Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв трябва да бъде барабаниста ?


Recommended Posts

Колеги ! Провокиран от темата за триковете с палките ,реших да попитам всички вас !

Какъв трябва да е барабаниста ?

Какви качества трябва да притежава ,какво да знае и умее ?

Барабаниста музикант ли е ? Той циркаджия ли е ?

Каква е ролята му в групата?

Какво казва със солата си ?

И как трябва според вас той да солира ? Или трябва ли изобщо да солира ?

Моля отговорете на тези въпроси а и на други провокирани от мойте такива !

Моля уважавайте мнението на колегите !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ми най-вече трябва да е Гад Демн ритмичен...ако не е да се научи...и да има чувство за звука...смисъл в БГ има доста дръмъри, които си мърдат ръцете адски много бързо, но като засвирят бийт и фуса им се чува доста по-силно от всичко останало или подобни разни неразбирателства.....после вече всичко е +

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен барабаниста трябва да е какъвто си иска

и да трябва каквото не иска

и да иска и да не трябва и също да трябва да иска да не трябва каквото иска

 

am I clear or what? :wow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е интересна и предполага размисъл,според мен,но ако вие не мислите така - просто да я заключа,и да ви спестя писането на "бисери"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основния недостатък у барабанистите, които познавам е че не слушат другите и не мислят.

 

И като зазубрят 3 парчета на дрийм тийтър, после не мо'е едно рокенролче да откъне щото не е ДТ раиш.

 

Колкото пъти е седнал китарист на барабаните сме си подавали все едно цял живот сме свирили заедно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е интересна, стига да има кой да мисли ! Ако бях пуснал тема за бира или нещо от сорта, да видиш какви мислители щяха да се извъдят !

Ама както знаеш Мефистофел ,повечето в този форум са посредствени музиканти или меко казано аматьори, и предпочитат да бълват простотии, но не и да научат нещо, от тези, които знаят повече и са се доказали като добри музиканти !

А за правописа може и да сте прави , но повярвайте ми ,че много може да научите от мене !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, извиняваите за краиностите ,но малко се подразних ! Моля ,нека се уважаваме и само, които има да каже нещо по темата да вземе отношение ! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е интересна, стига да има кой да мисли ! Ако бях пуснал тема за бира или нещо от сорта, да видиш какви мислители щяха да се извъдят !

Ама както знаеш Мефистофел ,повечето в този форум са посредствени музиканти или меко казано аматьори, и предпочитат да бълват простотии, но не и да научат нещо, от тези, които знаят повече и са се доказали като добри музиканти !

А за правописа може и да сте прави , но повярвайте ми ,че много може да научите  от мене !!!

Както и Коко каза по-горе,основната цел на барабаниста определя необходимостта да е МАШИНА и всичко да е му е перфектно подредено,като се започне от най-простия ритъм.Разбира се,трябва да знае и 2 и 200,а колкото е по-универсален,толкова e по-търсен.А НАЙ-НАЙ са онези които могат да си позволят да солират,така че да събират очите на останалите музиканти.Като солисти,в рамките на БГ,харесвам и уважавам най-много Христо Йоцов и Стоян Янкулов.Това е най-важното,от там нататък дали ще прави шоу за публиката-това вече е въпрос на личен избор/за пример давам две повсеместно известни имена-Дейв Уекъл,когото една палка не съм видял да завърти през живота си и легендата Бъди Рич,за когото всякакви суперлативи са излишни,а от устата на такъв като мен,дори би било недостойно да коментирам,но сценичното му поведение беше каймака на брилятното му свирене/

п.п.За да няма такива меко казано високопарни изказвания-Колега makedonetsa,смятам,че е нужно да престанеш да се криеш зад ника си и да кажеш името си и с кои хора/групи/ си работил и работиш,за да може всеки да повярва на думите ти и да се заслушва в това което говориш :exclaim:

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

YtseJam Може да покаже как се пропиляват 12 години само с ника си.

А по темата,ритмика и техника се правят с труд,според мен барабаниста трябва да е най вече музикален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според моя скромен опит(аз свиря от 6 годишен на ударни)ще изредя няколко точки които мисля че са най-основни и важни:

1.безкрайно търпелив(практисинг по няколко часа на ден)

2.да е наясно какво иска да постигне(то идва след време,ама все пак)

3.да открие правилния начин да го прави(техническа и музикална образованост),защото след време идват физически проблеми

4.да не спира да търси и да открива нови музикални хоризонти

5.ритмичноста е другото най-важно нещо,слуха също!

 

една единствена забележка имам:

-когато си се родил беден или без особенно големи възможности е доста трудно да постигнеш нещо(говоря за хубав инструмент,свободно време да свириш а не да бачкаш като идиот)но има и блестящи примери че става и когато сам си постигнеш всичко!!!

 

това е от мен!!!

 

DRUMVARNA

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спред мен горното мнение е вярно,но ако човек просто свири за да стане

по-добър без да влага никаква мисъл няма да постигне нищо съществено.

И пак да добавя че музикалността спорд мен е най-важна защото барабанистта е първо музикант а след това барабанист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Барабаниста е оснавата на групата.Всички се ебават с него,едно време вицовете за басисти бяха към барабанистите.Ние,защото не можем да свирим си мятаме палките,пък се надяваме да улучиме някоя блондинка,че за чернокоси не ни стига музикалността. :headbang:

Та така барабаниста трябва да притежава:Ритмичност и музикалност(слух),другото се изгражда с времето.Това да си упорит се научава,поне при мен беше така.Първите две години дори не свирех всеки ден на барабаните си,но когато станах на десет си изградих навиците постепенно,абсолютно сам.

Това да знаеш какво искаш да постигнеш е много важно,но ето пак при мен се получи постепенно.Изобщо не съм се замислял дали ще се храня с това,но просто по едно време си задаваш въпроса:"Барабанист ли искаш да си или водопроводчик(или каквато и да е друга професия)"Та така много е важно да умееш да работиш в колектив.Това е важно за всички музиканти.За финал.Според мен барабаниста не се различава по нищо от другите музиканти,освен че носи повечко и чука последен групитата.:headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо искам да кажа че съм китарист и ще пиша без запетайки и ако за някой това е проблем да си го разрешава сам със себе си Та по темата искам да кажа че музиканта в случая барабаниста трябва толкова много да е свирил че да няма особени проблеми да изсвири нещо на Дейв Уекъл примерно след което да посвири малко на пиано щото май в барабаните няма тонове акорди арпежи мелодична линия и други такива след това може вече да се научи да си върти палките ,ЗАПЕТАЙКА и да прави глупави забележки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нека бъда искрен...

темата е перфектна с супер полезна (поне за тези които я оценят)!

...за пореден път отправям същата забележка но в различна тема - струва ми се мноу тъпо във 'форум за музиканти' да се обсъжда граматиката на юзърите...

възхитен съм от изчетеното до тук, постовете на RockoBG, makedonetsa, drumvarna и llubaci ...мога само да кажа БРАВО!

и тъй като забелязвам доста нападки към makedonetsa, отбелязвам - нито съм фен на латинопартизани, нито съм ученик на въпросният преподавател нито въобще го познавам, но постовете прочетени в тази тема са ми достатъчни за да разбера че makedonetsa е не само инструменталист, а и музикант ... нещо което се губи при повечето - не само барабанисти, а и било то клавиристи, китаристи, басисти, кларинетисти, трумпетисти, вокалисти...

(YtseJam - наистина мноу тъпа изцепка, без значение че си свирил в 50 албума на Dream Theater, 800 на Fates Warning и Tony MacAlpine държи на теб :wall: )!

А защо се крие тогава?!

Не мога да разбера защо като си добър музикант трябва задължително да се изтъкваш кой си, какъв си, с кой си свирил, колко си велик... който го прави - сам доказва че е просто един фен, който си мачтае... ама грам не вдява от същността на материята... и за пореден път - makedonetsa, БРАВО!

 

по темата... момчета стегнете се, всеки има какво още да научи, защо (почти) никой от вас не си го признава?!?!? (може би вече всички сте велики и "А!! кой бе, ти мене ли ше ме учиш бе! аз съм недостижим, я глей к'ви кардани ги въртим, я глеи к'ъв съм добър - руб-руб-руб-руб...") Tрябва да се свири! Музика, музика и пак музика, а не просто - туп-та-туп-та-туп-та, за всички трябва да се отнася това цитирам "първо музикант и после барабанист".

И не се учудвам ,защо сериозните музиканти избягват да пишат във форума !
моето мнение е: защото този форум от forum.MUZIKANT.org се е превърнал във forum.METALIST.org, но си има и множество полезни страни които ми се струва излишно да изброявам.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.