Thrashed Публикувано Февруари 25, 2013 Публикувано Февруари 25, 2013 Здравейте, имам проблем с 3-та струна (G). Струната се разтройва адски бързо ... достатъчен й е един бенд ... От какво може да е проблема ? Четох в нета, че може да е от нъта, бриджа, ключовете и т.н ... Та ето снимки: http://prikachi.com/images/69/5918069O.jpg http://prikachi.com/images/73/5918073u.jpg http://prikachi.com/images/75/5918075Q.jpg http://prikachi.com/images/78/5918078L.jpgАко не се вижда нещо, казвайте ще се опитам да направя по - добри снимки ... А да и струните не са стари ! На около 1 месец са Цитирай
Yves Отговорено Февруари 25, 2013 Отговорено Февруари 25, 2013 Като гледам по колко витки си направил на ключовете нищо чудно да е точно заради това...потърси видео в ютюб bend and lock strings и ги слагай така. Има доста причини за разстройване, нищо не ти пречи да започнеш от тази, която най-лесно се елиминира. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 25, 2013 Отговорено Февруари 25, 2013 Освен това ми се вижда, че са навити наобратно (макар че няма идеална снимка, за да се прецени точно това). Струната трябва да е възможно най-права от като излезе от брижда докато започнае да се намотава върху ключа. При теб при нъта има ъгъл и струните тръгват към басовата/горната част на грифа. Това създава триене в каналите на нъта и пречи след бенд/ръчкане струната да се върне в първоначална позиция. Не съм 101% сигурен, най-добре провери внимателно как се слагат струните на тоя тип "човки". Успех! Цитирай
agrogrind Отговорено Февруари 25, 2013 Отговорено Февруари 25, 2013 (Редактирано) Според мен намотките около ключа не са се донатегнали. Направи няколко бенда и донастрой. И така докато спре да се разстройва. При мен винаги помага. Редактирано Февруари 25, 2013 от agrogrind Цитирай
shtur4o Отговорено Февруари 25, 2013 Отговорено Февруари 25, 2013 Подкрепям Yves, твърде е вероятно да е от прекомерното омотаване на струните около ключовете. Нека да са не повече от 3 витки. Почти съм сигурен, че ще се оправят нещата по този начин. Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Февруари 25, 2013 Отговорено Февруари 25, 2013 @Thrashed Виж на върха на врътката на самия ключ, където навиваш трета струна - там трябва да намериш глава на винт. Навий го леко, но не прекалявай. Това трябва да реши твоят проблем. Цитирай
Thrashed Отговорено Февруари 25, 2013 Автор Отговорено Февруари 25, 2013 Благодаря за бързите отговори пичове ! Цитирай
Fats Отговорено Февруари 25, 2013 Отговорено Февруари 25, 2013 Струните ти са навити по възможно най-грешния начин и сега действат като спирална пружина. Като прекараш струната през отвора в ключа е достатъчно да направиш две врътки, една под отвора и една над отнвора. По този начин затискаш струната и тя почти веднага спира да се разстройва. Голите струни даже може да прекарваш два пъти през отвора и след това навиваш малко. Излишното режеш. Съвсем просто е. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Февруари 25, 2013 Отговорено Февруари 25, 2013 Всички възможни варианти са изредени до тук, но да не забравяме, че има вариант самия ключ да изпуска (демек да е дефектен или повреден), като това най-често се усеща при въртене (има луфт, или не се върти със същата лекота, като другите ключове). П.П. Това, че колегата си е пуснал аванс (демек е навил повечко от струните) понякога спасява много положението и не е неправилно! Цитирай
Thrashed Отговорено Февруари 25, 2013 Автор Отговорено Февруари 25, 2013 Когато въртя въпросният ключ, понякога се чува щракане ... нормално ли е ? Цитирай
lyu_records Отговорено Февруари 25, 2013 Отговорено Февруари 25, 2013 Не е нормално да щрака! Виж както те посъветваха по-горе дали е завинтен добре за грифа! Има вероятност и винтчето, което го държи да е изпаднало! Но въпреки това той има фиксиращ рог, който се забива в дървото и отделно гайка която го притиска към главата и би трябвало и без винтчето да няма ядове. П. П. Според мен вървиш към нов комплект ключове! Но преди да купуваш каквото и да е, помисли над това, което е изписано до момента, убеди се че топчето на струната долу при тремолото не е тръгнало да се размотава. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 26, 2013 Отговорено Февруари 26, 2013 1.Размени проблемния ключ със съседния и ще видиш дали е от това. 2. Режи си струните и рпави не повече от 2-3 навивки около ключа. 3. Законтряй струните и от двете страни на дупчицата, през която минават в ключа - и отрязания край на струната законтряй. 4. Можеш да ги калайдисваш отдолу - при брижда, за да се разплитат по-малко там. 5.Капни малко смазка там, където свъпват върху нъта и бриджа. 6.опъни ги хубаво след смяна с нови, да не ги чакаш часове да "свикват". Цитирай
tatkoogi Отговорено Февруари 26, 2013 Отговорено Февруари 26, 2013 4. Можеш да ги калайдисваш отдолу - при брижда, за да се разплитат по-малко там. Би ли пояснил? Цитирай
agrogrind Отговорено Февруари 26, 2013 Отговорено Февруари 26, 2013 (Редактирано) С поялника се "капва" малко калай , за да се "стегне" навивката около топчето, с цел да не се разплита. ЛИНК Редактирано Февруари 26, 2013 от agrogrind Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 27, 2013 Отговорено Февруари 27, 2013 Тоя първо да се научи да запоява ли... Това никога не съм го правил и никога не съм имал проблеми с разстройването, включително на по-евтини китари и без заключване. Струва ми се, че половината "ритуали" са просто за морално успокоение на свирещите. 1 Цитирай
Recommended Posts