34346strat Публикувано Април 10, 2013 Публикувано Април 10, 2013 Здравейте, докато прослушвах едни стари касетки (отпреди 30 години), които майка ми си е записвала откъде ли не, намерих този инструментал на саксофон и китара. Двата инструмента се редуват по интересен начин, докато свирят основната мелодия. Поразпитах тук-там някои меломани, но никой не можа да ми каже как се казва парчето, така че надявам се тук да разбера Ето линк към ъплоудваната мелодия: http://vbox7.com/play:9573977e5f Цитирай
Лими Отговорено Април 10, 2013 Отговорено Април 10, 2013 Прилича на филмова музика от 60-те години в стил Енио Мориконе. Цитирай
7thString Отговорено Април 10, 2013 Отговорено Април 10, 2013 Ба си мамата това прилича на Shine On You Crazy Diamond в изпълнение на Адриано Челентано Цитирай
34346strat Отговорено Май 31, 2013 Автор Отговорено Май 31, 2013 Може Челентано да е на бек вокалите. Не знам дали е филмова музика, но сигурно някой щеше да се е сетил откъде е. На касетката повечето парчета бяха от 70те/80те години, She Made My Day (The Shorts), You give me all I need (Scorpions), Monkberry Moon Delight (Paul McCartney), Big Dipper (Elton John), It's Raining Man (The Weather Girls) и още няколко не много известни. Това беше единственото инструментално парче в цялата касетка. Мислех си дали не е инструментален кавър на някоя песен? Цитирай
34346strat Отговорено Юни 25, 2013 Автор Отговорено Юни 25, 2013 Качвам запис на парчето с много по-добро качество (директно от касетката): http://vbox7.com/play:958c5d9262 Надявам се сега по-лесно да разпознаете парчето. Цитирай
Лими Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 Не го разпознах точно, но продължавам да си мисля, че прилича на музика към италиански филм - "уестърн спагети" от края на 60-те! Заради тази загадка през този месец изгледах няколко такива стари филма! Ако пък не е музика към филм, тогава е просто музика като към филм. А, защо толкова държиш да знаеш истината за тази мелодия? Всъщност, човешкото любопитство е здравословно? Цитирай
34346strat Отговорено Юни 26, 2013 Автор Отговорено Юни 26, 2013 Ми просто съм фен на инструменталната музика и искам да намеря мелодията в по-добро качество. Пък и касетката е записвана по комунистическо, така че мелодията би трябвало да е поне малко известна щом е стигнала до БГ. Но е факт, че обикновено не ме свърта на едно място, докато не намеря песен, която ме кефи. Цитирай
Mike_MnD Отговорено Юли 3, 2013 Отговорено Юли 3, 2013 Намери някой познат със SmartPhone - Shazam се казва програмата, за аудио разпознаване или псе пробвай с друг audio recognition... Успех... Цитирай
Recommended Posts