Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ще си купувам звукова карта от E-Bay за домашното студио и ми трябва помощ относно избора. Вариантите са само два:

TC Electronic Desktop Konnekt 6 и EMU 1212m PCI Express

Като гледам цените на двете карти са еднакви. Имам си микрофонен предусилвател, така че не държа картата да има такъв. Коя от тези двете има по-добър звук и като цяло е по-добра? TC Konnekt 6 май по-скоро е предназначена за живи участия, а за ЕМУ съм чел, че има много добри конвертори. Какво ще ме посъветвате?  :cheers2:

Отговорено (Редактирано)

Имай предвид, че Конекта е доста капризен към FW контролери - само TexasInstruments или от по-новите VIA. Зависи от лаптопа, в който ще го включваш. Ако е HP dv серията - почти сигурни проблеми. Те са с JMicron контролери и на тях Конекта не пръгва. Изобщо. Пробвано.

Редактирано от presly
Отговорено

Presly, имаш ли наблюдения как се държи firewire-to при звукообработка и запис ако е ръгнато във pcmcia на лаптоп, понеже конекта си ми харесва и съм се спрял на такава конфигурация.В смисъл , има ли разлика ако чипсета е вграден ,от варианта с pcmcia.Firewire има само един проблем - съвременните кофигурации са значително по-скъпи ако искаш да е с вграден контролер, особено на TI.

Отговорено

По принцип - не би трябвало да има проблеми. Но нямам лични и преки наблюдения. Предполагам, че все пак става дума за PC Card, pcmcia отдавна премина в отвъдното :)

Отговорено (Редактирано)

Мерси, още малко офтопик - след ъпдейта на конекта до версия 3.00 забелязах че се държи перфектно (не че преди не е бил), но сега направо трепе слонове, говорейки за най-ниските при мен достижими общи латенции (4-6 мс), със закачени 6-7 тежки ВСТ на дъртия ми 5 годишен лаптоп. Или този ъпдейт ми е "паснал" на конфигурацията в момента, или пичовете са направили нещо гениално,а ..

Редактирано от sardaesox
Отговорено

А някой има ли наблюдения от Echo Audiofire 4 ? И още нещо, което чета напоследък в нета - вярно ли е, че firewire е доста остарял стандарт и тепърва започва да излиза от употреба и нямало смисъл да се купува техника на firewire?