случвало освен от неизправен кабел и от проблем с превключвателя на адаптерите..... но тъй като подхванахме "гейна" съвсем забравихме за китарата ..... така че освен младежа да пробва жиците и дъската и да пише .... после пак ще умуваме
sbondokov Отговорено Юни 25, 2013 Отговорено Юни 25, 2013 На 24.06.2013 г. at 7:42, dragon_fire написа: между другото подобно заглъхване на "гейна " на китарата ми се е случвало освен от неизправен кабел и от проблем с превключвателя на адаптерите..... но тъй като подхванахме "гейна" съвсем забравихме за китарата ..... Сега, като казваш, се сетих, че съм имал подобен проблем и се оказа, че потенциометрите на китарата са заминали и работят все едно са на min. Смених ги и всичко се оправи, gain- колкото искаш
Recommended Posts