killer Отговорено Октомври 15, 2013 Отговорено Октомври 15, 2013 (Редактирано) Ще си позволя да не се съглася с теб. Това, че китарата е втора ръка не значи, че ще трябва да сменяш и тремолото. Моделите които съм ти дал за пример са с най-добрите системи, които можеш да получиш от Ибанец (Има и други марки тремоло системи (не при Ибанец), но тук вече няма да говорим за кое е по-добро, защото всички във високия клас вършат прекрасно работата си, а разликата ще е в усещането и вида система (лагери, ножове и т.н)). Опитай се ако можеш, да се абстрахираш от това, че задължително при втора ръка инструмент сменяш и тремоло (дори в доста случаи и магнитите). Най-старата ми китара в момента е Ибанец Юнивърс от 1990 и тремолото е бетон. Да, има и екземпляри в по-лошо състояние, но повечето неща, които съм виждал са само козметични (естествено всеки има очи и може да прецени дали го устройва или не). Може да ти се наложи да смениш стъд или пружини или дори някое седло(адски рядко) но дотам, нищо адски скъпо и фрапантно. Не губи надежда за втора ръка Ибанец, моето лично мнение е, че старите модели на Ибанец имащи твоите изисквания (особено среден / висок клас) са доста добра инвестиция. В момента предпочитам да си взема Ибанец на 20 години от колкото нов от магазина и то не заради магазина (винаги съм твърдял и продължавам да твърдя, че Икономов са най-доброто нещо за всеки потребител/фен/купувач на Ибанец ... и не само ;-) ) а заради това, че нещата, които ме интересуват в даден инструмент, Ибанец го предлагат от края на 80-те. Стар Ибанец може да се намери на доста прилична цена и да ти даде доста повече в съотношение цена качество, отколкото нов инструмент за тези пари. Това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него, моля, нека не започваме спор ново срещу старо. И двете страни си имат плюсове и минуси! Марио Редактирано Октомври 15, 2013 от killer 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 15, 2013 Отговорено Октомври 15, 2013 Това за задължителната смяна на каквото и да е по китарата са маркетингови трикове на мръсните капиталисти. К'ви тремола, к'ви пикапи... При високите класове китарите са с подбрани и хардуер и добри+подходящи адаптри какво им сменяте не ми е ясно... Аз вече втора яка китара си вземам не_от_магазина и освен гореспоменатите козметични проблеми всичко друго е перфектно. Точно Ibanez Made In Japan са, само дето са от 2000 г. (малко на границата преди да почнат рехавите бройки ). 1 Цитирай
Aquarelle Отговорено Октомври 16, 2013 Автор Отговорено Октомври 16, 2013 Презумпцията ми беше основно на база на това, че имам два японски Ibanez-а - едно RG370 от 1995 г. и едно RG7420 от 2000 г. и двете имаха нужда от нови адаптри, а в един момент и от нови тремола, въпреки, че всичко си им беше супер в началото... Тремолото ми го смениха само на 6-струнната (уж с по-хубаво и сега пак е за смяна), а за другата вече взех да се чудя и оттам ми дойде цялото това колебание... И понеже съм свирила на доста Jackson-и, макар и 6-струнни, везните започнаха все повече да ми клонят натам, което е и другото обяснение за нещата Цитирай
Recommended Posts