Свилен Бас Отговорено Септември 6, 2006 Share Отговорено Септември 6, 2006 Най-краткият виц за басисти не беше ли за това как един басист се похвалил, че вече може да свири осмини? Май има и по-кратък - не, не е за това как друг басист се похвалил за шестнадесетини, а за това как Стив Харис свири Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolega Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 Доста тъп виц (за осмините). Китаристите си го могат по рождение сигурно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overkill Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 (Редактирано) Ще се абстрахирам максимално от повечето глупости написани тук и само ще вметна, че в момента не се сещам за нито една песен на Мейдън с триоли или 3/4. А пък това ми е любима банда. Хайде, който ме подсети, черпя бира едит: Сетих се за една... веднъж си позволил човека да вкара някоя триолка и вие казахте, че само това свири Редактирано Септември 7, 2006 от Overkill Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zlatyio Отговорено Септември 7, 2006 Автор Share Отговорено Септември 7, 2006 Та последно как свири човека точно това ми беше интересно да науча. Не съм го "заклеймявал" че праска триоли но за триоли се заговори Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 Overkill Losfer Words -основно е на триоли Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bombjack Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 хахаха е тва ако не е ТОНИ - Люлински с инструментала на МЕЙДЪН - па те на ))))))) Някой ако се интересува как свири Харис, да се обади да му кажа Страхо ти не си още за Мейдън бате без да се сърдиш ....не знам даже дали имаш и 20 - като гледам детските ти изказвания Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overkill Отговорено Септември 8, 2006 Share Отговорено Септември 8, 2006 OverkillLosfer Words -основно е на триоли Също и Фантома Две до тук. Дали ще ги изкараме три? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bombjack Отговорено Септември 8, 2006 Share Отговорено Септември 8, 2006 май и ТРАНСИЛВАНИЯ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
страхо Отговорено Септември 9, 2006 Share Отговорено Септември 9, 2006 Пич защо да не съм за меидън бре свиря го от 3 год. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bombjack Отговорено Септември 10, 2006 Share Отговорено Септември 10, 2006 майтап бе пич ! бях си пийнал тогава купон да става ))))))) ние свириме доста МЕЙДЪН тряа да минеш някой път да се изкефиш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
страхо Отговорено Септември 10, 2006 Share Отговорено Септември 10, 2006 Мм интересно и каде свирите? И какво? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Май 15, 2010 Share Отговорено Май 15, 2010 (Редактирано) Overkill - по повод триолите: 1. Running Free 2. Transylvania 3. Phantom of the opera 4. Twilight zone 5. Where eagles dare 6. Losfer words 7. The duelists 8. Средната част на Infinite dreams 9. The Prophecy 10. The Clansman 11. Doctor doctor (Ufo cover) 12. Blood brothers 13. The Fallen angel 14. Montsegur 15. Face in the sand 16. Journeyman 17. Средната част на The longest day Даже съм ти ги подредил в хронологичен ред. И може да има 1-2 от B-side-овете, за които не съм се сетил. Другото, което е - Стив Харис не свири с три пръста, а с два. А това на, което викате триоли, всъщност не са триоли, а две шестнайсетини и осмина - така наречения галоп. Някой спомена, че Харис ползва перо по някога. Моля без глупости Редактирано Май 15, 2010 от Janick_Gers Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Babyface Bob Отговорено Май 15, 2010 Share Отговорено Май 15, 2010 На мен лично ми прави впечатление положението на китката на дясната ръка. Не знам не се ли изморява чичо Стиви - държи я закована и статична, без "анатомичната" чупка в китката, каквато бас даскалите ни караха да правим - за постигане на бързина, изравняване на динамиката и т.н. Разбира се Стив отдавна е постигнал това, но по свой начин. Възхищавам се предано на Стив Харис! Самият аз "заковавам" китката понякога, когато куфея, свирейки не толкова лесна фигура, за да не ми бяга баса. Винаги се сещам за Стив и понякога вкарвам някой галоп Последното кара китаристите от бандата да се извръщат и да ми се чудят хахах откъде на алтърнатив та тадада тадада тадада.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Abbath Отговорено Май 15, 2010 Share Отговорено Май 15, 2010 А това на, което викате триоли, всъщност не са триоли, а две шестнайсетини и осмина A иначе наистина свири с два пръста, като триолите са 121 121 121.Интересна е и постановката, тъй като никъде не си подпира палеца и наистина му е някак скована дясната ръка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Май 15, 2010 Share Отговорено Май 15, 2010 (Редактирано) ^Какво не ти е ясно от поста ми? Искаш да ми кажеш, че галопа в the trooper, примерно, е на триоли? Тва са две шестнайсетини и една осмина. Ритъмът е на триоли в тия парчета, които изброих няколко поста по-горе. Редактирано Май 15, 2010 от Janick_Gers Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts