Doctor Van Dark Публикувано Май 27, 2013 Публикувано Май 27, 2013 Здравейте! Реших да си взема MIDI-клавиатура ( Novation ме спечелиха за момента ) и лаптоп. Бихте ли ми казали с какви параметри трябва да е лаптопа ако искам да изпълнявам 'жива музика' с него и MIDI-кийборда. Благодаря! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 28, 2013 Отговорено Май 28, 2013 Зависи от софта, който ще ползваш! С вградения софтсинт може и на АтлонХР от 2001-ва да цъкаш, но с NI Akoustic Piano нямаш шанс с нещо слабо. Ако си имаш любими плъгини прочети какви са им изискванията. Принципно за твоята цел си трябва яко добиче... Цитирай
Doctor Van Dark Отговорено Май 29, 2013 Автор Отговорено Май 29, 2013 Хм. А можеш ли да ми кажеш принципно на кой параметър трябва да се наблегне най много.. ? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 29, 2013 Отговорено Май 29, 2013 Зависи от плъгините. Едните ползват огромни библиотеки от семпли (акустични пиана или дръм семпли например) и един пресет качва 2-3 и повече ГБ в РАМ, други правят огромни изчисления в реално време и разчитат на процесор (разни синтезатори). Тей че и двете дядо попе... П.П. Тия с огромните библиотеки от семпли много биха се зарадвали и на ССД диск. Откакто сложих такъв Steven Slate пресетите ми палят за 5-6 пъти по-малко време. Това не е задължително условие и не пречи на работата по време на самото свирене, но определено е доста по-приятно, особено ако се сменят често пресети. Цитирай
Doctor Van Dark Отговорено Май 29, 2013 Автор Отговорено Май 29, 2013 Чудно как реагира организма ми като разбра за цената на 120 GB SSD - диск ( почнах да преглъщам няколко пъти ) Но пък очевидно предимствата му са доста! http://dreboliiki.com/article/ssd-vs-hdd/ Благодаря! Сега разбрах кой е водещият компонент в конфигурацията! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 29, 2013 Отговорено Май 29, 2013 За последните няколко години скоростта на процесорите се е вдигнала с да речем 30 пъти, а на хард дисковете - само с 3 пъти. То и преди това беше най-бавещия чарк в компа, но сега вече е направо плачевно. В тоя ред на мисли аз лично за същите пари предпочитам i3 + SSD вместо i7 + HDD. Така системата е доста по-балансирана и като цяло работи по-добре. Едит: Статията от линка ти е прилично написана и дава добра представа за нещата. Цитирай
Ivanoff Отговорено Ноември 11, 2013 Отговорено Ноември 11, 2013 Препоръчвам ти Western Digital нямат грешка и все пак щом си на лаптоп зависи много и от звуковата карта провери я каква е, но за жива музика малко трудно ще е.. Цитирай
bmo Отговорено Ноември 13, 2013 Отговорено Ноември 13, 2013 Цената на SSD вече не е каквато беше . В ebay могат да се намерят 64GB SSD за малко над 100 лева. http://www.ebay.de/itm/Free-Shipping-ADATA-2-5-SSD-SATAIII-64GB-6Gb-s-Premier-ProSP600-64GB-for-laptop-/171076302510?pt=DE_Computing_Solid_State_Drives_SSD_&hash=item27d4f136ae Цитирай
7thString Отговорено Ноември 13, 2013 Отговорено Ноември 13, 2013 (Редактирано) Както Baby Thomas каза, SSD-то ще ти даде предимство за да ти зареждат пресетите малко по-бързо. За да върви ИЗОБЩО обаче и да можеш да свириш в реално време, ако трябва да избираш, вложи парите за RAM. Колкото до процесора, честно казано не се сещам за плъгин който да събори и посредствен съвременен лаптоп. Ако ги наредиш вече с по 3-4-5 тежки VST-та, работата е друга. RAM-та разбира се ще ти излезе доста по-евтино да я смениш впоследствие отколкото да купиш изначало лаптоп с много памет. Харддиск също се сменя лесно - значи остава единствено процесора - там работата общо взето е каквото вземеш, това ще е. Затова най-добре заложи на стабилна система, с не много рам, която после да ъпгрейднеш до 2х4 или 2х8, после ако ти се дават още пари, вкарай и ссд. Редактирано Ноември 13, 2013 от 7thString Цитирай
Recommended Posts