iliev.p Публикувано Май 31, 2013 Публикувано Май 31, 2013 По здравословни причини топля леглото,и слушам в Ютуб концерти от 1970 година насам до наши дни да минава времето,и ми направи впечатление оборудването на китаристите : -нема около тех педали кемпери и всякакви джаджи,като днешните,китатарата ръгната в усилвателя и яко Свирене или казано ЗВУКОИЗВЛИЧАНЕ от пръстчетата,така ми се струва ! А днес какво,един куфар ефекти комбота, ракове и т.н.май искаме сами да свирят инструментите и техниката............... 1
Георги Тотев Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Ъ, каква е целта на тази тема, че не разбрах? 2
iliev.p Отговорено Май 31, 2013 Автор Отговорено Май 31, 2013 (Редактирано) Докъде стига манията за оборудване вместо да свирят и така да се развиват, особено начинаещите. Доколко помага оборудването,или мерака да станеш като идолите си само с оборудване без репетициииии. Редактирано Май 31, 2013 от iliev.p 2
Fats Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Стой сега и гледай, луд ще те направят за тази тема. Къде си тръгнал ти без процесори, цял "гараж" с камиончета и каквото още се сетиш. Какъв китарист си ти ако китарата ти не минава през поне десетина джаджи? А, щях да забравя, че китарата задължително трябва да е черна. Другите не свирят... 1
musicman Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Аз също не разбирам целта на темата. Кой както иска и с каквото иска да свири. Или трябва всички да сме еднакви като през 70-те? Щото X и У така разбират нещата. Има си конкретен измерител за това кой колко свири и това е публиката. Щом има кой да те слуша значи ставаш. Това не значи, че и аз ще те слушам, но е критерии за това че музиката е добра ( за някого ). И в никакъв случай музиката НЕ ТРЯБВА да се разбира от ВСИЧКИ, че да е хубава. За всеки влак си има пътници. До сега аз инструмент да свири сам не съм видял. За това призовавам когато някой не разбира дадена музика, стил, гиър или каквото и да било да не пуска веднага тема как това нещо било лошо, младите за нищо не ставали и т.н. Никой не ви кара да разбирате или слушате. Слушайте си каквото ви харесва, свирете си каквото ви харесва на който ви харесва и да има мир. 12
Ламби Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Поначало всички процесори и ефекти са симулации на нещо истинско.С две думи начин да се мине тънко.Тук всеки обича да не дава пари и резултатът е комичен в повечето случаи.Та по тези причини според мен разбира се бг групите звучат ужасно на живо особено начинаещите.Хубав е живота в заблуда а и търговията си върви нали. 2
Hillbilly Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Точно през 60-70 се е зародила рок-музиката в днешния и вид,прогресив,блек сабат,кънтри,фолк,абе достатъчно е да се изгледа уудсток фестивал - различни стилове,но не са били еднакви, и тогава са експериментирали с ефекти ,но студийните банди основно,иначе кво - някакъв драйв пред плекситата (или фендери) ,уа педал,флендж,и сега свирят така по-можещите - буст пред лампата и мачкат. 1
antonium Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 (Редактирано) Всеки свири както му е угодно и според това какво цели с музиката си.Такива предразсъдъци, че трябва се свири с/без: педалчета, ефекти, 6,7,8 струнни китари,лампови усилватели,лаптопи, процесори, и тн... са много неприятни. Редактирано Май 31, 2013 от antonium 1
Георги Тотев Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 (Редактирано) @Aвтора на темата ... не знам ти колко свириш и какво свириш, но извинявай ако ще говорим за музиката на 70-те образовай се с Pink Floyd и виж какво са използвали за да постигнат ефектите, всичко сега в момента се дообработва и "тунингова"! Редактирано Май 31, 2013 от Георги Тотев
7thString Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Тц тц... ба си мамата Гилмор колко е тъп и некадърен, че през 70-те свири с половин чувал ефекти, вместо да се ръгне направо в HiWatt-ите. И аз да не знам, пък съм му такъв фен - сега ще се отрека Ясно е, че в днешно време е тврърде лесно да си омажеш тона с ефекти така, че да не прилича на китара, ама затова и днес има виртуози, има и бутафорни китарджии, има и "поп". На всеки - по вкус. 1
Hillbilly Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Мани го тоя,с половин километър кабел за естествено закъснение..,место да земе процесорче.. 1
ciriljhonson Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 (Редактирано) Дейвид Гилмор, много го обичам, един от кумирите ми , но не знам защо като стане въпрос за ефекти, всички го дават за пример. Има и други, практически всички от онази епоха: Pete Townshend, Brian May, Jimmy Page, Jimi Hendrix, Jeff Beck, Mark Knopfler, Andy Summers и тн. до безкрай. Те за това са големи, всеки благодарение на експерименти, опити, грешки е градил и постигнал характерен тон/звук, такъв че като го чуеш по радиото да кажеш, ей това е Пешо или Гошо Редактирано Май 31, 2013 от ciriljhonson 2
7thString Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Просто на него съм му фен аз лично, което не значи, че другите не ме кефят също, но не им знам дотолкова подробно оборудването Иначе си прав - може би Queen за времето си са били доста по-сериозни експериментатори от която и да е банда.
Георги Тотев Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Аз казах Pink Floyd ... , не че Гилмор не ми е кумир, ама гоним целия звук, а не само китарата!
iliev.p Отговорено Май 31, 2013 Автор Отговорено Май 31, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=edPEBB6VjRQ&feature=player_embedded Едно от нещата които предизвикаха пускането на тази тема,как умело се изцежда оборудването,смятам че няма нужда от още линкове.
Recommended Posts