IgniteAll Публикувано Август 12, 2006 Публикувано Август 12, 2006 Имам едно басче на Уошбърн ХВ125 и леко ме дразни как се изключва и включва активната електроника. Понеже съм много неграмотен технически, оставям на тези от вас, които искат и могат да ми помогнат със съвет или ако им се занимава, на съответната цена да помогнат и с ъпгрейда, ако мога да го нарека така Става дума за следното. Ще го обясня като пълен лаик, защото съм именно такъв На тон потенциометъра на баса ми е вграден ключа за това превключване и е меко казано много неудобно да се работи с него. Пускането и спирането на електроника става чрез дърпане на потенциометъра нагоре. Не знам как се казва този тип превключване но ми изглежда като пул контрол. Мисълта ми е следната. Да се демонтира този потенциометър и да се сложи обикновен, а функцията на ключа да се изнесе на едно ц/к ключе на тялото на баса. Просто не винаги искам да ми кове като чук по наковалня басчето през колонката и това смятам да е разрешението на проблема ми, защото за мен е проблем и неудобство. Понеже и търсих из нета схема, за да ви улесня, но не намерих(което е малко гадно), няма да мога да ви предоставя с тази информация, а ми се искаше, за да имате нагледно какво представлява свързването на електрониката на китарата. Много ще съм благодарен за каквато и да е помощ! Поздрави, Виктор Цитирай
Overdrive Отговорено Август 12, 2006 Отговорено Август 12, 2006 не ти трябва схема на китарата - тва е елементарно - просто трябва да се сложат кабелчетата от ключа (ключовете, най вероятно са 2) на потенциометъра към едно ЦК, само ти трябва омметър за да разбереш потенциометъра как е включен и как изключен. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 (Редактирано) Вие сте болни , ако си мислите , че само той може да направи тая простотия . Дори аз мога да го напрая Ако си спомням добре , тея понтециометри имат 3 извода за самия понтециометър и шест за ключето . Тея дето са за ключето ги местиш директно върху външен ключ ... пс. Овърдрайф, не те видях , че пишеш ... мали къф съм прост , той поста бил там от преди час . Редактирано Август 15, 2006 от RockMan Цитирай
Overdrive Отговорено Август 15, 2006 Отговорено Август 15, 2006 (Редактирано) замина си вече... Редактирано Август 15, 2006 от Overdrive Цитирай
IgniteAll Отговорено Септември 20, 2006 Автор Отговорено Септември 20, 2006 @Overdrive мерси много за инормацията, човеко! Ще видя какво мога да направя по въпроса! Рокменченце, само искам да ти кажа, мойто момче, че тази тема я пуснах с идеята да ми се даде решение на проблема ми, а не да знам кой е луд и че дори и ти можеш да го направиш! Прочете ли ми въпроса преди да пишеш? Не съм запознат с електротехниката и затова питам!!! Още повече, че не е простотия, а е моя бас!!! Много ме ядоса, да знаеш... Детски изпълнения! Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 най-вероятно ключето не е с 2 извода а с 6. Продават малки ключета дет се щракат с 6 извода в електронинвест Изглеждат така: Та копи-пейст на положението на жиците от потенциометъра към това ключе А потенциометъра то от вътре изглежда така: Цитирай
IgniteAll Отговорено Септември 20, 2006 Автор Отговорено Септември 20, 2006 Мерси, Никсън, ще проверя какво е ключето, даже мога да снимам как изглежда и да ви дам повече информация тези дни Доста ми пречи това превключване и смятам скоро да го преправя. Жалко, че не си в София, човек, на теб ти имам много голямо доверие за такива неща. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 Мдааа. Лошо е и че не си в Русе! Да знаеш ако се клонираш запази един Ники и за наше село... :green: Винаги съм мислел, че тия пуш-пул потове са много готини и функционални. Учудвам се, че има проблем с тях. Както съм си харесал китара с такъв пот...малко почна да ме замисля... Цитирай
IgniteAll Отговорено Септември 21, 2006 Автор Отговорено Септември 21, 2006 Ами удобно е донякъде! Ако свириш и това е начинът да спреш активната електроника на баса е малко гадно и бавно в хода на действието... Ако ми свърши батерията, бавно минавам към пасивната електроника чрез пуш-пул пота. Вярно, пести място на тялото на баса ми, но не ми е особено практично. Наистина си е за замисляне, поне за мен! Цитирай
cecko_affection Отговорено Септември 22, 2006 Отговорено Септември 22, 2006 Абе и аз имам същия бас,и мноо ме дразни като е на bypass... ЗА Тва с батерията-твоята бързо ли пада? Штото аз като го взех баса(преди около 9 месеца)и веднага си смених батерията-оттогава не е мръднала Инак женския ми жак се оказа наебан и бързо-зързо го подмених,та тогава и на мене ми хрумна да сложа bypass switch,ама бързо се отказах... Поздрави Цитирай
cecko_affection Отговорено Септември 22, 2006 Отговорено Септември 22, 2006 мноо ме дразни като е на bypass......смисъл мене ми звучи гадно така... Цитирай
IgniteAll Отговорено Септември 24, 2006 Автор Отговорено Септември 24, 2006 Ами на мен една батерия ми пада за средно седмица при прлично свирене <_> Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 ?! Сигурен ли си,че вадиш кабела от баса като не свириш? При включена активна електроника и кабел в жака - батерията си се хаби все едно,че си свириш.Сори,ако ти казвам нещо от сорта на "Небето е синьо" (ама всъщност не е :green: ),но е възможна причина за падането на батерията.Ако не е така - нека ти видят баса за някакъв проблем по електрониката - не е нормално да хабиш една батерия за една седмица,дори и при доста активно свирене. Цитирай
cecko_affection Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 ...Като имаш предвид,че слагам батерия от 50ст.(смисъл супер смотана)и ме кара 9 месеца и отгоре... Виж,и аз свиря поне по 2-3 часа всеки ден с бандата-тая работа с батерията тряа да я провериш :exclaim: Цитирай
IgniteAll Отговорено Септември 27, 2006 Автор Отговорено Септември 27, 2006 Това с кабела е ясно и спокич, всичко трябва да се казва, защото не всеки го знае това като факт. Просто нещо не беше наред в кутийката на батерията и мисля, че се справих... контакта на пластините ми беше под въпрос... Прекъсваи са си батериите и аз както нямам навик да ги облизвам, за да тествам нямаше как да се сетя Язък за батериите, заминали още здравички в кофите... Сега май всичко е наред. БГ тунинг се получи малко Добре, че ми каза, че батерията ти държи по токова. Имаш биричка от мен , Мефисто също Цитирай
Recommended Posts